Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004

го користам и јас истиот ама што знам...добар ми е сеа за сеа ама најубаво е некој од аптека да се купи многу да не се верува на авон орифлејм

2. DiamondGirll

DiamondGirll Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    11
    (y)за бебешки приозводи.. само тие не ми ја иритираат кожата..
    Користев интимен гел од Авон и си закачив многу јака инфекција проследена со јако црвенило и чешање.
    Докторите не препорачуваат интимни гелови тие викаат само со вода но сепак девојки сме предпазливи на хигиена и нешто најблаго најнежно за интима се бебешките производи:D

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зошто си разочарана ?

4. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    2015-08-30 17.20.58.jpg
    Мислам дека никогаш нема да го сменам. Вреди секој денар. Имав многу проблеми и пробував и бебешки производи и сапунот Лактогин ама ова ми е спасот дефинитовно. Секоја нелагодност после само едно миење ми поминува.

На Petar80 и rainbowec им се допаѓа ова.
  5. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.889
    @kjukli Од каде може да се набави овој производ ?

6. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Кај нас не сум го видела, можеби го има. Јас го земав од Белград.

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво девојки, ако може да си го кажам и своето мислење на оваа тема. Според мене интимен гел треба дефинитивно да се употребува меѓутоа секако да не се претерува затоа што интимната зона има сопствен систем на самоодбрана и не треба многу да се обезмастува. Според мене доволно е еднаш дневно да се измие со гел, а доколку сакате вториот пат дневно само со вода. Би сакала само да ви дадам некои мали совети во врска со изборот на еден убав производ за интимна хигиена.
    Прво нешто при изборот на еден добар производ е да неговата рh вредност е во склад со природната рh вредност на интимната зона. Важно е да ја познаваме рh вредноста на интимните делови која не е иста за сите возрасти. Ph е индикатор кој го мери степенот на киселост во интимните делови, и може да биде неутро доколку е 7, кисел доколку е под 7 и алкален за вредностите над 7. Во здрави услови на интимната зона, за жените во плодните години идеалниот производ за интимна хигиена треба да биде со рh 4,5. Девојчињата пред пубертетот и жените во менопауза треба да користат производи со рh неутро. Ова значи дека мајката и ќерката која сеуште не е во пубертет неможе да користат ист производ, или пак ние кои сме во плодните години да користиме бебешки производ или неутро кој не е во склад со нашата природна рh вредност.
    Понатаму при изборот на добар интимен гел дефинитивно мора да внимаваме на состојките кои ги содржи. Овој вид на производ апсолутно не треба да содржи агресивни сурфактанти (колку еден производ прави повеќе пена толку е поагресивен) или пак формули за измивање. Сурфактантите се неопходен дел од скоро сите производи за хигиена и претставуваат измивачи кои за цел имаат да ја измијат нечистотијата или маснотиите. Оваа нежна зона со оглед на тоа што има и сопствен систем на самозаштита, нема потреба од агресивни и високоизмивачки формули, така да од огромна важност е да се внимава на деликатноста на една формула. Не е доволно да се напише на опаковката деликатен или нежен производ, а во декларацијата да видиме нешто друго. Верувајте агресивниот производ може да ги ослабне лактобацилите кои нема да можат да ја оддржат киселоста на интимната зона, и на тој начин да им ја олеснат работата на бактериите.
    И како трето нешто, од огромна важност се состојките во самиот производ, кои треба да бидат што поприродни.
    Поздрав.

На papillonP, duffi и Mishela им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.668
    Допаѓања:
    79.682
    Не користам интимен гел затоа што не е препорачливо.

9. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    9.343
    Не само со шампон обичен не сакам со гел колку поприродно толку поубаво :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Со обичен сапун и вода.Може ли да се користи глицерински сапун?:?:

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.999
    Допаѓања:
    81.338
    Не, таквиот сапун не е добар за интимна хигиена, бидејќи ја нарушува природната pH-вредност на вагината.

12. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Го користам интимниот гел на Genera (Aloe vera e calendula).Задоволна сум :)

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Јас пред некое време зедов Genera и мислам се заебав. Ми се направија проблеми и баталив интимни гелови. После тоа искулчиво само со обична млака вода, а сега во последно користам и сапунче бекутан.
    И јас се сложувам дека ич не се пожелни интимни гелови, а да, и доктори не ги препорачуваат...Гледајте да ги одбегнувате.

На kLem23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    MISLAM DEKA SI GRESKA SO TVOETO MISLENE, JAS VO RAZGOVOR SO GINEKOLOG MI BESE PREPORACANO DA KORISTAM FLORAGYN INTIMO GEL( http://apteka.com.mk/floragyn/Floragyn-Intimo ) , TOA E SAPUN ZA DNEVNA INTIMNA HIGIENA,
    MENE MI GO PREPORACAA POSLE PORAGANJETO, I SUM PREZADOVOLNA, ISTO TAKA GO KORISTAM I ZA VREME NA MENSTRUALNIOT CIKLUS.

intimo-455x475.jpg

15. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Ниту јас не користам интимен гел, ама сигурно два пати дневно се измивам со млака вода. Повремено правам одмивање со изладено чајче од камилица. Не сакам да експериментирам со никакви интимни гелови.

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    I JAS MISLEV TAKA SE DODEKA NE GO ISPROBAV FLORAGYN INTIMO GELOT, DOSTA E EFIKASEN I SPRECUVA SEKAKVI INFEKCII.

На Anichka5555 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.986
    Допаѓања:
    268.041
    Која цена и од каде?

Он: јас имам еден од Авон мислам, светло розев, без мирис е, и не ми прави разлика дал со него, дал со гелот за туширање нормален :)

Само со вода не можам, ете.

Не ми направиле никаков проблем до сега средствата.

18. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    досега користев еден од авон, тој што е без парфем, но во последно почна да ми предизвикува чешање и да ми ја суши кожата.
    има некој искуство со овие од себамед и еуцерин?

19. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    jas go zedov od zegin city mall, no go vidov i niz drugite apteki deka go ima,deka pak mojata bratucedka si go naraca online od http://apteka.com.mk/floragyn/Floragyn-Intimo

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    48.966
    Не користам интимен гел, ниту пак гелови за туширање, течни сапуни и слично..,
    Го мразам чувството дека неможам да се исплакнам, воопшто на целото тело, не па на интимата.
    Најдобро за мене функционира обичен сапун, исклучиво Palmolive бидејќи не ми ја суши кожата.
    Да се мијам само со вода би се чувствувала како небањата.