Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Прво и прво, кој те праша тебе да ја следиш ти неа? Елена сигурно плаче дека не ја следиш ти
    Второ, Елена не ја споредив со светските профили само ти дадов општ пример и ти објаснив зошто една блогерка може да е успешна без блог и без твоите таму работи што ги наброја.
    Трето, мислењата за Елена ти се цело време за следачите, каде сликала и вакви некои си глупости.
    Четврто, ако имаш појма од мода а очигледно немаш, без оглед какви слики има, тоа што го рекламира радо би го носела да го има во Македонија бидејки е многу поубаво од се што овде бутиците може да креираат и се познава дека е квалитет и не ти треба нејзина потврда и совет за да го приметиш тоа. Отвори ги брендовите што ги тагира и после зборувај глупости.
    5 - Сама кажуваш дека е темата Блогерки а твоето мислење е следачите какви биле, со телефон дека сликала, деке немала блог и не давала совети. Додека анализираш глупости пробај и тоа со тел што го сликала да го отвориш и бар едно браво да кажеш. Девојката слика за брендови кои се креирани од модни блогерки и најдобри модни дизајнери во модно блогерскиот свет. Овде девојките во Македонија сонуваат да можат да сликат за парче од колекција на Камила Коељо или Ејми Сонг. Плус како што гледам девојката има изгледа проживеано рак на дојка и помага на жени кои се борат со тоа. Не споредувајте баби и жаби, секоја си е добра на свој начин. Имаш право на твое мислење но не да досадуваш со истото цело време

На Believe.in и AleksandarMaxи92 им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    А јас ќе ве замолам да го смирите малку тонот и да престанете со расправии и меѓусебни навреди, затоа што во спротивно ќе има санкции и ќе ја затвориме темата.

Ќе бришам мислења доколку продолжите и некои ќе одмараат од темава на некое време.

Нема потреба од волку напнати коментари, темава не треба да се носи во таа насока и затоа предлагам тука да заврши ова од претходниве страници.

