Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Голем дел од критиките кон Шијакоска мене ми се премногу, дали биле финансии, дали дечко, дома какво и било, нејзините какви биле, тоа не е релевантно со нејзината работа. Она кое заслужува критика и кога ја слушам некогаш ме нервира, е дијалектот. И јас имам дијалект, да зборувам на него, жива душа нема да ме разбере што сакам да кажам. Сфаќам дека битолчани сметаат дека зборуваат скоро литературно и дека нема што да менуваат во изговорот, али тоа тегнење на зборчиња не е литературно. Може да поработи само на тоа, ќе изгледа попрофесионално во очи на некои ко мене на кои тоа им е некој фактор. Ако не, супер исто.

Ангела имам пишано и порано дека ми е сосема ок, средена и културна девојка, пријатна за око. Али она со дизајнот на сестра и ... гласајте, па гласајте, мислам дека отече со тоа, ај еднаш, трипати, али се повеќе од тоа е премногу замарање. Радо кучето нека го снима цел ден, отколку напнување за глупости.

На wendy2 и mkdvesna им се допаѓа ова.
  2. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    1.213
    Немам зборови од совршенство, гламур, елеганција,став, убавина е оваа да а нњ шијакото

Прикачени фајлови:

Последна измена: 23 мај 2020
    На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Затоа веројатно ги откажа giveaways. Уствари спонзорите и откажаа...

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    11.578
    Ангела е многу фина, културна и убава.
    Ми се допаѓа начинот на кој ги снима видеата на уoutube, начинот на кој зборува.
    Ми се допаѓа што во видеата вметнува од се по нешто и шминка, мода, готвење, уредување за дом, патувања.
    Секојпат нуди нешто ново и интересно. Ептен ми е кул девојка.
    И не ми пречи тоа што неколку пати објави за подршка на дизајнот сестра и. На раце се брои колку пати напиша и сето тоа беше на културен начин.

Дали го видоте обидот на Јелена Спенџарска за влог? :D
    Подосаден здравје.
    Во последно време ептен забегува со тоа менталното здравје. Па книги, па цитати, па пораки, па со таа Катерина Ангеловска милион емисии, вклучувања на стори. |(
    На mute ја ставив баш поради тоа.
    Ама се надевам дека на некој ќе му помогне со сите тие совети.

Ксенија Деспотовска, малце кичеста ми е. Се што ќе и пратат, се снима и објавува, за се вика преубаво, прееубавоо. А тоа фустан ко на баба ми, што на пола девојки нема ни да го погледнат. И таа ќе се мачи да напрај комбинација со него, ќе му става 2 каиши, ке го стеснува одпозади да излезе добро на слика. Ама прееубав е. :D

Ана Ристова, колку години има?
    Знам дека лани се мажеше.
    Има преубава соба, сакам и јас таква. :(
    Стилот нејзин не ми се допаѓа, и ефектите што ги става за да изгледа по-исунчана, ноу ноу.

На Traveler91, Stressed Out, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Најомилена во секоја смисла:):inlove:

На Frestonia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    @dariaslife што мислиш за Елена Грнчарова?
    Како ти се допаѓа? Според мене девојката е многу убава ама профилот не и е којзнае што, не ми личи на професионален профил на една блогерка туку како профил на рандом обична девојка.
    Мислам дека ти спомна ако не сум грешка за неа дека соработувала со голем број светски брендови.
    Штознам, мене не ми остави некој посебен впечаток.Онака, просечно.Meh.:smirk:

На dariaslife му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Леле, леле па и интервјуа и молење да дојделе овде инфлуенсерките и да им поставуваме прашања, ко чиниш Викторија Бекам ја молиме|(
    Па тие увреџени и не доаѓаат, ај ако не сите да ги помолиме од темата Македонски јавни фаци кои партал ги прават и правиме, не знам што толку се замарате и им придавате значење како да измислиле топла вода. Реално, да не беше Сергеј да ги рекламира во нискобуџетното негово шоу, блогеркиве ќе беа со по 3-4 илјади фолоувери, и тоа од мали девојчиња на кои им се идоли, останатото натаму го знаеме:D
    Не оправдувам навреди и мешање во личен живот, ама дај смањете доживљај малку и вие и блогерките, како да не знаете самите што ви одговара на кожата или да искомбинирате два-три партали.
    За ваше добро велам, за да не ги молите да ви вратат на порака или да ви дадат подарок од спонзорите|(

