Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    663
    Ок ми се трите, Христина е баш креативна периодов. Валерија исто незнам зошто има толку малку лајкови на толку многу следачи.
    Незнам дали секогаш тоа значи дека им се купени или е до алгоритамот нешто

На Frestonia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sunset Flower

Sunset Flower Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Кржеска прв пат слушам са ја проверив симпатик девојка но далеку од блогерка
    Валерија ми е доста добра не знам зошто има толку малку лајкови и никој не ја контактира делува смирена културна
    Христина е блогерка од птепораки за книги, травел , кујна, слабеење, чорапа ама за се, не дефинишн некако не ја следам ама сега ја отворив

На Frestonia и Believe.in им се допаѓа ова.
  3. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Мене MaryseJolene ми стана една од омилените сега во последно време. Многу уникатна и преубава девојка!

На Regina.Phalange, Hellobeautiful и Frestonia им се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Maryse Jolene ми е меѓу најпривлечните блогерки кои имаат некој став, стив, другото се ме иритира и е некако глума на другите блогерки

На Hellobeautiful и Frestonia им се допаѓа ова.
  5. AleksandarMaxи92

AleksandarMaxи92 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    460
    Баш така! Maryse чекори по некој си западен стил и тип на живот, нешто за што имам пишувано на темата премногу на почетокот! Затоа некогаш сум била и малце брутална спрема нашите блогерки. Бидејки се што би сакала е да ги гледам со таков стил и мода. Не се глупави Тамара и Зорана па и многу други успешни од Балканот што сите слики им изгледат како да го имат тој западен стил на живот а некои од нив веќе таму и живеат вклучувајќи ја Тамара. ( свесна сум дека зборувам за легенди во блогерскиот свет иначе хаха ). Па нашите девојки и неколку блогерки се 100 пати поубави од српските! Но убавината е небитна овде. Кога си моден блогер битно е каква мода претставуваш и каде си насочена. Мораш да се имаш пронајдено, и тоа мораш да се пронајдеш како тип на стил од моменталниот тренд во светот на модата. Но не и да се претерува и пренатрупува и да е се каша чорба. Не значи дека ќе сликаш со најскапите брендови, бидејки и со најевтините може да креираш нешто слично на тие што ја рекламират најновата мода со најскапите брендови. Не мора да имате странски брендови и улици за сликање као Manhattan за да изгледате луксузно, чисто и природно. Се што треба е малце креативност и да се пронајдеш во смисол на каква облека ти одговара и да не сликаш по 100 парчиња на себе. Многу од девојките имат веќе профи фотографии но кај повеќето ако не и кај сите само фотографиите се убави ( во смисла чисти и декасе од фотоапарат ) а тоа што го рекламират е најчесто промашај во смисол на избор. Не дека ние немаме маркет за нешто симпатично имодерно, мислам дека на нашите девојки им фали малце западен fashion sense. Ова е некако мое мислење, може грешам но мислам дека има простор за и овде во Македонија да имаатблогерките некој си помодерен feed & style.

На h.ope, Frestonia, tetovcankata91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Е баш супер и јас исто мислам, и затоа реков ја следам иако има купени следачи не ми е битно тоа, како што кажувам за Сијакоска и други. Ми се допага фидот, стилот се на неа, и мислам дека на сите луге ни треба лежерен стил а сепак да изгледаме кулл.. а на Шијакоска и на Ксенија што зимат се од гардероберот никогас не ми се допага тој стил , и највероватно од таа причина не ги сакам и ми се антипатик !

На Frestonia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас одамна го следам, уживам во неговите текатови за местата кои ги посетува. Како книга да читам (ако не се лажам има издадено и книга) И сликите му се преубави.