На h.ope, Skorpija25, Believe.in и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.213
    Здраво на сите прв пат коментирам овдеки, темата ја зачитав пред некој ден. Мило ми е на сите за различни мислења но мислам премн се препуцавате како и сите и јас ќе дадам мислење за сите споменати личности, блоггерки,или не блогерки.
    1. Ксенија Деспотоска - Ксенија ми беше омилена уште од времето на Сергеј Варошлија тогаш ја видов на тв и одма ја заследив, пленеше со изобилие од преубави фотографии, секоја нејзина слика и комбинација ми беше совршено, неколку пати и пишав и љубезно ми врати. Потоа од претходното лето некако ми се изгуби и тоа мн, става без врска слики, комбинациите и се никој што не би ги облекол, онаа топлина кога снима и ја нема на лицето не знам зошто. И едноставно гледам сте пишувале дека има малку лајкови и јас тоа го заприметив навистина мн малку лајкови за толку мн следачи и се надевам дека еден ден ќе се врати во таа Ксенија од Варошлија времето . Во врска приватно мислење со неа мн ми стана нападна и агресивна на стори како што кажав ја изгуби свежината и таа рекламата со гаките на тмобил беше тууу МАЧ!
    2. Ана Ристова не сакам слики до толку ту мач едитирани, не ми се допагаат едноставно, не мозе да се види убаво на сликата каква е бојата на комбинацијата од прејаки филтери, замачкувани, и девојката едноставно е одбивна и коа збори и тоа со сликата со книгата као демек чита а та однопаку, таа за мене никогаш нема да биде блогер, и да беше нешто добро до сега по 2 години ќе ја контактирашенекој за соработка. Приватно мислење за неа мн споделува како ја мразат ,како она била број еден а другите следачи..ХАХА
    3. Александра Шијакоска исто и неа како Ксенија ја заприметив преку Варошлија и ја заследив, искрено комбинациите никогаш не ми се допаднале, туу мач алишта на нејзе има, но морам да казам дека прави убави слики позадински,а комбинации алишта свашта не ми се свига. Приватен живот што гледам нагоре зборувате не ме интересира но ако морам да го дадам моето мислење не ми се свигаат таквите врски, блиска моја личност имаше слично гадно заврши и точка. Кај Шијакоска одсекогаш ми сметало тоа што не знае да збори, прави мн грешки печатни, коа се уклучувва нелитерратурно зборува, како да живеела во африка со години
    4. Софија Јанева- супер слики ми има, ама многу е досадна со рекламите, сторито на мут ми е ставено од неа, а навистина прави едноставни комбинации што секој би ги облакал секојдневно и од патувања слики преубави. Приватно мислење, има огромна трема и не знае убаво да збори пред камера
    5.Ангела Горгиева ја следев уште кога имаше 3000 следачи и доста се имапроменето, стилот на облекување и сликите ми се супер, за мк број еден ми е таа! но за шминка и за такви совети едноставно не и верувајте. Пред некој месец јас и имав пишано за еден бронзер од голдерн роуз мислам беше таа имаше видео со него и пишам препорака за бронзер дали да го купам него и ми вика не немој, купи на maybeline i не ми се допадна тоа што пред сите свои следачи пишува тој најдобар а во приватна порака друго. Инаку девојката е културна смирена се најдобро освен за совети Цук
    6. Кика авеиро и марта девилиш и кике цветче ми се на блок такви не мозам со извинување да поднесувам
    7. Никица ми е мн исфурана и не ми се свига арогантен став има многу
    8. девојчето со виткани коси марусо како беше ми е преслатка значи многу !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и ако се подобри мислам дека за месец два же биде број еден во Македонија
    9. Елена грнчарова искрено нишо не ми се свига кај неа нема стил, тренерка стил и тоа е тоа
    10. Маринела е блогерка со купени следачи има 59 000 а едвај 300 лајкови? мислам тууу Мач е и мн е смешна и нападна и досадна со тик ток тик ток

На Believe.in, ohlalalala, Ladybug2436 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tetovcankata91

tetovcankata91 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    31
    Mene Teona Mango mi e super cute ^_^
    Shto mislite za nea?

5. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Браво за напишаното! :clap: Потполно се согласувам само мислам дека листата треба да заврши на број 5. Сите после тоа ми се :puke:

На ohlalalala и Frestonia им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Околу фактот дека Магнолија не враќа на пораки.
    827F7A9A-9FB5-4463-86AD-AF03EB732FDD.png

И ако си тука, не си коректна затоа што три недели те чекам. И не планирам повеќе. Ти благодарам за помошта,затоа што велиш дека ти треба неполн час,еден ден за да вратиш ти паѓа у вода.

Малки почит и внимание да се има кон следачите би било многу подобро. За разлика од тебе @Biodevojka ми врати после еден ден и ми даде добри препораки.

Не го оспорувам фактот дека имаш убав профил и имаш познавање за skincare,не е убаво да враќаш на коментари, а на луѓе кои не сакаат јавно да пишат и ти пишуваат вака како мене да не вратиш. Исто така не е убаво да објавуваш сториња од луѓе кои ти пишале односно како да ги бираш испаѓа а другиве се небитни. Ете јас сум небитна, и да ќе те отследам. @Lepaaa
    Поздрав

Последна измена: 9 мај 2020
    На Anna77, ohlalalala, Star_dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    Пак пишувам опомена на истата страница, иако мислам дека синоќа бев и повеќе од јасна.
    Расправиите и буцкањата да престанат еднаш засекогаш.

Следно ќе биде тридневен бан од темата за секој кој повторно ќе почне со расправање, натегање, навреди.
    Темата не за џабе е ставена во категорија Мода и стил и предлагам дискусиите да одат во таа насока. За последен пат ве молам без офтопик дискусии.

