Инсулинот ми варира од 40 до 60. И тоа пијам Инозитол 2 месеци веќе, ама нема некое подобрување. Се надевам со Глукофажот и промена на исхрана ќе се среди. Треба да направам деновиве OGTT тест со гликемија и инсулинемија, пред да почнам со користење на Глукофаж.
Здраво. Те читам во повеќе теми па гледам дека си поупатена .после 1 неуспешно ивф , на памет ми паѓа да одам до ендокринолог. Дали резултатите се ок? Инаку сум со вишок на тежина и плус од ивф уште повеќе се подув.
Ova se mnogu oskudni rezz, kako ti e insulinot , androgenite hormoni? Ne znam zasto do sega ne si otisla, mene samiot ginekolog odma me prati na endokrinolog. I da moras da namalis kilaza toa prvo ke ti kazat.
Е затоа што се ради реда работат. Некој се бори за потомство, а тие те гледаат само како пациент и затоа го сменив. И сега чисто така викам чекај да прочитам да не треба да одам до ендокринологија.
Вие што пиете подолго време терапија метформин, дали ви ја имаат скроз исклучено и како функционирате без нејзе? Освен што нели треба да се внимава многу на исхраната и да се практикува физичка активност. Се уште ја пијам, воведена ми е пред околу 4 години, инсулинот веќе е подолго време супер и другите хормони освен тестостеронот што знае да отскокне малце ама не е толку страшно, бил многу покачен. Исто и циклусот знае еден месец да изостане па да е редовен и така у круг. Знам дека вака ќе си терам кога нема некој конкретен лек за оваа состојба. Тромесечен шеќер секогаш ми е во ред, гликемија исто, а ОГТТ одамна неам проверено но мислам не би требало да е покачен.
estradiolot e dosta visok za treti den, ako ova ti e ciklus odma posle invitroto pocekaj malce da se reguliraat hormonite od terapijata pa pak napravi proverka.
Mene mi ja isk posle poragaj i pak si otide insulin vo vis, ako ne se pazi rigorozno na hrana se nakacuva. Ok se osekam i so malce visok insulin iako znam deka moze ne e ok da e visok, toa e ne mozam cel zivor da go pijam, drugite vrednosti se ok.
Не, ја не планирам сега за сега бременост, не пазам на исхрана речиси ич цела година, само што апчево го пијам и до сега волку низок никогаш не ми бил.(малку над долна граница). Мислам дека веќе редно е да ми ја исклучат терапијата, добро викаш не може ваљда цел живот да ја пијам па не сум дијабетичар. Само ми е страв после да не се качи нагло, иако тогаш ќе гледам 100% да ми е средена исхраната, па се надевам дека во ред ќе биде.
Здраво сакам да прашам дали е можно со редовен циклус да има пцос и со нормален огтт гликоза и инсулин во нормала да има инсулинска резистенција?!? Збунета сум