Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. ClockWorkOrange

ClockWorkOrange Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Од Косили и Бекутан се особено пофалени по форумов. Баш ќе земам еден од нив.. Некако за Бекутан ко посигурно да ми е, пошто млекото и талк пудрата од Бекутан ги користам долго и сум презадоволна, не би требало шампончето да е проблем.. :)

2. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    Јас користам од нивеа интимен гел но некако не ми одговара ке оди во гјубре :)

3. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Кој од овие три е најдобар?

4. filipa2

filipa2 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas koristam migacicao i mnogu dobro dejstvuva

5. kiks4

kiks4 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    decki kakov e toj gel za obeluvanje na vlakna ?

6. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Дали знаете интимен гел - за обелување ( ама не на влакна )

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    јас го користам тој во средината со години и супер е

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Неколку месеци се премислувам , ќе купам-не купувам. Некако ми е страв од инфекции и тоа што не се препорачливи баш. Така што ќе си седам мирна за сега, нема да си ја барам белјата. :D

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774

Како мислиш, за обелување? Што треба да обелиш? :^)

10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Веројатно мисли на самата кожа околу интимната област, бидејќи нели кожата е малку потемна таму :?: Иако не гледам разумна причина зошто воопшто би користела некакви си хемикалии за обелување на кожата во таа област (ако воопшто постојат) :^)

Инаку, јас користам само Косили и некогаш Бекутан. Порано на гинеколог нонстоп ми наоѓаа кандида, а користев интимни гелови. Откако се мијам со Косили, два пати правев ПАП тест и немам ни кандида, ни никакви други инфекции. Последниот пат кога имав кандида докторката ме советуваше да почнам да се мијам со бебешки купки и не погрешив. Никогаш веќе нема да ги сменам.

11. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Јас го користам Carefree и сум онака да кажеме задоволна. Пробав и со бекутан ама искрено мене не ми вршеше работа, а знам дека сигурно е стопати поздраво. :(

12. lovely-jublee

lovely-jublee Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    6

како можеш да фатиш инфекција од интимен гел жити се?!
    па баш за тоа се направени, специјално. спо цебна пх вредност...
    со што се миеш ти со водичка, сапун, купка? абееее!!!

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Интимните гелови се најозлогласени од гинеколозите, (освен тие што добиваат процент за реклама и препорака) затоа што ја нарушуваат нормалната ph вредност на вагината. Вагината има кисела структура и определени корисни бактерии што помагаат за нејзиното правилно функционирање. Интимниот гел ги уништува тие корисни бактерии и самата вагина затоа што ги губи ,ги создава во поголеми количини. Па стануваат штетни и непријатни. Односно зголемено количество на бактерии укажува на инфекција.
    Мислам дека кога се работи за здравјето поготово она интимното ,корисно е да се информираш повеќе.
    И да одмивање со вода или камилица е далеку поздраво отколку интимен гел. Консултирај се со гинеколог/или било кој друг доктор/или со учебник по биологија.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    секако дека интимните гелови не се толку препорачливи но ете јас користам и до сега никогаш не сум фатила инфекција ,некако неможам само со вода или обични гелови за туширање

15. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Waka-waka апсолутно се кажа во коменатор погоре. Интимните гелови, миризлиите марамчиња, како и секојдневните улушки со разни миризливи ноти се повеќе штетни отколку корисни.
    Точно е тоа дека последиците не се приметуаат еднаш туку со текот на времето, а потоа се чудиме од каде баш нас не снајде ова.
    За интимна хигиена доволно е млака водичка, и сапонче, со ниска пх вреднот на пример DOVE, е сега што тинејџеркиве сакаат вагините да им мирисаат на разни овошја, тоа е друг пробем.
    А,тоа го прават пред се заради оралниот секс мислејки дека вагината треба да биде лижавче па мора да има овоќен фкус што е тотално погрешно. Вагината треба да ириса на вагина и тоа е она што ги пали машките а не мирисот на јагода, вишна итн. Нормално неискуството си го прави своето но со текот на времето ќе сватат дека некои мириси не само што не, се непријатни туку се вистински афродизијак за мажите.
    Исто така и кај животните мирисот на половиот орган е она што ги возбудува мажјацитеи им покажува кога женките се подготвени за парење.
    Некако многу сме наназат во сваќањето на некои работи кои што се многу битни па така во кревет одиме со еден куп стикови, парфеми, гелови за тело, за вагина..... И едноставно дечкото неможе да го почувствува нашиот природен мирис, што е многу битно бидејќи нашето тело кога е возбудено испушта одредени мириси кои делуваат стимулативно кај мажите.

16. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
  17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559

Да , честа појава е од геловивте изгледа дека те иритира , прекини да го користиш

18. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Користев еден од Авон, а сега го користам оној на Nivea. Досега немам приметено дека ми дејствува штетно, а плус зошто би бил кога сепак е гинеколошки тестиран пред да биде пуштен во употреба.

19. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас го користам веќе година дена наназад Eucerin-от. Задоволна сум и не сакам да експериментирам иако порано го користев на Nivea и ми се допаѓаше, но пред година дена имав некој проблем, почнав по препорака со Eucerin и не зажалив. Го препорачувам!

20. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Бидеќи мојот гинеколог не препорачува користење на интимни гелови не користам туку за негова замена ги користам нежните бебешки шампони со екстракт од камилица (по препорака од гинекологот)