Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Мамамиа прв пат ја гледам, многу убави слики.

2. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    @monika.mateska има преубави слики и профилот и е многу убаво уреден исто и на сестраи

На glosipgirl, fateful, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Се извинувам, нема да се повтори.
    Членката дека спомна и само се надоврзав на муабетот.

4. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.213
    Seга и го видов профилот многу ефекти додава инаку супер

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Првпат слушам за девојкава и ја отворив. Генерално не ми се допаѓа. Има убав фид на прв поглед да, ама сликите одблиску и се со лош квалитет и премногу едитирани. И некои слики без никаква поента, искривени, накосо сликани, ставено филџанот со кафе нацртано во апликација, па нешто ставено без врска околу, некоја прективка...90% сликите такви и се, а и лошо ми се облекува така да не би ја класифицирала како некаков блогер.

Една девојка претходно што беше споменувана со сина коса serafima како и да и беше никнејмот баш ја отворив пред неколку дена и сликите многу ми се допаднаа. Сакам такви девојки со необичен изглед и впечатлив стил.

И Мaryse иако порано ја хејтав заради тоа во Бекстејџ со манекенката што не постои, од скоро ја заследив зашто во последно ми е доста интересна.

Други не ми текнува, не следам многу блогерки, особено не лајфстајл, ама скоро сите ги знам од што ми искачаат на home page, едноставно имам кажано не ме привлекуваат такви профили. Мене за фуд блогери и некои до хоумдекор најмногу странски прашајте ме, реферат можам да напишам :D

Едит: мамамиа лајф исто ми искачаше на хоум пејџ, искрено мислев дека не е ни македонка, сега приметив дека уствари е македонка што живее Алјаска. Светски и е профилот, многу добри фотографии, само на некои од ефектите кожата им изгледа многу портокалова. Инаку е топ.

На СуперДевојка и Frestonia им се допаѓа ова.
  6. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.213
    Дај некои странски хом декор ако знаеш

7. Minci13

Minci13 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    2.324
    Малце ви се убацувам но да ви препорачам еден хоум декор профил.Ова се само неколку слики,воодушевена сум колку и е убаво се.
    На некој можеби ова му е премногу кичерај и girly,ама вкусови се во прашање нема лутиш:l:

Прикачени фајлови:

На Ladybug98, ohlalalala, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @miimavintage
    @minimalliving
    @scraperka
    @mako.hr
    @tanjasovulj
    @olivin__
    @marylandist
    @mycroatianhome

...И многу други, само на овие ми текнува во моментов, секоја нивна слика рај за очи ми е.

На ohlalalala, Frestonia и Minci13 им се допаѓа ова.
  9. Carpe_Diem

Carpe_Diem Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    280
    Многу се радувам кога ќе видам дека сте предложиле некои помали профили. Секогаш ќе ги поддржувам зошто верувам дека е многу тешко да се работи ова. А искрено, повеќето и имаат поубави фидови од големиве профили.

Да ги искоментирам сега новиве што ги дознав од тука.

@serumsociety
    - многу убав и креативен фид. Убави се и фотките, а се гледа и дека доста време е потрошено во пишувањето и осмислувањето на постовите. Секоја чест! Одма доби follow од мене.

@alazareska - исто многу убав фид, слатки слики. Единствена причина зошто не ја следам е зошто општо не следам профили на мајки кои се базирани на дечиња, со совети и секојдневен живот. Можеби е бидејќи сеуште не сум во таа фаза на животот, па некако не ме интересира тоа.:D Но, пофални зборови само!

@mamamia.life - потполно исто како предходново што го напишав.

А исто во првиот пост ја заборавив @maryse.jolene. Неа ја следам уште поодамна. Преубава и уникатна девојка со интересен стил. Ми се допаѓа што има интересни туториали за фризури, како таа со долгата плетенка и сл. Такви обично не гледаме кај другите блогерки. А и некако многу лесно го променува изгледот и никогаш не станува досадна. Секоја слика и е своја приказна. 10/10 би ја оценила неа.:inlove:

Според мене па, она си даде најкоректен одговор. Не кажа ни да ни не, туку си зборуваше за тоа како треба да се искористи да бидат модели дур се млади и убави.

И сега да ви препорачам и јас еден профил на кој што случајно наидов - @_passportstamps. Не знам дали е соодветен за темава, ама премногу ми се допадна фидот и идејата зад профилот (секој печат во пасошот претставен преку слики, така некако). Само се мислам колкава архива на слики има, зошто со карантинов не може многу да прави нов контент. Како и да е, ќе си го следам и овој профил се додека постира и си го одржува фидот вака.

Последна измена: 28 мај 2020
    На ohlalalala му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    @Carpe_Diem Во врска со Мaryse:
    Во право си, ама сепак смешно беше :D Од таму ја приметив прв пат, па секогаш кога ќе ја видев со афро фризурата ми доаѓаше смеење. Сите прават грешки, лапсузи, се заборава тоа. Профилот на инстаграм и е врв.

