Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инста-блогерки

Дискусија во 'Мода и стил' започната од SofiMar_, 29 април 2017.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Студираше на технолошки, не знам дали заврши.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Се ставаат во групи за поддршка као демек, и си лајкуваат и коментираат, а во групите се караат ако некоја не стави лајк, партали се прават. Другарка моја лани започна профил на инстаграм како персонал блог за детенцето (као mom blogger) и ја имаа ставено во таква група, имам пишувано тука баш за ова. Не издржа ни неколку дена во таа група, а кога ми читаше пораки, скроз ми се измести мислењето и за блогерите и општо за инстаграм. За еден коментар партали се правеа во групата човече. ОЧАЈ. :x

На Stressed Out, S.W.A.G, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    @darijaginger ми има прееееубав инста профил:inlove:

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Не. Има завршено нешто за наноелементи, што мислам дека нема блага везе со тоа што го работат во Наса, ама ете, нека ме исправи некој.

5. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Од сигурен извор знам затоа кажувам. А ова звучи повеќе како шега со 2 омекшувачи и 1 прашок.
    Соодветно се платени, камо сите така да ги плаќаа и јас ќе станев блогер хаха.
    Ама очигледно премногу неточни информации се шират.

На Frestonia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Фотошоп 101

На Elf му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.213
    Мене вооошто не ми се допаѓа сега ја отворив баш... не знам која и е поентата ту мач фотошоп

На Elf му/ѝ се допаѓа ова.
  8. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    Сега ја погледнав дарија, браво за девојката стварно креативен профил, а сите што коментирате премногу фотошоп, само да знаете дека на сликите не се работи за никаков фотошоп, ова девојката што го прави со сосема посебна гранка се работи за визуелен стори телер. И да позади профилот има премногу труд, а не премногу фотошоп

На HaleemO, pamelche, Angie1432 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. DojaCat

DojaCat Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    870
    Принцезите на Дизни слободно ги шетаат улиците на Скопје :inlove:
    Секако дека за таква работа треба скил и креативност но не знам зошто негирате дека е премногу Фотошоп. Било какво едитирање на Фотошоп се смета за работа или хоби секаде во светот. Не се сомневам дека девојчето се труди. Мене ми се свиѓа, ептен кјут и креативно.

Едит: Зборував за сликите со Дизни. Сега скролнав подоле и рил лајф луѓе фотошопирани на некои локации баш и не ми се свиѓаат. Not my cop of tea but you do you. Како и да е, ја бива за едитирање и фотошоп.

Последна измена: 31 мај 2020
    На ohlalalala, Carpe_Diem, Beauty1etc и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    И јас ја разгледував пред малку и истото си го помислив. Многу поразличен профил од останатите. Дури и тешко ми беше да поверувам дека се работи за некој од Македонија. Скорс ми изгледа ко да е од другиот крај на светот. Колку труд посветила на секоја слика, алал да и е! Не можев да се изнагледам стварно, а најинтересни ми беа оние слики во стилот на before and after. Мислам во хајлајтс беа ако не грешам.

На HaleemO, piglet1, ohlalalala и 9 други им се допаѓа ова.
  11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Дарија може само пофалби да добие, алал да и е за работата и тоа што го прави.
    Камо да имаше повеќе вакви интерсни и креативни профили за следење.

Кога веќе пишувам, сакам да ја пофалам и clothesminded.mt
    Не знам дали се класифицира или не како блогерка, ама можам да кажам дека е единствена која има комбинации кои се „нормални“, а не парталчиња што никој не би ги облекол ако не се за правење контент на фид.
    Сликите преубави, средени, се на свое место. Ја следам доста долго, и се гледа дека се труди многу за профилот.

На honey.heart и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  12. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.913
    Кажав дека не се работи за фотошоп затоа што има други апликации за цртање девојката најверојатно работи на илустратор или прокриеит

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emilija97mk

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Се согласувам :) и да има фотошоп, баш тоа е целта на профилот, да прави нешто поинакво и да изгледа поинаку од останатите тука.. браво за неа :)

На *Amethyst*, Arja и Avery им се допаѓа ова.
  14. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Фотошоп е секое едитирање на слика, Дарија е навистина веројатно уникатна кај нас, а има и еден друг профил @monikacvc погледнете го.
    Само што и двете не би рекла дека се блогерки

15. Emilija97mk

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Дали само мене не ми е интересен хуморот на дарко влогс ?(facepalm) Некогаш ајде, навистина става смешки, ама поголем дел од времето се прави интересен со исмејување и подбивање на некого и објавување слики од девојки кои се сликале скоро голи и такмичари која била појака и имала бољи гз и гради:x:x

На Angie1432 и Believe.in им се допаѓа ова.
  16. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Марта ја запознав пред некое време и баш е таква во живо. Пробува да се наметне и да се издигне на другите на "суптилен начин". Она има победено во nasa space app challenge во македонија. За тоа дека работи во наса не ја разбрав што и како, но наводно изработила некој проект за наноматеријали и од наса ја исконтактирале да "работи за нив". Изгледа добила некоја стипендија на нркој институт во Силиконската долина. И тогаш уште мислам дека немаше дипломирано на ТМФ. Девојката е многу далеку од глупа, навистина е образована, но треба да се ангажираш и да трчаш и да се буткаш за да имаш ваков успех, не е тоа така како што она го претставува дека и паднало од небо и е рандом.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Believe.in

Believe.in Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    656
    Не си сама, престанав да го следам пред некое време, ми стана одбивен

На Ana.brojka, *Amethyst*, Emilija97mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.446
    Оваа Дарија интересна била, и јас сега ја отворив, стварно креативен и уникатен профил.
    А не знам зашо одма сте искоментирале дека било фотошоп, пред да ја отворам помислив дека ќе налетам на Мелита 2. :D Луѓе, очигледно тоа ѝ е поентата на профилот, фотошоп, едитирање и правење колажи, илустрации и се гледа дека вложува труд и креативност.

На candy.cane, Trxmx, Anie93 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Frestonia

Frestonia Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.213
    Пак ќе се навратам на Елена Грнчарова, може ли некој да ми објасне на мене како она е толку славна блогерка која соработува со многу странски брендови и е врвот во мк а нема ставено ништо од 19ти април? Баш сега го видов датумот. Ќе може некој не сфаќам..

На ohlalalala и Emilija97mk им се допаѓа ова.
  20. dariaslife

dariaslife Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    138
    Девојко опсесивна си со Грнчарова!! Само ти се навраќаш на неа и имаш нешто против неа во секој момент. Значи знаеме сите дека не ти е тебе ниту модна блогерка и дека е “трењерка” стил како што ти би кажала за неа и престани да си напорна со неа. Повторуваш едно исто веќе 10 пати од кога си на темата. А гарантирам дека никој не помислил дека е славна и врвот во Македонија LOL.
    Мене исто не ми е модна блогерка и далеку од сите други во Македонија и баш дека нема што и да се зборува за неа бидејки како прво се што слика е за нешто од странство и тоа не ме интересира мене а верувам и на сите други овде. Таа е некој си обичен моден инфлуенсер не блогер.
    Пак ќе кажам, не ја врегам, многу е убава, се гледа дека има некој помодерен и различен стил, но повеќе би се држала кон девојките кои сликат за локални брендови веќе кога темата е Инста Блогерки за Македонија.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.