Не користам никакви интимни гелови ниту спрејови, бидејќи се почесто слушам дека предизвикуваат кандиди и други непријатности. Користам Бекутан пенливо средство и досега немам имано никаков проблем, баш има пријатен бебешки мирис, супер е !
Користев на нивеа а сега си купив на докторс и многу евтин беше , задоволна сум има многу пријатен мирис на камилица
Avon и Oriflame се жива утка, само иритација ми се појави од нив....Еден куп до сега испробани, но бидејќи тие што ми одговараа како за беља ги снемуваше од производство (или не ги увезуваат веќе), си најдов нешто соодветно кое веќе една година супер ми одговара.
Користев интимен гел од Авон и не сум баш задоволна...па сега си земав Бекутан и е супер. Прочитав за раствор од вода и сода бикарбона...тоа до сега не сум пробала. Дали може да ми кажете колкава количина на сода се става во водата?
Па ставаш едно пакетче сода во отприлика еден литар вода и се миеш со растворот.И морам да кажам дека навистина е многу ефикасен тој раствор и како да кажам те прочистува и ги намалува и србежите долу предизвикани од кандида.Ептен е корисен и јас одвреме навреме знам да се измијам со тоа.Само сепак мислам дека еднаш неделно е доволно со тоа да се миеш.Инаку јас користам феминеле од орифлеим и сум ептен задоволна,многу е нежен и благ и не создава иритации и чешање како што е случајот со многу такви интимно гелови. Е ова е овој гел за интимна нега што го користам.
Бекутан шампон и пенливо средство за капење деца или некое друго користите ? Јас вакво земав изгледа погрешно земав..со алое вера е.
Јас од Аvon си го порачав она за тинејџери и задоволна сум.. Преубаво мириса, а и не “пече“ кога ке го ставам и не ми се појавило црвенило (ФАЛА БОГУ), дека од еден пред тоа и мозолчиња мали и црвенило, уште какви креми не` изнаставав за да поминат! Од ова немам ништо!
Го користам овој гел од Џонсон, на база на алое. Нежен е и преубаво мириса, го користам долго време и досега не сум имала никаков проблем, инфекција или чешање.