На Believe.in и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. SandraG91

SandraG91 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки, се надевам дека сте супер сите :) Јас од денес решив да се приклучам на темата долго време доаѓам да читам кога има нешто ново и долго време сум сакала и јас да давам мои мислења и да разменуваме интересни муабети за мода и стил и наши девојки. Сум комшивка на најдобрата во Македонија и сум некако горда на тоа :) :) И баш гледам дека скоро сите од овде ја почитуват и ценат нашата Ангела ^_^

На Lence2020 и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  9. dinatatina89

dinatatina89 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    8
    01.05.2020

09.05.2020

Уште ја немаш отследено? :rofl:

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ја имам. Не знам што е смешно. Во право е што рече сите имаме обврски. Ама кога има време да коментира на постови,да става постови,сториња тогаш има време да врати. Јас сум одвоила дел од моето време да и пишам,да ја прашам. Толку ме почитувала па ми помогнала. Веројатно ги бира тие на кои им помага и ги објавува по сториња. Според тоа сметам дека не треба да бидам нејзин фан .

На dinatatina89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    10.693
    Мери, ти ли си?

12. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Мене нешто што ми се допаѓа кај Катзиа (иако за многу работи ми е off) е тоа што скоро секогаш и покрај поскапите производи кажува и препораки за производи со подостапни цени т.е со буџет :) големо браво за тоа
    Кај Магнолија искрено го немам баш забележано тоа, во глобала производите се многу скапи и од одредени брендови, мислам дека може да дава и предлози од продукти што секој може да си ги дозволи :) неколку другарки и имаат и пишано за препорака на некои производи, многу скапи им кажа искрено...но сепак тоа е нејзин профил и нејзино правило како ќе го води и што ќе препорачува.
    Не е ова никаква навреда, just a thought:) сама пред неколку страни кажав дека во глобала Магнолија повеќе ми се допаѓа

На S.W.A.G и redhead им се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Just sayin' и малку оф топик за блогеркиве што рекламираат козметика... и на дерматолог да отидете ќе ви препорачаат креми од нивни соработнички фирми. Или ако имаат од нивна линија. Не гледам ништо лошо во тоа. Ако ги следите нивните совети во врска со СОСТОЈКИТЕ и како тие влијаат врз тип на кожа и слично (конкретно за Магнолиа кажувам, пошо Катзиа кажав дека ме има блокирано незнам зашто), ќе знаете сами да си одберете крема. Идете сами у ДМ и читајте што пишува на амбалажите. Барем откако ја следам Магнолиа тоа многу ми се допаѓа кај неа, што многу научив за состојките во козметичките производи. Никогаш не сум и пишала за ништо, ама читајќи од нејзините совети и пребарувајќи на интернет, моментално користам крема што никој не ја рекламирал, ниту ми ја препорачал, и можам да кажам дека од досегашното користење одлично ми делува. И немам потреба некој да ми препорача крема, веќе сама знам што е, а што не е ок за моето лице.

На Ladybug98, Izaabella, senza.parole и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Скрос се согласувам со тебе. Од искуство кажувам - Бев кај дерматолог по препорака на моја познаничка која исто така беше кај истиот дерматолог. Жената ме прегледа, ми напиша што да купам и завршивме за буквално 10 минути. Патем ми ги препорача Биодерма кремата и мицеларната вода и уште ми кажа од која аптека да ги купам. Јас, тогаш со детски памет и наивна, отидов и направив како што ми беше кажано. Било кој што купил било што од Биодерма знае дека се со солени цени. Следниот пат кога ми затребаа производите си тргнав во друга аптека затоа што оваа првата не ми беше уз пат. Можете да замислите колку бев изненадена што производите ги најдов по пониска цена (се уште солена, но со видлива разлика). А за мицеларна вода да не зборувам што ги има мал број други компании кои нудат убави мицеларни води а да не коштаат 800 денари ако се сеќавам убаво, и тоа на попуст. Не дека не ми помогнаа, далеку од тоа. Така и се спасив од акни, ама зборот ми е да, целосно се согласувам дека дерматолози соработуваат со одредени брендови, па дури и аптеки очигледно. Инаку не спомнав, ама истите производи и ги имаше препорачано и на познаничкава моја која и ме упати кај дерматологот.

