ИИИИИИ мојот гел одличен е......И јас го препорачувам секому, посебно на девојките кои почесто се соочуваат со инфекции (како мене ).
Јас користам Vidermina редовно и ептен е добар. Од аптека околку 500ден. http://www.lakosmetika.cz/image/cache/INTIMNI/detergente_CLX-700x700.jpg
Nivea со камилица користам моментално. Но нареден пат ќе земам од овој Intima Roberts. Гинеколозите не ги препорачуваат,ама пак друго е чувството кога ќе се измиеш со гелче таму ....
Здраво , имам многу проблеми со интимната зона ( имам многу лош мирис ) ги имам напраено сите можни гинеколошки прегледи за на крај да ми речат дека немаш никакви проблеми дека така ти е мирисот на ситр течности што ти излргуват од таму долу....сега сакам да ве замолувам за некој совет како да се справам со тоа и некој интимен гел или било што со кој би можела бареем маалку да го средувам тоа..фала ви однапред
Јас го користам овој веќе неколку години и не го менувам. И мирисот му е супер поготово што јас не можам да поднесам мн долго време ист мирис ама еве овој ок ми е.
Јас користам генера интимо, а бај д уеј сакам да ги пробам тие влажните марамици за интимна хигиена фелче азура, само што вчера бев во Зендолино и ги немаше.
Предложете некоj интимен гел ,ако имате искуство од некоj што мириса убаво ,да сменам малку ,користев од нивеа сакам да сменам ама се плашам од осип
Јас го имам и ене го ми седи на машина, не помага има со мирис и без мирис. До кај 200 денари во авон.
Дали и колку е препорачливо за интима да се користи обичен гел за туширање? Имам од Tesori, па дали би можела да го користам и за таму долу Досега сум користела само сапун, сега сакам да пробам со гел. Или најдобра опција би била да си користам бебешки производ - бекутан купка со камилица? Што би ми препорачале?
Гел за туширање ни ка ко ! Бебешки сапун можеш ама пак кога постојат толку гелови за интимна нега зошто да пробуваш со нешто друго? Јас го користам овој конкретно со години и супер е, не сум имала до сега никакви несакани реакции.
Досега сум најзадоволна од најновата Нивеа интимо фреш со алое вера и арома на бел чај. За мене најомилена од сите Нивеи интимо. Не ми ја суши кожата, не ми предизвикала не сакани последици и има прекрасен мирис на чисто. На хартиената кутија пишуваше дека може да се користи и како стандарден гел за туширање но јас до сега не сум го пробала на тој начин. Цената не се сеќавам колку беше точно, околу 180 ден. +/- за 250ml.
каде да го најдам ? јас имам специфичен мирис доле ама освен млака вода и сода бикарбона, не сум користела вака интимни гелови и се мислев да го пробам овој или на нивеа тие што ги зборат.
Истиот го имам не задоволна од амбалажата и во составот има парабен.Мирисот ме потсеќа на некој бебешки шампон мислам дека бекутан и тоа едино ми се свиѓа.Не мој да се налутиш тоа е моето мислење за производот.
Здраво драга, јас ќе се обидам да ти одговорам. Прво нешто при изборот на еден добар производ е да неговата рh вредност е во склад со природната рh вредност на интимната зона. Важно е да ја познаваме рh вредноста на интимните делови која не е иста за сите возрасти. Ph е индикатор кој го мери степенот на киселост во интимните делови, и може да биде неутро доколку е 7, кисел доколку е под 7 и алкален за вредностите над 7. Во здрави услови на интимната зона, за жените во плодните години идеалниот производ за интимна хигиена треба да биде со рh 4,5. Девојчињата пред пубертетот и жените во менопауза треба да користат производи со рh неутро. Понатаму при изборот на добар интимен гел дефинитивно мора да внимаваме на состојките кои ги содржи. Овој вид на производ апсолутно не треба да содржи агресивни сурфактанти (колку еден производ прави повеќе пена толку е поагресивен) или пак формули за измивање. Како што ви напоменав во една од претходните статии, сурфактантите се неопходен дел од скоро сите производи за хигиена и претставуваат измивачи кои за цел имаат да ја измијат нечистотијата или маснотиите. Оваа нежна зона со оглед на тоа што има и сопствен систем на самозаштита, нема потреба од агресивни и високоизмивачки формули, така да од огромна важност е да се внимава на деликатноста на една формула. Не е доволно да се напише на опаковката деликатен или нежен производ, а во декларацијата да видиме нешто друго. Верувајте агресивниот производ може да ги ослабне лактобацилите кои нема да можат да ја оддржат киселоста на интимната зона, и на тој начин да им ја олеснат работата на бактериите. И како трето нешто, од огромна важност се состојките во самиот производ, кои треба да бидат што поприродни. Значи не може да користиш обичен гел за туширање со оглед на тоа што обично имаат рh 5,5 а интимата е покиселка. Исто така геловите се доста измивачки, а интимата нема потрба од голема измивност. Оние кои јас би ти ги препорачала се: Интимна купка на Алоедермал од камилица 280 денари Интимен гел на Гамард околу 700 денари Открив и еден кој не е органски ама е ок како производ Jessa кој може да го најдете во ДМ Овој е комплетно без мирис така да доколку ви сметаат парфеми овој е идеален за вас. Цената му е околу 140 или 150 не ми текнува. Има и еден портокалов, ама овој синиов е подобар како декларација. Ги имам пробано сите три и мене ми одговараат иако фаворит ми е алоедермал. п.с. ви ставив слики за подобро да знаете за кој производ станува збор. Поздрав.