Јас го користам овој гел од Авон. Сега околу месец, месец и пол има откако почнав да го користам.. Предходно користев Бекутан и ретко сапунче од тоа бебешкото со бела паковка, и немав никакво чешање, ититација ништо. Сега од кога почнав со овој, т.е два три пати имам ставено и има дејство се на се максимум 5 чааса од миењето. И послем тоа ужасно мириса кај вагината, како којзнае колку време не сум се туширала... Сакам да прашам дали и кај вас се јавува оваа миризба? Немам некои несакани дејства, но тоа.. и сега така ми стои 2 пати употребуван.. Еве го гелот(има некоја миризба како на лимон..можно е да е до тоа?)
Јас овие (нели има 2-3 различни, со зелено, со виолетово) како што кажав погоре ги користам може повеќе од 2 години и досега сум немала таков проблем. А, и на нив пишува дека немаат мирис ... ама нели секој организам сам за себе, па може кај тебе предизвикува некаква реакција ... најубаво пробај истуширај се само со вода или со некој друг гел (гледам си користела бекутан) па види како ќе ти биде, ама сепак најубаво да си се консултираш со гинеколог, сепак они знаат најубаво Поздрав и се надевам дека побрзо ќе ти помине
Под итно да си го сменила!Полошо нешто не сум видела.Го користевме едно време дома и едно време почна лошо да мириса гелот,и не знам како што бидна,и го сменивме.Ама мајка ми не го фрлила,и пред една недела кога го помирисала,не сте свесни каква смрдеа .А не,рокот не му е поминат .Во денешно време само нешто фалш да направат.
Некогаш со бекутан некогаш со интимен гел..Не менувам бидејќи на тоа сум навикната и така ми кажа и гинекологот од кога имав некои проблеми
Моментално го имам овој Не гледам некоја разлика меѓу останатите од нивеа Битно убаво да мириса и да е чисто, секако за заштита од инфекции после секое туширање си ставам таму доле бебешка пудра
Сакав да прашам, секаде читам дека е добро да се подмиваме со чај од камилица. Дома немам природен чај од камилица тревите што се, имам само таков купен во ќесички. Може ли нешто да биде ако се подмијам со таков чај ?
Секако дека може и со таков чај, но јас е би ти препорачала доколку немаш некој воспалителен процес или сл. Чајот од камилица се користи обично како помошно средство покрај лековите кога имаш некој воспалителен процес. Мој совет ти е доколку немаш такви проблеми доволно е навечер и насабајле да се подмиваш со млака вода и евентуално сапунче со ниска ПХ вредност отколку со чај идејки барем јас не се чувствувам чисто доколку се измијам со чај ез потоа да се поминам со чиста вода и обавезно да се бришеш со чист пешкир, бидејки не е препорачливо да користиш ист пешкир неколку дена бидејки обично тој стои во ВЦ и може на него да се насоберат бактерии и така несакајки наместо да превенираш ти самата ќе си направиш беља.
Јас го користам гел-кремот од авон веќе 5 години и презадоволна сум,нема никаква миризба Сега почнав новиот гел со лилјаково не е лош,овој искрено не сум го користела незнам што да ти кажам пробај со друг
Хиперманганот е отровен и не се препорачува толку често користење. Освен хиперманган, обиди се со раствор од сода нареден пат. И намали на хиперманганот. Барем еднаш во месец го користи ако можеш... Во меѓувреме има други алтернативи.
Гелот од Авон е најлошата работа што може да постои! Кармин од сегде не се купува, а не па интимен гел. Фрлете тоа ѓубре, јас го користев, ужасна миризба после кратко време има. За нивеата интимо се мислат жени како ќе им делува, што да се разбереме е Нивеа, а не па Авон. Еднаш го купив и еднаш само го употребив, вториот контакт со мене му беше кога го фрлив во канта!
Јас користам Бекутан со камилица и откако почнав да го користам мислам дека не би го променила за никаков интимен гел.
Епа еве јас да си кажам , гледам премногу критики за гелот од авон , за разлика од вас јас сум многу задоволна . Еве овој го користам
Секогаш ставам млеко за тело од орифлем, бидејки ја прави кожата многу убава и мека, после тоа воопшто не боцка
Vagisan-intimate wash lotion.. Го има во аптеките на Еурофарм и е многу добар.Чини околу 450 ден ..еве како 5-6 месеци го користам и да чукнам во дрво ниту еднаш немам добиено кандида иако претходно бев склона кон тоа...едно паковање е доволно за месец и пол некаде, баш по малку и се става..
Jas ednas probav da koristam vaginalen gel od Oriflame. Posle 3 koristenja takva infekcija fativ, da nemozev da se izlecam posle so meseci. Florata celosno mi se unistila, ph vrednosta se namalila do minimum...neznaete kakvi problemi imav, za na kraj da iskoci deka mi prodale produkt so istecen rok na koristenje, a go promoviraa vo katalogot na oriflame. Baba mi vikase deka voda se mie, taka da od togas nemam nisto probano nitu koristeno i super mi e.