Дали смоките и интегралните грисини дебелеат и дали може да се користат како диетален производ во диетите?!
неможат смоките да дебелеат ако се јадат умерено комбинирано со друга храна преку денот инаку се дебелее ако се јаде многу еве баш вчера процитав дека и обичната вода дебелее таа да....се дебелее.Мој совет во умерени количини се е дозволено
Tocno deka treba sve umereno ali ako izedes paketce smoki od tie pogolemite sto imaat okolu 370 kalorii sekoj den normalno deka ke te zdebeli toa se kalorii sto treba da gi vneses vo 2 obroci ako sakas da oslabes,ne velam da gi lises ama da go ogranices nivnoto vnesuvanje primer dva pati vo nedelata da go podeles so nekoj drug onaka mezenje so gosti barem jas taka pravam
Како бе? Па нели нема калории водата? Ако пиеш вода можеш да се подуеш, но тоа не е дебелеење. Ова колку што знам јас.
Па си пишува колку калории имаат, па според тоа ориентирај се колку да ти биде дневниот лимит за да не внесеш повеќе од што треба.
извинете што ќе бидам офтопик ама :arrow: ВОЗДУХОТ ДЕБЕЛЕЕ :roll: ...смоки ми се омилена ужинка и немам приметено да ме дебелеат
Многу глупаво прашање...Секако дебелеат ! Не баш буквално дека сега ако изедеш едно пакетче смоки одма ќе се здебелиш 3 кила,ама имаат калории и малце по малце се собираат.Затоа целата финта е да се прави една паралела помеѓу потрошените и внесените калории . Позз
ги сакам само они смоки Смоки најубави ми се а инаку да дебелеат ама ако ги претераш што е и нормално нели
Jas poznavam edna devojka bese malku debelka i cel mesec jadela pretezno smoki i jogurt i mnogu oslabna, 10 kg obavezno imase izgubeno. e sea jas mislam deka ona poveke oslabela od toa so ne jadela mnogu a piela poveke jogurt, ama eve ona tvrdese deka od smokite i bilo
Нема ТЕОРЕТСКИ шанси Кај од смоки којзнае колку калории имаат е сеа ако се мрднувала од трчање а јадела само тоа...ама пак не ми е некако... нз
Па сигурно само тоа дека јадела и по малку, не јадела друга храна со многу калори. А има шанси и да вежбала, па сега да те лаже.
Аиииииииииииии да ви кажам јас колку се имам здебелно од смоки, децава мои кога ќе ги остават јас ги дојадував многу се заразни. Нема шанси од смоки да се слабее.
150]смоки дебелееат [/color]ако сакаш да ослабеш во текот на денот јади како што јадеш ама меѓу јаденје смоки благо и др никако!
Се што е претерано дебелее,јас лично смоки не купувам никогаш,некогаш ако сум на гости земам ама малку од причина што дебелеат,ама еднаш во месецот по едно пакетче не е ништо страшно
Луге Стоби Флипс ми се највкусни на свет ама да се разбереме калорични се...може над 50% да содржат зејтин...го хранат целулитчето