Така што да, ги следам и Kattzia и serumsociety и со задоволство прифаќам совет. Не дека мора слепо да ги следиме и што и да кажат одма да притрчаме да купиме. Затоа имаме интернет, да можеш и сама да истражиш малку повеќе и да видиш што навистина би ти одговарало.

На Believe.in, Blue.Sky, M.laDy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. sierra

sierra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    908
    Го изгледав интервјуто со Шијакоска и ми се допадна што е искрена и говори од срце, без да се труди да биде нешто што не е, барем јас добив таков впечаток... посебно делот кога кажа дека на профилот го препорачува тоа што и самата може да си го дозволи. Малку пречи нагласокот и начинот на изразување, секако дека дијалектот не може да се отфрли, но може да се потруди да зборува политературно.
    Според мене видеово е голем плус за неа. :)

На Izaabella, Believe.in, Astrum.Obtutus и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Каква Мери? @SandraG91 пишала пофални зборови за Ангела.

17. redhead

redhead Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    398
    Каj kattzia ми се допаѓа што има препораки за производи со прифатлива цена.

На Emilija97mk, SandraG91 и Arja им се допаѓа ова.
  18. SandraG91

SandraG91 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    Јас пред неполн месец и пишав на Катзиа и добив блок незнам по која основа бидејки и побарав совет, ја пофалив, и ѝ пишав на нај културен начин. А Магнолија и имам пишано пред две недели и уште ми нема вратено ниту има видено. Не ми пречи тоа само што гледам дека премногу девојки од овде се жалат од истото и истовремено можам да сфатам да немаш време да вратиш денес или утре но ете кај мене е две недели а кај некои од овде и по цел месец. Затоа пред некој ден почнав да барам помош од стручни лица и тоа да знаете е многу подобро од онлајн. Не чекаш и ќе ти дадат тоа што навистина ќе ти помогне а не тоа што ќе им направи пари преку нивните соработки.

На ohlalalala, Emilija97mk, Astrum.Obtutus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    11.578
    Зошто си сфаќате дека можете да поставувате вакви прашања и да очекувате стручен одговор/препорака од инстаграм инфлуенсери?
    -Како прво, секој совет се наплаќа.
    Не џабе специјалистите учеле и работат за плата од тоа.
    -Како второ, тоа што ќе напишеш во порака дека имаш мрсна кожа, мозолчиња ваму или таму, си патувала негде па демек од тоа сумјаш на некои индикации, НЕ Е ДОВОЛНО за некој да ти даде точна препорака за некој производ. Треба претходно да си провериш хормони, крв, јајници и се друго што доведува до некои промени или пореметувања кај кожата. Некогаш е потребен и преглед на лице место, џабе што ќе опишуваш ваква ми е кожата или онаква. Некогаш е потребен и брис, да се види дали се работи за некоја инфекција и која.

Олабавете малце. Тие само рекламираат производи - односно даваат совети.
    Не се должни да враќаат секому за совет.
    Еве да ти рече дека ќе наплати 500 денари од совет што ќе ти препорача, ќе и пишеш пак?

Еве на пример Билјана Дебарлиева рекламира на тв некои си производи од Алое Вера, мислите дека некој ја замара за совети?
    Се знае за стручен совет - доктор.

На Avery, Glowy, eva993 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SandraG91

SandraG91 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    Се ок, во право си. Но поентата е само да врати без разлика каков е одговорот. Не ми пречи што ќе каже или што ќе побара за возврат. Кога веќе си некоја Инстаграм професионалка за тие работи може само да одвоиш една минутка па ако треба за да напише дека незнае како да ми помогне. Повеќе тоа го почитувам отколку вака.

На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.