Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    порано не сум користела нешто специјално,косили или бекутан,сега почнав nivea intimo од камилица и задоволна сум,ма да нема некоја разлика дали тоа или бебешки шампончиња :D исто ми е

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Има насекаде и вака изгледа

Јас само ќе ви го расипам филмот да не користите ништо поради здобивање со инфекции, бело прање.... :!: како сакате, секој со свое право

На DiPi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Користам гелови за интима ... ги има по маркетите, можат да се купат секаде , а исто така и влажни марамчиња

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    106.619
    јас не користам сапун обичен бидејки ми предизвика пликови и чешање. сега се мислам дали да земам од нивеа , а каков е тој гел може ли некоја од вас да ми постави како изгледа за да го побарам во маркетиве?

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    На овој ли мислиш другарке? Јас ги имам користено , има 3 вида од Нивеа интимните гелови и сум баш задоволна, немам некои неугодности, но сепак кај секого е различно. Пробај и ти па ќе видиш дали ќе ти одговара. инаку да ти кажам дека овде кај нас Во Гр.го нема, имам барано, јас си земам од Мк кога одам :)

Прикачени фајлови:

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас освен Нивеата што ја користам, последно што земав да пробам е на генера, можам да кажам дека е ок, исто како Нивеата е, нема некоја разлика, единствено во цената е разлика, генерата е малку поефтина :)

Прикачени фајлови:

• Genera Intimo.jpg
      Genera Intimo.jpg
      Големина на фајлот:
      38,1 KB
      Прегледи:
      196
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Најубаво е да си земете интимен гел без мирис, остај што пишува камилица или алое. Јас го имам користено од Нивеа порано, ама нешто баш не ми одговараше, зависи изгледа кај кого како

8. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Порано и јас го користев оној гелот на Нивеа, но реков дај да сменам малце се истиот го користам и си порачав од Авон. Искрено да ви кажам сум задоволна.... :)

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.342
    Мене искрено многу ми е страв да експериментирам со геловите, посебно затоа што дадичката ми е многу осетлива. :tmi:
    Порано користев Клео, ама ете почна да ми ја иритира кожата, чешкања, црвенила, друго, трето, пето иако го користев еднаш неделно, два пати преку сила. Од тогаш ги чкртнав интимните гелови од листата. Језа ми е, нејќам да си докопам некоја инфекција, па да кукам после. :worried:
    Сега го користам пенливото средство со камилица на Бекутан еднаш неделно обавезно, а при туширање тој дел го поминувам само со вода. Засега ми одговара и не планирам да менувам доколку ете, нема потреба. :)

10. dalika1

dalika1 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Само сапунче Бекутан :)

11. Tannaa13

Tannaa13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    36
    Презадоволна од

Прикачени фајлови:

На Westlife и cigarce им се допаѓа ова.
  12. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Jas gi koristam bebeshkite proizvodi i super se! :)

На lejdi001 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Јас порано го користев овој и не беше лош. После тоа преминав на Carefree и исто бев задоволна. Сега сум на Бекутан шампонче и не го менувам веќе.

14. elinela

elinela Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    20
    Кажете ми девојки кој од овие е подобар избор :^) и каде може да го најдам косили,барав у тинекс и веро ама не го најдов :?:

Прикачени фајлови:

15. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Само вода, затоа што гинеколозите велат дека тоа е доволно. Понекогаш користам од Орифлем, Феминеле гелот и баш сум задоволна.

16. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Порано се миев со гелот за туширање што си го користев, но почнаа да ми се прават инфекции и чешања, па кандида и други проблеми. Сега се мијам само со вода и помекогаш со бебешки производи. Од нив најзадоволна сум од Беколино.

17. lejdi001

lejdi001 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    10
    Сум користела повеќе интимни гелови и воопшто не сум задоволна, пред некое време почнав да го користам бекутан гел за туширање и многу сум задоволна... :)

18. ClockWorkOrange

ClockWorkOrange Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Јас од ко памтам, го користам тој на Орифлејм. Не знам зошто, но имам пробано и други (од Авон, Нивеа), ама ми се јави страшен „јадеж“ :)S) па престанав да купувам било што друго.. Баш пред некој ден се мислев во продавница дали да купам некој бебешки шампон, оти овој од Орифлејм ми се потроши, ама ризик јак, мила душа некако ми е работава :D

19. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ги користев интимните гелови за тело од Орифлејм. Но после консултација со гинеколог, сватив дека повеќе одмагаат отколку што помагаат. Додека ги користев, имав некое чудно чувство, не знам како да опишам. Имав некои си иритации, чешање и сл. Сега, си користам Dove сапунче и убаво ми е, немам мака едно чудо време, пу пу да не се заречам :D . Планирам да преминам на бебешки производи

20. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Јас користам исклучиво бебешки производи најчесто од Косили, и сум пре задоволна .