На Just.do.it, Avery, Glowy и 17 други им се допаѓа ова.
  8. ohlalalala

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Скроз у право си, од збор до збор.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    За скин кер, катциа поише ми се допаѓа што предлага од останатите. Да, делува многу биполарна и се однесува како славата да и удрила во глава, и мислам дека е од оние личности што сметаат дека само они се во право и тие што им се улижуваат се ок, другите не. Така делува од страна, не декаја познавам девојката лично, али начинот на комуникација го зборува истото. Инаку многу научив од неа, и многу знење има, и ја почитувам како експерт од областа.
    Исто така ми е смешно, не знам дали имате приметено, едно време ја контрираше магнолија, за секое мислење и препорака, контра и палец доле на повеќето производи што ги постира, што е малку опсесивно и неокеј.
    Инаку Магнолија рекламира само одредени брендови во последно време и не ми изгледа тоа скроз океј, не е возможно баш сите производи да се добри, али како што сппмнав, Катциа ја лови и ѝ ги анулира ставовите.

Инаку мене стефанија несторовска ми е најокеј и најкорисна, од област храна.

Повеќе се смешни ликовите, т.е обчините следачи, кои што се опседнуваат и им пишуваат на блогерите за све нешто. Во ред е да го пофалиш, некогаш да споделиш, но за секоја обична дифолт работа и општо позната рабпта да прејзаш инста блогерка е пресмешно и тажно истовремено.

Инаку да, инстаграм е најрозевата мрежа, која што е комплекс од нереални ликови. Не се опседнувајте, никој не е совршен, секој има свои проблеми и доблести и маани, само повеќе се замараат, трудат и даваат значење на нештата да изгледаат совршени од надвор, како и со бројки.

На *Amethyst*, Noemi, wendy2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Новото видео на Шијакоска ми се свиѓа скроз.

Кога е нешто добро, морам да го пофалам. Ми се свиѓа што гледам дека можда и највише се труди и инвестира у сликите и општо, целокупниот контент.

Смали и со сторињата со палавковците, на мое огромно задоволство.

Ју гоу грл.

На Stressed Out, Annora и wendy2 им се допаѓа ова.
  11. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Женски :hai:

се надевам се ќе биде според плановите, доаѓам на 04.06 па после самоизолација ако не на пост, на стори ќе слушате мислење за секој производ кој ќе ми излезе пред мене.
    :D

Во меѓувреме дајте некоја идеја за што да пишам. :l:

На h.ope, Anna-Banana, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  12. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.912
    Јас би сакала кај Вас да прочитам повеќе за дезодоранси/рол-они со најдобри состојки но со прикладни цени.

На Lepaaa, Astrum.Obtutus, buli.buli и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ohlalalala

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Лелее оваа Марта Девилиш значи, колку е иритантна.|(
    Ставаше сториња што и дале поклони и напна со тоа дека била скршена и разочарана што кутиите за паста за белеење заби ги смениле и не биле веќе во форма на школки лол:^).
    Се дереше и глумеше лудило као не знам шо да се десило...
    Абе трагедии.
    Колку е очајна девојкава и што се не ќе направи за внимание.
    И оваа ми ти била некоја интелектуалка ма немој да ме је**ш бре, прошла покрај нив.
    Како разгалено дете што се радува на играчки така се понашаше.:x

На Traveler91, enia22, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Последниве денови ја забележав @sofkaka , многу ми се допаѓа профилот:inlove: пробав некои од рецептите, преееевкусни се
    А и многу ми изгледа како мила, весела и позитивна личност и има топ однос со публиката, да ти е мерак да ја гледаш:inlove::inlove:

На Shaya, Stressed Out, Mariangel и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Прекрасни travel фотографии! :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: Се надевам во иднина Јанева ќе постира повеќе вакви
    Screen Shot 2020-05-25 at 12.03.21 PM.png Screen Shot 2020-05-25 at 12.03.48 PM.png Screen Shot 2020-05-25 at 12.03.33 PM.png

На Mariangel, Mermaid и ohlalalala им се допаѓа ова.
  16. ohlalalala

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    На Ladybug2436 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јанева мислам дека треба само да поработи на едитот на фотографиите. Малку да намали со боите и да не ги изострува толку. На некои фотографии дури самата она изгледа портокалово.
    Другото воглавно е океј.