На Carpe_Diem му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pinkberry

pinkberry Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    564
    Мене theborisstories ми е легенда. Алав да му е на смислата за хумор. Интересно ми е како некои кринџ wannabe манекенки и блогерки ги спушта на земја. Врв ми е со тие видеата што ги имитира ivaspasovska,bojana nushkova и jogasmea

На Stressed Out, asdas, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Да и мене ми е многу интересен, иако мислам дека понекогаш знае и да претера:?:

На Stressed Out, Ladybug2436 и redhead им се допаѓа ова.
  13. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Јас мислам многу често претерува и некако премногу арогантно ми делува, за брзо го одследив

14. Ladybug2436

Ladybug2436 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    647
    Немам ништо против Борис, но сметам дека тоа исмејување често преминува во cyber-bullying. Со поддржување на ликови како Борис ги учиме помладите личности што го следат дека тоа однесување е нормално и е сосема океј. Потоа тие за да бидат интересни ќе ги применуваат истите однесувања на нивните соученици. Многу сум сензитивна на оваа тема бидејќи имам помала братучетка што на ист начин преку интернет беше исмевана од ученици во нејзинито школо и беше на работ да се самоубие на само 13-14 години. Денес е она, а утре може да е некој ваш најблизок. Затоа размислете пред да поддржувате ваков човек.

На staycalm, Anie93, ohlalalala и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Исмејување/имитирање на некој во 2020 е најнекреативното нешто што може да го правиш.
    Ко, оди спуштај ги на земја оние што поддржуваат семејно насилство, а не некоја блогерка што мислиш дека е уфилмана, дигната и слично.
    Многу завидлив народ сме.

На Joi, Emilija97mk, Annoma и 6 други им се допаѓа ова.
  16. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Се на место! Не сакам да забегам од темата и да коментирам нешто сосем трето. Но дека дечкото имитирал блогерки и модели наши сметам дека можам да кажам збор два за тоа. Многу им е тешко на луѓето да поддржат нешто наше. Дури и да не сакат да ги поддржат не мора да збеснуваат и на туѓа сметка да си прават забава. Тоа секогаш било така, наместо да ја користат платформата нивна освен за да се лигушат, може да поддржуваат добротворни кампањи или да застанат против семејно насилство како што ти напомена, или пак против Cyber Bullying. Но многу по интересно на денешно време е да си CyberBullie, да се плука само за евровизија, модни блогерки, водители, глумци, пејачи, политичари, итн. Неможам бе луѓе да се ставам на место каде што би си правела Clout / Пажња со тоа што ќе имитирам некој а плус во Македонија и ова ми е некако тешка иронија. На кој се покажува и докажува во случајот? На тие со менталитет испод нула? Живи глупости жими се. Со извинение доколку на некој им е интересно да следат ваков тип на профили. Мене лично тоа ми е скроз лејм и не гледам ништо интересно во тоа. Следам неколку личности кои се насочени кон комедија и по некоја имитација но имаат контекст и знаат кого и како да го чепнат и да направат нешто интересно но во исто време not harmful or disrespectful. Ако зборуваме за тоа како тој исмева некои блогерки и модели кои биле “Wannabe” и “Cringe” што да кажам за него? Штом паднал на ниво да исмејува и имитира македонски блогерки и модели, нека застане пред огледало бидејки тој самиот е wannabe and cringe.
    Типичен clout chaser. Толку од мене.

На Frestonia, Ketchup, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.213
    Некои ги следев, доста добри се странските профили со хом декор, мислам дека омилени ми се
    Од македонски ја следев порано mymacedonianhome, но не ми е интересна последно и одамна ја отследив
    Сега elenaalac ja следам, убав фид има мн и доста добри слики прави од ништо нешто совршенство од слика прави, пресовтшена ми е
    Krstevskaiva исто ја следам и за хом декор многу и се професионални сликите и има доста топлина, можеби не би се решила дома на толку јаки бои, но фаворит ми е.
    Mymacedonian home ваљда се инспиритала од мако и maj croation home
    Други од мк не знам кажете некој, многу сакам хом декор профили

Ја гледав сега катзиа доста се подобрила во се

Последна измена од модератор: 28 мај 2020
  18. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    6.731
    Мој предлог е да пишеш нешто за стрии, мислам и на други дека би ги интересирало. Разгледав и не наидов на таква објава, доколку имаш во ред е, ќе побарам повторно.
    Ти благодарам!

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ohlalalala

ohlalalala Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2018
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.292
    Тие home decor ги обожавам да ги гледам, како им е уредено дома, мераци,секоја чест.

А во однос на овие Тета Виолета блогеркиве, ми искочи една од типот на Ена.:D
    Добро бе, организираат giveaway за омекшивачи...:drunk:
    Ова само за докажани домаќинки изгледа.:D
    Screenshot_20200529-012516.png

На *Amethyst* и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  20. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Срце месечна плата земаат за 4 објави од кои еден е гивавеј. Ова од сигурен извор го кажувам, а ние може да си се смееме само :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.