Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

596 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

179 глас(а)
    13,6%
  4. Никакво, само вода

301 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Не користам интимен гел,едвај се ослободив од големата количина бело прање така да не би резикувала.
    Мислам дека конечно го пронајдов мојот совршен производ за интимна нега-Бекутанн ;)

2. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Оваа тема не треба ни да се отвора за да се дискутира оти јас би ги забранила геловите за интимна нега.Се што треба е Бекутан на 3 ден да се измиеш убаво, живот да видиш. Имам 24 години и никогаш не сум имала проблеми со интимата ниту сега кога сум во брак (свадба во октомври). Што се вели ниту на гинеколог не сум била незнам како изгледа тоа, ама си имам редовна хигиена. ;)

3. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Производиве за интимна нега создаваат бело прање? :^) :o
    Па јас цел живот го користам гелот за интимна нега од Нивеа. :|

4. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Овие ги имаме дома ..

5. skenco

skenco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    49
    еднаш си купив од ORIFLAME ,INTIMA и тоа беше се,веќе не купувам,си користам туш гел

6. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    Јас го користам на нивеа интимниот гел оној розевиот
    И да ви кажам сум многу задоволна,и не ми се појавиле некои контраиндикации.
    А за штетно неможе да ви биде ништо бидејќи како што ги миете рацете со сапун така мора и вагината да се измие а не само со вода да се заплакне.

7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Не би се сложила.
    Рацете ги миеме со сапун зашто се‘ и сешто фаќаме со нив.
    Вагината не доаѓа во допир со бактерии ни приближно блиску колку што доаѓаат рацете.

8. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Јас купив интимен гел од авон и само еднаш се измив кога ми се направи некое црвенило и неподнодливо чешање најверојатно е многу јак за мојата кожа :sweat: па затоа се определив за бекутан. Што може да биде понежно за кожата од производи за бебе. :) :*

9. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    А вие што не користите гел, па образложете што користите или само вода,ако е само вода нели ви мириса таму доле? Вака колку толку.. :?:

10. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580

Точно Hipica,ама не заборавај дека и од што се потиме и урината има бактерии и таму се присутни.На тоа мислев :)

11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Што сакате кажете ама ако не се мијам секој ден мириса бре мириса. Точно е дека не доаѓа во допир со многу бактерии како рацете, ама се потиш. Што да правам после тренинг, вода тече од мене. И нема шанси некој да ми рече само со вода или со камилици глупости, ќе се замивам потурам. Гел за интимна нега да се насапунам како што треба :D користам од кога памтам, и триесет и кусур години ништо не ми фали. Но доколку пробам со обична купка или некој гел за туширање (ми се случило да ми е потрошен инт. гел) е тогаш после првото миење осеќам некое пецкање.

На Valentina.Vaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Не интимен, и свети интимен ако сака нека е, ама мене ми е шубе да ми влегуваат таму долу некакви хемикалии, сапуници и што ти јас знам. Попрво би го испила тоа.

Имаше прашано некој каква нега одржуваме ние што не користиме интимен гел.
    Еве јас конкретно најчесто се мијам само со вода. И не, не мириса ако се одржува секојдневна хигиена. Некогаш знам да употребам некој производ за нега на бебешка кожа зашто се водам по тоа дека ако не штети на бебешката кожа, нема ни на пријателкава да и‘ штети.

На LittlePinky, OmniaVanitas, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Според мене не експериментирај, самата биолошка средина на интимниот дел ќе ја расипеш.Самиот тој дел си има одреден природен мирис кој не треба да се наруши.Како и да е после 20 минути каков гел или дезодоранс да користиш самиот мирис природно си доаѓа,па џабе парите +инфекција и печење.

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Да се прашувам јас, со закон би ги забранила интимните гелови! Тие не се ништо друго освен машинерија за пари, демек заштита, пријатен мирис, не знам што, а всушност се главни виновници за вагинални инфекции! Гинекологот кај што одам на секое одење нонстоп ми повторува да не ни помислувам да користам интимни гелови, премногу штетни биле за природната вагинална флора и немало апсолутно, ама апсолутно никакви придобивки од истите. Многу е против нив, на сите пациентки нонстоп им нагласува никако да не користат.

Така што, освен Бекутан средство за капење деца и вода, не користам друго и никогаш нема да користам. Исто така, освен интимните гелови, и купките за тело се едни од причинителите на инфекции на интима, особено кандида. Јас долги години користев најразлични купки за тело, и со години имав кандида која и покрај терапијата што ми ја препишуваше гинекологот, никогаш потполно не исчезнуваше. Потоа докторката ме советуваше да прекинам со секакво користење на разноразни купки и да користам само бебешки средства за капење. Ако верувате, после првиот месец откако почнав да користам Бекутан, кандидата ја снема и оттогаш ми се нема појавено повторно.

Едно големо НЕ за интимните гелови и купки со разноразни привлечни мириси, кои се' што можат да направат е штета :x Само неутрално средство за капење, кое не и' штети на природната киселост на вагината.

На Anna-Banana, Doozy, simoncelicius и 10 други им се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.934
    незнам каде да го поставам прашањево

Дали некој знае какви се тие парфемчиња за интима?

претпоставувам дека не се добри но ме интересира..

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Многу производи користам на детската линија Бекутан, и за интима го користам пенливото средство со камилица или со алое вера, кога како од тие две.
    Задолжително се мијам и со чај од камилица.
    Минимум 2-3 пати дневно туширање, чист, памучен и пеглан веш, и доволно е.

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Редовна хигиена со топла вода и камилица е сосема доволно, особено ако имате некаква инфекција или бактерија. Уште при првата констатација дека имам ешерихиа коли, сите доктори ме советуваа да не користам никакви хемикалии кои можат само да ми ја влошат состојбата.

18. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Јас користев едно време ваков но некако како да добивав непријатно чувство и печење, па си се вратив на стариот добар сапун Dove.

Прикачени фајлови:

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Еве пробав неколку дена само со вода. Во контекст на муабетите овде дека не чини интимниот гел, викам ајде ќе пробам да сменам. Не оди бре луѓе, не оди. Се осеќам прљаво цел ден, нелагодно, како да не сум измиена, некое пецкање . Незнам што е работава.

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    ^ Психата си го прави своето :)