8. Sunset Flower

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    155
    Не знам за вас ама јас неделно менвам омилени личности, знаете сите дека напагам со различни мислења, сите знаете како јас ја бранев највеке Ангела, па се засвртив кон Грнчарова
    Топ омилени за овај период ми се
    Број 1 Мaryse ТОП! , 2. Ангела пак :D, 3. Јанева- не знам зошто не ја сакав а сега ми се допагат кај неа
    бјути Магнолиа ми е прво место,
    Од овие хом декор, фуд, вкусни приказни ми стана омилен профил и душата ми се полни кога гледам слика
    исто така крстевскаива ми стана омилена, имав и порано пишано за неа но сега се попријатна ми станува и сликите и ги обозавам исто како кај вкусните полна душа
    Мајазак знаете заљубена сум кај нив во домот веќе сите :D
    Исто така ја следам сега и mother of matea многу убави слики има со малата многу креативно
    Тие ми се омилени перидоовот

На Frestonia, Lepaaa, Ladybug2436 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.105
    Допаѓања:
    26.964
    Марија ja спонзорира македонски бренд - Линеа.
    Убава е девојката стварно и згодна. Има добри слики. Ама, што знам, повеќе мене ми има изглед за супер модел него за инста модел.

Последна измена: 12 мај 2020
    На SandraG91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SandraG91

SandraG91 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    До сега ја гледав Maryse, не ја знаев и реално преубава девојка! Ми се допаѓа и стилот нејзин :)
    Мене најдобри девојки што ги следам ми се :

1. Ангела Горгиева
    2. Александра Шијакоска
    3. Елена Грнчарова
    4. Ана Ристова
    5. Ксенија Деспотовска
    6. Софија Јанева

Сега ја сместив во кругот и Maryse ^_^

Какви сака нека се, најдобри се нашите девојки! Се трудат и за македонски стандарди сите до една се феноменални!

На Ladybug2436 и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  11. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.636
    Мене лично ептен fave ми се majestic.at i thegjurovska, она баш се по мој стил

12. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Поиританто суштество од majestic.at немам сретнато. Во тежок филм е девојчето.

На Regina.Phalange, Different7, dragoneelz и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Сте го спомнале Манов.
    Дека има прејаки слики, не можам да негирам. Можеби и најдобар од сите македонци што сум ги сретнал по инстаграм. Само не ми е јасно зошто кога некои луѓе ќе стигат до поголема бројка со следачи на инстаграм, чувствуваат потреба да ги отследат поголемиот дел што некогаш ги заследиле? Мене ме имаше заследено уште кога имаше околу 3000 следбеници, го заследив назад бидејќи why not? профи слики, македонски инстаграмџија, се следи со многу со кои што јас се следам.
    Наеднаш стигна до 30 илјади и од 1000 и кусур сега следиш само 150?

Евгениј Хоуп е одличен.

На Glowy, Lella, Izaabella и 6 други им се допаѓа ова.
  14. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Гледам и за Евгениј Хоуп сте збореле. Типот го приметив одамна на инстаграм бидејќи ептен се истакнуваше и бараше внимание. Не знам сега каква содржина објавува, но додека имав инстаграм ми се допаѓаше кон што цели. Само ми стана одбивен бидејќи неколку пати ме заследи и кога го заследив и јас него ме одследи за да има повеќе следбеници. Така беше во повеќе наврати и на крај мислам дека го блокнав.
    Толку имам за него да кажам :D

На Izaabella и sever123 им се допаѓа ова.
  15. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Манов сите не изневери, дури и лајкови ми ставаше, па и се допишував нешто кратко, и сега видов што била работата. Но, и почна да не ми се допаѓа многу со видеата кои ги прави, пробува да е хумористичен, а скроз ја запостави модата и интересните фотографии. Јас го заследив пред се за јаките фотографии кои ги правеше, а сега стана комедиант, ама пак го следам, ќе видиме до кога.

16. Pixi5

Pixi5 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    347
    Мене лично majestic ми беше интересна и симпатична се до моментот летоска кога и коментираа што си ги прецртува усните па крена малку фама за cyber bullying и self love, и по некој месец стави филери па имаше и giveaway:^)контрадикторно

На Kahlua му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    663
    Се согласувам, но треба да се има во предвид дека во нашава земја ретко дека некој стриктно на едно поле може да се задржи и да успее.
    Сепак и да се рекламираат различни производи има начин како да се направи тоа ненаметливо, креативно и убаво да изгледа.
    Ако е некој фешн или травел сигурно има и други работи кои ги сака или прави па може да ги вклучи. Сепак да се задржи основното за што постои профилот.

