Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

596 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

179 глас(а)
    13,6%
  4. Никакво, само вода

301 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Jas koristam gel-krem za intimna nega od Avon i sum zadovolna :)

2. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    доколку те пече тогаш не продолжувај да го користиш бидејќи си алергична на него :roll: И јас си купив еден интимен гел така 400 ден и мене ме печеше ама си велев ај да не го фрлам ке го користам и се повеке ме чешаше и болеше и се откажзв.Сега нон-стоп се мијам со сапун и вода и тоа било каков обичен сапун. :clap:

3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Ама не е препорачливо со сапун, сапуните си се направени за телото, за рацете, лицето - различно.
    Таму долу не е иста ph вредноста како на лицето, на пример. Ти си знаеш, сепак ;)

4. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    Исто и јас сум слушнала за сапуните дека ја нарушуваат пеха вредноста и дека кога е нарушена, е склона повеќе кон инфекции и бактерии

5. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    порано користев бекутан санпон за интимниот дел а сега се пребацив на интимниот гел за туширање од нивеа тој розовиот сензитивен, за уште поосетлива кожа и сум задоволна до сега па ке видимо понатаму :P

6. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    И јас тој го користам, ама бев на гениколог, ама сосема за друга работа не ради гелот, и и кажав со што се мијам ми рече да не се мијам со гел, и сега се мијам со сода бикербона :sweat:

7. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348

како со сода бикарбона? позз

8. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    Епа така у помала количина вода, доволна колку само за долу да се измиеш, ке ставиш една голема лажица сода бикербона.. мене и предходно мајка ми ми го кажа тоа, а после тоа и геникологот

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Јас порано со нивеа гел се миев, па после од авон еден ама ни до пола не го искористив и го прекинав, па почнав со косили купка за тело да се мијам оти за бебиња и нема некои штетни хемикалии, а и кога ги бањаат децата со него и да им прсне во очи не ги пече значи лесен шампон е, и така сега со него ми е супер :)

10. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Navistina detskite prozivodi najubavi se :D se osekas bas kao bebe :D ne mozam ako ne se izmijam so intimen gel,porano samo so voda, :D veke ima 1 god kade koristam intimen gel ;) ;)

11. milamilicka

milamilicka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Не смеат да се употребуваат интимни гелови!! Зашто да си ја уништуваме микрофлората која не штити од секакви инфекции!! Локалниот имунитет е најбитен!!!

12. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    да да и јас се мијам со сода бикарбона и помага ни користам и гел carefree па сега засега е добро со него ...

13. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    Со сапуни никако во никој случај, и со Интима од орифјелм имам многу лошо искуство ми се јави кандида уште во средно кога бев ја користев, најдобро ми е со Нивеа за интимна нега на база на камилица ја смирува иритацијата ако се појави и многу сум задоволна.

14. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    devojki za higiena vo intimnata zona dovolno e samo voda, koga bev na ginekolog go prasav i toj mi kaza deka site nie pravime golema greska so tie intimni gelovi, nisto ne ni e potreno od toa, dovolno e samo voda, a preporaclivo e sekoja vecer, da se miete so caj od kamilica, nisto poveke, jas pocnav so takov rezim od deneska, znaci koristev pred toa i bebeski sanponi i intimni gelovi od nivea ali sega se bataliv, se zarekov deka ke posvetam golemo vnimanie na mojata ,, gospoga,, dole :D :D i sekoja vecer ke ja banjam so caj od kamilca,:D

15. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    И јас 100 пати сум си рекла дека ќе престанам да се мијам со гел ама не ми оди некако кога ќе се измијам со камилица ми е некако ко ништо да не сум направила вака со гел се осеќам почисто некако.

16. strudla

strudla Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    7
    abe i jas taka vikav porano, ali kako bev na ginekolog i kako mi kaza nekoi raboti, si se zamisliv ,
    ne e deka ne si cista vaka samo so topla voda a potoa kamilica, nego do navikata e, naviknati sme na tie intimni gelovi, i zatoa, a vaka mnogu e pohigienski i e mnogu podobro za nas i za intimnata nega, i sto e mnogu vazno, mnogu pomalku infekcii moze da dobieme, znaci see e prirodno ,nema nekoi hemikalii koi loso ke vlijaat

17. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    94
    Јас не знам дали пак да почнам со елот, имав кандида ама сега веќе мислам дека немам и сакам да почнам ама страф ми е пак да не ми се појави :(

18. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    Да да и ти си во право :) ама пуста навика...... :)

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Кога се туширам,бањам,само Бекутан користам,не користам интимни гелови,интимните гелови колку и да се добри,толку се и лоши,затоа што од нив доаѓа до појава на секакви бактерии,инфекции,иритација,сепак тоа се средства за чистење,нормално дека на нив во содржината ќе пишува дека нема штетни супстанци,за продажба,но тоа е сепак хемиско и од кај можеш да бидеш сигурна дека не штетат,мислам изгледа дека џабе зборат гинеколозите.Сепак треба и за тоа да се размислува,а не само да се користи,без да се знае какви се шансите за било каква реакција,дали минимални или енормни.Кога се работи за здравје,треба човек да внимава што е штетно,а што не,бидејки од самото несвесно користење,може да дојде до секаква појава,па после си се чудиме од каде сето тоа,само свесност,ништо повеќе.

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.290
    Допаѓања:
    10.505
    Бебешките се најубави.Јас користев до скоро бекутан ама ми се потроши и сега повторно ќе си купам.Го користев и интимо гелот на авон ама не ми се допадна многу и и го дадов на мајка ми :)