Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интернет измамници

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Blabla16, 21 јули 2011.

1. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    На фејсбук си ставила твој мобилен? :?: Ај да не го коментирам ова. Само најблиските го знаат мојот мобилен, али деца, тоа е.

Смени го бројот, наједноставно е, и нема да те замара повеќе. Ако знаеш се за него, како што викаш, фино лепо, пријави го. Сигурно не те замара само тебе, а и да престане, ќе замара други деца, направи им услуга и пријави го. Такви идиоти, не треба да постојат.
    И другпат, гледај кому даваш број и со кој се допишуваш, оти гледаш што може да излезе од сето тоа.

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Немојте бе луѓе да споделувате информации со секого на интернет... Не ми е јасно како успеал да го научи твојот број преку фб :?: И велиш ти велел дека те сака, а очи не ти имал видено, а од друга страна има твој фб :?: Не ми се јасни некои работи, ама ајде, нема потреба сега да нагласувам. Не треба ништо да правиш, само игнор е решение, немој да му враќаш ниту на пораки, ниту на повици, ќе му се здосади и ќе те остави. И провери си, некој што знае нека ти каже, на повеќето телефони има опција да блокираш број.
    Поздрав.

3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Е грешката е веќе направена, тоа што си го ставила бројот на фб ќе ти биде лекција во животот дека приватни информации не се делат со секого, а особено не на вакви социјални мрежи.
    Како и да е, едноставно нема потреба да кренеш кога тој ѕвони или да враќаш на пораки. Стави го на игнор. Ако и тогаш не се откаже, тогаш пријави го, иако знаејќи какво ни е судството незнам и дали ќе добиеш нешто. Или во краен случај смени го бројот- ништо страшно, бројот најлесно се дознава ( се разбира тие што треба да го знаат лесно ќе го добијат).
    Инаку провери во опции во повици мора да ја имаш оваа опција, ако ти не можеш да се снајдеш, дај на некој кој се разбира , сигурно ќе ти го среди.

4. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Абе девојко земи си нов број од Вип, 150 е мајка му стара.Јас незнам што уште чекаш, бројот ти бил лесен,сите ти го знаеле,бла бла, и поради тоа уште дозволуваш тој да ти врте и да ти се заканува. Е извини, ама ти си крива тука. Како да сакаш тој да те замара.

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Грешката е направена и назад нема. Ако не можат да ти го блокираат бројот од операторот на кој си претплатник, смени го бројот. Прати им порака на оние кои сакаш да ти го знаат и толку. Од него не можеш да се откачиш лесно, така да ова со промена на бројот ти е најдобра опција.
    И да, ум за друг пат!!

6. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    ок си ставила број на фб (што е глупо) :fubar: ама па зарем не ти е заштитен профилот,јас додека имав профил само 10 луге гледа со кој сум во врска мој емаил дрн дрн а број не ми ни паднало на памет да ставам...девојки бе фб не ви е личен дневник аман :@

него онн земај смени број или сними го и ајде на јутуб :lol: после дај линк да пукаме сеир :rofl:

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ај од овој тип измамници, ама што правиме со интернет ИЗМАМНИЧКИТЕ од женски род :o
    Значи не само за вакво малтретирање преку телефон, туку претставување со идентитет кој не постои, преправање дека е машко и се допишува со женско, со која цел - да дознае што повеќе работи за неа.
    Глупави кои имаат вишок време и го трошат на ваков начин . ]:)

8. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    Еден совет од мене извади ја картичката од телефонот распарчи ја на два дела и купи нова ако ти го дознае бројот и те вознемирува тогаш пријави го :)

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    Често има интернет измамници. До сега не сум налетала на такви. На Фејсбук внимавам кого прифаќам за пријател.

10. angel-blu

angel-blu Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    I mene eden manijak mi se zakaci.Znaci me ubedi nekako mu pustiv kamera,a toj gol :o si go d*ka..A predtoa mi kaza deka raboti kako foto model,i jas bidejki mrazam takvi manijaci go slikav..Potoa go blokirav no toj pametniot da snimal celo vreme kako d*ka i mene na kamera,i na videoto ispaga demek jas go gledam nego ..A iskreno ne mi bese celta da go gledam toj manijak,tuku da go slikam..i sega cela nedela mi se zakanuva so toa video,deka ke bide objaveno, deka ke mi go unisti zivotot i eve utre ke odam da go prijavam :)

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Интернетот врие од вакви. Никогаш не знаеме кој е од другата страна. Затоа слушаме црна хроника, девојчиња биле прелажани да се сретнат со измамникот и потоа силувани, ограбени, или убиени. Или па биле злоупотребени нивни лични податоци. Затоа, доверба во непознат не е баш паметна работа.

12. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Тука ќе пишам бидејки итно ми треба мислење.. Прво мене после на маж ми некој од лажен профил ми испраќа пораки а на маж ми дури и фотошопиран разговор со експлицитна содржина во мое име демек јас и тој лажен профил сме имале разговори? Уште му пишал погледни жена ти к***а што пишува додека ти спиеш(facepalm) Секако маж ми не верува на такви глупости и пробува на секој начин да му ја открие IP адресата .. Што друго можам навистина се потресов а 8-ми месец бремена сум :(

13. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Вo вaкви случaи легaлнo е дa тужиш зa клеветa, мислем декa мoжеш дa кaжеш се вo пoлицијa и преку IP aдресaтa дa гo викнaт нa рaзгoвoр.

14. Thatgirl123

Thatgirl123 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Блокирај го или враајќај му така што тој ќе биде љубоморен или напнат. Знам дека пораката е од 2011 но некој друг ако случајно отвори да го прочита мојот предлог. Кажи му дека имаш многу подобар дечко од него и да немаш.