го користам и јас истиот ама што знам...добар ми е сеа за сеа ама најубаво е некој од аптека да се купи многу да не се верува на авон орифлејм
за бебешки приозводи.. само тие не ми ја иритираат кожата.. Користев интимен гел од Авон и си закачив многу јака инфекција проследена со јако црвенило и чешање. Докторите не препорачуваат интимни гелови тие викаат само со вода но сепак девојки сме предпазливи на хигиена и нешто најблаго најнежно за интима се бебешките производи
Мислам дека никогаш нема да го сменам. Вреди секој денар. Имав многу проблеми и пробував и бебешки производи и сапунот Лактогин ама ова ми е спасот дефинитовно. Секоја нелагодност после само едно миење ми поминува.
Здраво девојки, ако може да си го кажам и своето мислење на оваа тема. Според мене интимен гел треба дефинитивно да се употребува меѓутоа секако да не се претерува затоа што интимната зона има сопствен систем на самоодбрана и не треба многу да се обезмастува. Според мене доволно е еднаш дневно да се измие со гел, а доколку сакате вториот пат дневно само со вода. Би сакала само да ви дадам некои мали совети во врска со изборот на еден убав производ за интимна хигиена. Прво нешто при изборот на еден добар производ е да неговата рh вредност е во склад со природната рh вредност на интимната зона. Важно е да ја познаваме рh вредноста на интимните делови која не е иста за сите возрасти. Ph е индикатор кој го мери степенот на киселост во интимните делови, и може да биде неутро доколку е 7, кисел доколку е под 7 и алкален за вредностите над 7. Во здрави услови на интимната зона, за жените во плодните години идеалниот производ за интимна хигиена треба да биде со рh 4,5. Девојчињата пред пубертетот и жените во менопауза треба да користат производи со рh неутро. Ова значи дека мајката и ќерката која сеуште не е во пубертет неможе да користат ист производ, или пак ние кои сме во плодните години да користиме бебешки производ или неутро кој не е во склад со нашата природна рh вредност. Понатаму при изборот на добар интимен гел дефинитивно мора да внимаваме на состојките кои ги содржи. Овој вид на производ апсолутно не треба да содржи агресивни сурфактанти (колку еден производ прави повеќе пена толку е поагресивен) или пак формули за измивање. Сурфактантите се неопходен дел од скоро сите производи за хигиена и претставуваат измивачи кои за цел имаат да ја измијат нечистотијата или маснотиите. Оваа нежна зона со оглед на тоа што има и сопствен систем на самозаштита, нема потреба од агресивни и високоизмивачки формули, така да од огромна важност е да се внимава на деликатноста на една формула. Не е доволно да се напише на опаковката деликатен или нежен производ, а во декларацијата да видиме нешто друго. Верувајте агресивниот производ може да ги ослабне лактобацилите кои нема да можат да ја оддржат киселоста на интимната зона, и на тој начин да им ја олеснат работата на бактериите. И како трето нешто, од огромна важност се состојките во самиот производ, кои треба да бидат што поприродни. Поздрав.
Не, таквиот сапун не е добар за интимна хигиена, бидејќи ја нарушува природната pH-вредност на вагината.
Јас пред некое време зедов Genera и мислам се заебав. Ми се направија проблеми и баталив интимни гелови. После тоа искулчиво само со обична млака вода, а сега во последно користам и сапунче бекутан. И јас се сложувам дека ич не се пожелни интимни гелови, а да, и доктори не ги препорачуваат...Гледајте да ги одбегнувате.
MISLAM DEKA SI GRESKA SO TVOETO MISLENE, JAS VO RAZGOVOR SO GINEKOLOG MI BESE PREPORACANO DA KORISTAM FLORAGYN INTIMO GEL( http://apteka.com.mk/floragyn/Floragyn-Intimo ) , TOA E SAPUN ZA DNEVNA INTIMNA HIGIENA, MENE MI GO PREPORACAA POSLE PORAGANJETO, I SUM PREZADOVOLNA, ISTO TAKA GO KORISTAM I ZA VREME NA MENSTRUALNIOT CIKLUS.
Ниту јас не користам интимен гел, ама сигурно два пати дневно се измивам со млака вода. Повремено правам одмивање со изладено чајче од камилица. Не сакам да експериментирам со никакви интимни гелови.
I JAS MISLEV TAKA SE DODEKA NE GO ISPROBAV FLORAGYN INTIMO GELOT, DOSTA E EFIKASEN I SPRECUVA SEKAKVI INFEKCII.
Која цена и од каде? Он: јас имам еден од Авон мислам, светло розев, без мирис е, и не ми прави разлика дал со него, дал со гелот за туширање нормален Само со вода не можам, ете. Не ми направиле никаков проблем до сега средствата.
досега користев еден од авон, тој што е без парфем, но во последно почна да ми предизвикува чешање и да ми ја суши кожата. има некој искуство со овие од себамед и еуцерин?
jas go zedov od zegin city mall, no go vidov i niz drugite apteki deka go ima,deka pak mojata bratucedka si go naraca online od http://apteka.com.mk/floragyn/Floragyn-Intimo
Не користам интимен гел, ниту пак гелови за туширање, течни сапуни и слично.., Го мразам чувството дека неможам да се исплакнам, воопшто на целото тело, не па на интимата. Најдобро за мене функционира обичен сапун, исклучиво Palmolive бидејќи не ми ја суши кожата. Да се мијам само со вода би се чувствувала како небањата.