А што мислите за вклучување приватен живот во објавите?
    Мене лично ми се допаѓа да има по нешто, но не секој ден да гледаме со децата што правеле.
    Ако тргнам од странскиве познати блогери секогаш има и приватен живот, некои претеруваат, но повеќето внимаваат со мерка.

Да дополнам ова со децата не се однесува на детските профили. Таму тоа се очекува нормално ♥️

Последна измена од модератор: 26 мај 2020
    На ohlalalala, Lepaaa, h.ope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    941
    Допаѓања:
    11.403
    Се согласувам со критиките во однос на профилот на Hristinapan, недефиниран ми е, не знам дали е за мода, дали за книги, рецепти...

Дали ја следите jasnapilates? Профил за вежбање, периодов дава часови за вежбање секој четврток и сабота.
    Но како што кажа @Believe.in горе, и она почнува да снима делови од приватниот живот и тоа по неколку сториња на ден.

Ќе ја предложам и Sandra_kukush. Од Македонија е но живее во Италија, а има преубав профил. Не е блогер, можеби не требаше да ја спомнам тука, но еве нека стои како препорака.

Almi_photography има убави фотки, добар профил но по мене премногу ефекти.

Профилот на elena.alac неодамна го заследив и ми е еден од омилените.

Бонус предлог - разгледајте го профилот на na_planina_sum , рај за очите ми е и постојано ги снима искачувањата на планините.

На ohlalalala, Frestonia, Believe.in и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. h.ope

h.ope Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    1.919
    Здраво на сите,
    добар дел од напишаното прочитав и има нешта со кои се согласувам, други со кои не се согласувам, што е и нормално како што сите сме различни карактери и имаме различен вкус.

Ви пишувам како блогер во случајов @whisper.ves на инста.

Пред сѐ да им се заблагодарам на сите за убавите коментари, многу значи кога ќе се прочита вака, колку и што повредува негативна критика во исто време. Да се запраша човек дали е подобро да чита овде или не :lol:
    Во секој случај критиките, посебно негативните, се добредојдени за да станеме подобри, така е за се во животот колку и да не ни паѓаат драго.
    Иначе да, имаше некој напишано дека сум во 40тите, всушност ќе правам 39 во Јуни, ако не се лажам можеби сум и најстара, пардон највозрасна :mm: од блогерите кај нас, ако не земеме во предвид јавни личности.

Инстаграм профилот го започнав поради мојот блог whisper-365.com
    На некој начин ги поврзав мојата работа како туристички водич, блогот и инстаграмот. Сакам да споделувам фотографии и информации за местата што ги посетувам како водич и како турист. Како и да мотивирам повеќе да се патува, макар и во нашата земја, а особено да мотивирам да патуваат родители со мали деца. Ние првиот пат бевме на прекуокеанско патување кога ќерка ми имаше 1 година.

Немам само травел објави, посебно периодов кога морав да откажам 2 патувања. Едноставно сакам убава фотографија и да споделам работи што ми се допаѓаат, сето тоа е дел од мене како личност, нешта што сметам дека вреди да се видат

Во однос на соработките, најтешко е да се остварат во травел категоријата. И верувајте кај нас ако се реши човек да живее како блогер мора целосно да се посвети на тоа. И јас сум имала соработки надвор од травел категорија, но секогаш било нешто што ми се допаѓа. Според мене битно е кога се рекламира било кој производ да се направи на свој начин, уште подобро да биде рецензија од лично искуство со тој производ и да не се искомерцијализира премногу профилот. Никој не сака кога ќе отвори одреден профил да гледа само реклами, барем јас не сакам.

Имам уште многу да пишувам ама да не бидам премногу долга, се дружиме повеќе од сега ♥️

Последна измена: 13 мај 2020
    На Regina.Phalange, Sunset Flower, S.W.A.G и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    663
    Добредојде на темава, јас те следам уште кога имаше 3-4000 следачи и имам само убави зборови да кажам.

На Gabrielle... и h.ope им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.