Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интернет измами

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од lili.g, 15 април 2015.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.314
    Допаѓања:
    13.247
    Еве ги сеа и мене ми стигна, а и не знам више на кого све не.
    Сеа па од Гамбија бројов е. :x
    Оперираат они на велико низ цел свет па кај упали, упали.

Известете ги постарите поготово да не штракаат све па да се заебат и после Цацко крив да им е.
    Ненормално е колку има лековерни луѓе кај нас.
    Screenshot_20231013-130654.png
    А коа идеш кај линкот те носи до фејк сајт демек сајтот на нашава пошта е. Добро шо ги блокира системот поракиве дека се спам ама сепак можат да се излажат луѓе.

Screenshot_20231013-131308.png

Последна измена: 13 октомври 2023
  2. FairyRedForest

FairyRedForest Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    417
    Screenshot_20231013-131056_Messages.jpg
    Две пораки денес не се нормални

3. missy1

missy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Здраво здраво, да се надоврзам на некои од постовите погоре на Assertive Girl и SeaMermaid. Ми испрати порака девојче што не го познавам со кое имам заеднички пријатели на инстаграм од типот дали може едно прашање, дека работи со online marketing и дека бараат луѓе кои би работеле со флексибилно работно време. Секако детали не споделува, освен да го гледаш тој нивниот вебинар којшто решив да го гледам а и го гледав и вториот бидејќи првиот не дава никакви информации за тоа што точно е работата ( should have known, right) освен дека има неколку начини на заработка, "не е pyramid scheme" и дека работат со welness производи и козметика. Вториот се наплатува 10$ и е цели 3 саати во кои апсолутно ништо нема да ви се разјасни, туку се продава раскошен живот, не ги слушајте луѓето околу вас и бидете дел од тимот блабла. Името на компанијата јас не го слушнав но го прашав девојчето со кое зборам и ми сподели Bhip - Be helping impacts people (facepalm) Почнав да пребарувам се и сешто да дознаам повеќе, луѓето коик зборат на вебинарот ги споделуваат своите инстаграм профили а на нив само раскош, алкохол коли јахти. Ниту еден нема напишано која е нивната професија, компанија што уште повеќе е сомнително. Во секој случај да не го должам, после овие два вебинари на третиот бараат да вложите преку 1,000 евра(секако до сега не спомнато) да купувате од тие производи секој месец и слично. Споделувам што најдов затоа што и да има заработка навистина, ова е премногу shady и сакам да ве предупредам затоа што масовно се шират низ Македонија!!! Поздрав и не дозволувајте да ве изманипулираат!
    https://danas.hr/potraga/obecaju-la...-muljaze-c91633fa-b9f4-11ec-b2db-0242ac120035

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.