На 1209, Blue.Sky, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  18. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    26.960
    Би можела да направиш рецензии на некои производи од подостапни за нас македонци (што ги има во дм, Зегин, Космо..).
    И скинкер рутина од тие производи за основните типови на кожа :).
    Или пак, најидеални од понудените производи на нашиов пазар за скинкер.
    Мислам дека кај нас барем, скинкер е сеуште луксуз и ретко кој би фрлил пари на некој не толку испробан продукт.
    Ова е на основа што читам по темите за лице и што јас лично што барам како почетник во ова.
    А, со оглед на тоа што си со најголемо образование во таа струка од нашиве инфлуенсерки на тоа поле доста би го ценеле твоето мислење во однос на состав, апликација итн.

Последна измена: 25 мај 2020
    На Skorpija25, CindyAnn, Izaabella и 9 други им се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Како “мал” скинкер блогер би ви ја препорачала @mincyys на инстаграм. Девојката е и членка на форумов но и го заборавив никот.
    И пишав дм, ми врати, ме посоветува и сум на прав пат да си го опоравам лицево. Девојката е стварно и океј и сака да ти одговори во склад со нејзините познавања. За уште месец до два, колку што сметам дека ми треба за резултатот да биде комплетен, ќе пишам и точно што и како зедов и ќе ставам и слики. Засега можам да кажам дека од гној лице сум стигната до 0 акни.

На L.i.n.a.a, FancyGirl*, coolgirl123 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Искрено не знам што ви пречи да имаат блогерките/инфлуенсерките соработка со некои „спонзори” или како и да ги нарекувате.

Ниту е тоа нешто што се случува само кај нас (и најуспешните блогерки низ светот имаат соработки со брендови), ниту пак е нешто што по автоматизам те дисквалификува како блогер или како стручен.

Меродавно и важно е дали тие пишуваат постови кои се пред сѐ едукативни, забавни, интерактивни и убави за око и секако со квалитетна содржина за пошироката нивна публика, независно која е темата на блогот. Викам за пошироката нивна публика, бидејќи не постои блогер на светот што ќе ги задоволи сечии вкусови, кој ќе им се допадне на сите, за кој сите ќе кажуваат само позитивни работи и сл. Секогаш ќе има спротивни и негативни мислења и сѐ додека тоа е во некои граници на нормала, е и сосема нормално и здраво да е така.
    И најпопуларните и најуспешните блогерки и инфлуенсерки „одат некому на живци” или за некого не се „доволно стручни” или „копираат” итн.

На крајот на краиштата, водење на блог или инстаграм профил со такви содржини, си бара посветеност, време, енергија, жртва, живци и што уште не. Наградата за таа жртва и тој труд се сѐ поголемиот број следбеници и пофални зборови, сѐ повеќе пораки во дм, дебати на форуми за блогот и сл.
    И секако дека успешни и популарни профили на инстаграм привлекуваат и фирми/брендови, коишто им пристапуваат на инфлуенсерите за соработка. Тоа е само уште едно признание, за добра и квалитетна работа.
    Зошто треба некој да се етикетира или дисквалификува, само бидејќи наводно има соработка со брендови?

Па и филмовите и сериите што ги гледаме сите, се утепуваат од рекламирање на брендови (некои дискретно, некои понападно), па немам до сега слушнато критика во стил „Еј ова за мене не е серија, се утепаа од реклами за Prada и YSL, во секоја сцена имаше по некој од глумците со нешто од овие брендови.” Меродавно е во сериите/филмовите што рекламирале уз пат додека се снимало или какво е сижето и изведбата на истите?

На enia22, sanja.burgundy, h.ope и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.