Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Јас користев интимен гел од орифлејм, црвено пакување беше мислам и добив страшни иритации,па завршив на гинеколог. Сега користам интимен гел од авон, некако поблаг ми е и сум супер задоволна. А само со вода, не можам, не се чувствувам чисто |(

2. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    [​IMG] Одличен е гелов кој пробал знае ;)

3. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Користам интимен гел од Авон и сум задоволна :) :) :)

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Бебешката е најпогодна според мене. 8)

5. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.896
    Допаѓања:
    18.086
    [​IMG] Овој го користам и сум задоволна.

6. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    Всушност, вагината има функција за самопрочистување, така да освен со вода, таа самата се прочистува, така да не треба воопшто да се гадиш од помислата дека некои жени се мијат само со вода, што е сосема нормално .

7. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Ми одговара и со години наназад го користам :lol:

Прикачени фајлови:

• uuuuu.jpg
      uuuuu.jpg
      Големина на фајлот:
      5,5 KB
      Прегледи:
      196
  8. vilma

vilma Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    134
    Здраво на сите, нова сум јас овде :) Би сакала да го споделам моето искуство во врска со оваа тема. Сум пробала најразлични интимни гелови и воопшто не бев задоволна. Често ми се случуваше да ми поцвене и да ме чеша но, пред пола година гинекологот ми го препорача сапунот на Доктор'с-интимо. Презадоволна сум. Нема чешање, нема црвенило, последниот тест ми беше супер. Исто се согласувам и со користење на бебешки производи, тие се наменети за мн осетлива кожа.

Прикачени фајлови:

• soaps2.gif
      soaps2.gif
      Големина на фајлот:
      16,6 KB
      Прегледи:
      148
  9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Интимните гелови и покрај тоа што се наменети за хигиена на интимната зона не се воопшто препорачливи.
    Претпоставувам дека скоро сите, ако не и сите гинеколози исто ги советуваат своите пациенти.
    Мојот гинеколог ми даде совет да се замивам само со камилица или обична вода и да не користам никакви гелови, купки или шампони, а уште помалку сапуни.
    Јас не го послушав бидејќи сметам дека само вода или замивање со камилица не е доволно.
    Како најдобра варијанта ми изгледаше Бекутан шампонот, штом е наменет за бебиња не би требало да е штетен за интимната зона.
    Еднаш во десет дена си правам раствор од хиперманган за дезинфекција и тоа е се.

10. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Пред два дена го земав овој новиот од Нивеа, ама вчера кога се туширав некако ме печеше од него :( незнам зошто, а инаку розевиот го користев долго време, и оној од Авон ми одговара.

11. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Епа вака ... користеф carefree интимен гел немав ништо се беше ок 1 месец, потоа .. осетив големо чешање и печење и по 2 дена.. жално ми е да зборвам многу се испашив.. ми потече како крофнааааа и ми порасна К*ре односно клиторисот ми се издолжи ... кога ојдов на гин. ми рече дека се ми е од интимниот гел - и дека смејам само со млака вода да се мијам ... и од тогаш ни сапун ни гел ништоооооо малце сапуница да видам си мислам одма ке ми потечии :( то беше катастрофа никој таков страв да не претрпи ...

12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Никаков специјален интимен гел. Само со Бекутан.

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Ништо, ни детски сапуни, ни интимни гелови, ниту чуда.
    Млака вода, понекогаш само малку раствор од сода бикарбона или премивање со чај од камилица.
    Хемикалии + лош избор на долна облека (синтетика, чипка) + тесни алишта + грда миризлива тоалетна хартија со пајчиња = најлоша можна инфекција !!! :devil:

На Sexybaby86, anastasijaki и la-chicka им се допаѓа ова.
  14. meandmyself

meandmyself Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Користев Нивеа едно време, а сега само со бебешки сапун се мијам и тоа од надвор само ставам од пената...

15. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Па вакаа..не обрнував многу внимание на тоа но веќе 3-4 месеци ме чеша многу...најпрвин мислев дека е од фармерките или од работ на гаќичките но веќе неможав да издржам..нонстоп се туширав и се пробував не не можев да издржам..отидов на гинеколог и ме гледаше на ехо и ми рече дека од прехлада имам внатрешни габички и ми даде еден крем Ројазол и да се мачкам 2-3 пати дневно...ми помогна малку но откако го потрошив и не го користам пак се јави истото чешање...строго се мијам со чај од камилица..и се осеќам многу подобро...
    :)

16. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    строго Бекутанче со камилица .

17. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Јас го користам тој на Авон веќе 2 години и искрено многу сум задоволна, никогаш не ми предизвикал несакана реакција (ни чешање, ни печење, ништо) :)

18. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Јас со обичен сапун ;) Најдобро е според мене...ама не е лошо и со бебешки сапун

19. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Јас користам од орифлејм она што е феминелката...задоволна сум а и многу мори другарки тоа го користат..

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Најдобро било... |( чекај додека не добиеш некоја инфекција и да ја откорнеш од чешање. :D
    Никако со обичен сапун, можеш со бебешки гел за туширање или чај од камилица.