Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Го користам интимниот гел на Cliven и многу сум задоволна :) Сега веќе не можам да замислам со сапун да се мијам :D

Прикачени фајлови:

• 145.jpg
      145.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      336
  2. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Најдобри интимни гелови до сега ми се на нивеа и неутро робертс а од авон не сум задоволна

3. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    имав користено и од орифлејм и од авон ама шо знам не бев задоволна и сега си се мијам со гелот за туширање

4. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    На сакам да користам бидејќи гинеколозите не ги препорачуваат, туку баш напротив велат дека се штетни... и страв ми е да пробам :|

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Па поделени се мсилењата на гинеколозите околу тоа дали да се користи интимен гел или не. Јас со години се миев со детско шампонче на Бекутан и ми беше страв со гел али откако пробав со гел поубаво ми е. Затоа мислам дека треба да пробаш па после ќе си знаеш што и како ти одговара.

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Сум користела неколку врсти ама морам да кажам дека не ми пријале баш баш.Затоа си практикувам само шампонче и тоа камилица и сум задоволна од него.

7. Sense

Sense Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    45
    Користам интимнен гел на Авон негде 3 месеци и приметив дека последниов месец белото прање ми е доста зголемено, претпоставувам дека е до геловите бидејки порано скоро воопшто немав.
    Сега ми е потрошено па ќе сменам со некои од вашите препораки па ќе видам дали до гелот било или не.

8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Приметив дека додека се миев со бебешкиот шампон на Бекутан имав многу бело прање а кога почнав да се мијам со интимниот гел на Генера ми се намали. Пробај со некој друг гел смени, па ќе видиш дали ќе има промена.

На Sense му/ѝ се допаѓа ова.
  9. booble.girl

booble.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Користам интимен гел :D поради тоа што ми е најсигурно и најубаво ми мириса :rofl:

10. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Јас користам бекутан шампон и сум презадоволна.

11. dorjanka

dorjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    Со тие интимни гелови само си отвараме една болест повеке за лекување ништо др.Поубаво со камилица или со шампонот што се бањашс само да се поминеш отколку со тие глупости.Најубави се детските шампони бидејки не се штетни

12. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Користам КЛИВЕН интимен гел или ГЕНЕРА

13. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Го имам користено само на Нивеа, гинеколог ми рече дека се штетни таквите гелови и под итно го баталив. Доволно било од глава/тело што си тече и измива за време на бањање, и си послушав.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ги имам пробано и од авон и од орифламе, не сум имала никаков лош ефект, среќа. Но по зборење со мајка ма друграка ми која е гинеколог и лично и искрено но препорача да е користиме ништо од тие глупости. Ни нивеа, па дури ни еуцерин. Ако веќе користите нешто користите само бекутан. имаат прерасна миризба и никој ама буквално никој се нема пожалено од нив. Штом им се супер на мали бебчиња, кои се најнежни и најосетливи, тогаш сигурно се добри и за нас. користете по малку секој ден или секој втор. имам еден гел од орифламе, ок е супер мириса, но ете ми стои поливина и страв ми е да го користам. незнам не сакам да ризикувам сепак се работи за нешто мн осетливо. Вие си знаете што ќе користите, јас верувам во гинеколозите мн повеќе него во лажните тврдења дека се клинички тестирани.
    [​IMG]или било кој други бекутан купки или шампон.Проверено најдобро 8)

На 1209, eli25 и tessie им се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    Исто исто. Користам исклучиво бебешки производи, особено откако гинеколог ме има исплашено за козметиката за интимна нега која ми има кажано никако да не ја употребувам. Фала му на Бога, засега сум задоволна. :)

16. la.diva

la.diva Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Порано не користев ништо но одкако ја прочитав темата трк до продавница и си купив Бекутан шампон и после неколку миења навистина забележав дека е помеку у со поубава миризба :)

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Не користам интимни гелови,бидејќи имам слушнато многу се добивално инфекции ,и такви работи. Така да ,најубаво бебешкиве козметики :) Користам и обично гелови,али треба да се префрлам на бекутан,што побрзо :lol:

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Го користев интимниот на Офирлејм кој ми е прикрај,ама сега ве исчитав и ке си земам бекутан.
    Инаку некогаш варам и камилица,и се плакнам после бањање и со тоа.Многу е важна интимната хигиена,ако не и најважна.Несватливо ми е кога ке чујам дека само со вода се мие некој :?:

19. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Како изгледа тој од бекутан? :$ И колку му е цената ?

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Погоре е постиран шампон бекутан и мислам дека кошта околу 100 денари. И мене гиникологот уште што не ми изнакажа за тие интимни гелови. Најдобро е да се избегнуваат доволно е да се измиеш само со млака вода и понекогаш со чај од камилица.