Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсулинска резистенција и ПЦОС

Дискусија во 'Бременост' започната од Kolumna, 25 мај 2022.

1. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски, после читање на темава своеволно направив тест и еве ги резултатите.
    Колку што сфаќам јас имам проблем со покачен инсулин. Според формулата хома ир ми е 2.3.
    Дали некоја друга имала сличен резултат и што и помогнало да го регулира?
    И ако знаете да ми препорачате добар доктор за консултација за можна некаква терапија.

Прикачени фајлови:

2. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    339
    Здраво, јас веќе една година сум кај професорката Бранка во Срце од прва ми ги погоди сите терапии.

3. Lor

Lor Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2025
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Супер, фала на одговор :) прочитав баш многу позитивни мислења за докторкава.
    Да те прашам само дали терапија ти даде само од вакви резултати, или ги имаше испитано сите хормони па така ти одреди? Не знам дали да закажувам одма или да почекам да испитам сè, па тогаш да отидам.

На Radana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Radana

Radana Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2025
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    339
    Јас лани бев за тироидната кај неа и сега само и пуштам резултати на вибер и ми кажва шо следно и со каква терапија да продолжам. За инсулинот на своја рака бев да испитам ии и го пуштив резултатот, ми кажа каква терапија ии кога следно да испитам пак. Ако се сомневаш на уште нешто испитај си, ама според твојата ситуација мислам дека кога ќе појдиш таа ќе ти кажи шо треба да испиташ и ќе и пуштиш на вибер, така да закажи си се.

На Lor му/ѝ се допаѓа ова.