Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    7.655
    Да, околу 100 денари е.

На dahlia_desire му/ѝ се допаѓа ова.
  2. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    3.181
    Предлог за интимен гел што заштитува од непријатни мириси? И да може да се најде по аптеки или маркети.
    До пред некое време користев од Авон, па Jessa, ама сега немам можност ниту да порачам од Авон ниту да одам во ДМ..

3. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Jas 7-8 godini mozebi i poveke koristam intimen gel od avon ....neprijaten miris ili infekcija sum nemala

На StormX и Simonss2 им се допаѓа ова.
  4. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    У план сум да го земам интимниот тел Лактогин поради пофалби за најдобар интимен гел од една аптекарка, па се мислам дали да го земам него или некоја бебешка купка гелче?

5. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Најдобар гел што досега сум го користела е убедливо овај

product_13296.jpg

На Shalitra, glittergirl и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    3in1
    • moisturises and refreshes
    • restores physiological pH
    • soothes and calms irritations

Contains lactic acid
    Developed in cooperation with the gynaecologist

Innovative technology Pro Intima Care™ contains gentle natural washing substances and active ingredients which ensure proper balance of intimate parts micro flora

Intimate hygiene gel LactaMED™provides gentle care for places requiring special protection. Thanks to innovative active ingredients soothes irritations, restores natural pH balance and rebuilds micro flora. Gentle formula Pro Intima Care™ containing aloe extract, allantoin, ecodermine, D-panthenol and beneficial lactic acid lowers the risk of infection and inflammation.

ProDermi Intima®contains gentle natural washing substances and active ingredients which ensure proper balance of intimate areas micro flora.

Ecodermine™ rebuilds natural ecosystem of intimate areas epidermis and mucosa. Prevents development of pathogenic bacteria, reducing the risk of infections and inflammations. Restores immunological balance, promotes growth of physiological, favourable bacterial flora.

Lactic acid bacillus Lactobacillus effectively prevent penetration and the development of microorganisms which can cause infection. Restore natural pH of the skin. Neutralise unpleasant odour.

Aloe extractsoothes and tones the skin. Soothes irritations and quickens epidermis regeneration.

Allantoinhas moisturising and regenerating properties. Protects mucosal membrane against dryness and as a result irritations. Reinforces microbiological protective epidermis barrier and prevents infections.

D-panthenol soothes irritations. Due to its properties it allows to maintain water in cells, gives long-lasting moisturisation

@Biodevojka те молам ако сакаш не можам да најдам состав на гелов, па доколку не ти е проблем да ми кажеш збор,два, за овој гел.

Прикачени фајлови:

7. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Каде го купи и колку е цена?

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Во поснабдени аптеки го има сигурно, иначе јас по препорака на матичната го користам. 450 денари јас го зедов..

На glittergirl и Kikiccc им се допаѓа ова.
  9. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Без декларација за жал не можам ништо да ти кажам.

10. coolgirl123

coolgirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    168
    Јас го користам гелот за интимна нега на SebaMed .
    Порано сум се миела со секакви гелови и сапуни и од кога гинекологот ми рече дека премногу е штетно се префрлив на SebaMed.
    Зашто почнав да го користам тој гел ?
    Читав по статии дека ако се миеш со гел Ph вредноста треба да биде помеѓу 3.5 и 4.5 . После тоа отидов во дм во космо и скоро на сите производи ph вредноста не беше напишана или беше помала од потребната. Освен на производите на себа мед. Има 2 гелови за инстимна нега на себа мед
    Едните се од 15- до 50 година односно периодот кога имаме добиено, а другиот гел е за над 50 години за жени во менопауза и затоа ph вредноста е поголема (над 4.)
    Цената е малце поскапа од нормалните гелови
    Негде околу 500 ден е 200мл
    Го има во космо, јас од таму го купувам и стварно вреди производот за парите сепак чим правиме муабет за интимна хигиена :)

На SunnyGirl2 и јolene им се допаѓа ова.
  11. Sweetbaby007

Sweetbaby007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    Здраво девојки сакам да знам дали може да се користат 2 интимни гелови во исто време или не е пожелно? На пример интимен гел од авон против непријатна миризба и гелот на jessa од камилица. Ако некоја од вас можеби знае ви благодарам

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ќе се пресушиш не претерувај со хемија. Миј се само со тој од камилица и јас го имам по препорака од членките тука,супер врши работа не ти треба ништо друго

На cresa-jagoda, Sweetbaby007, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sweetbaby007

Sweetbaby007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    И јас читав дека многу го фалат од камилица па и отидов да го купам до вчера го користев од авон но денес ке почнам само со jessa ти благодарам на одговорот

14. MidwifeM

MidwifeM Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    3.748
    Јас користам од Jessa од камилица и сум презадоволна.Немам никакви несакани реакции.Искрено ми нема некој посебен мирис но дава свежина и ок е :)

На Astrum.Obtutus, Sweetbaby007, Slatkish255 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Од ДМ го земав Eveline SOS црвено е. Ми се допаѓа што нема некој мирис. Ми ја смирува кожата после депилација.

16. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.081
    Моментално овој го купив и одличен ми е ! Многу е нежен и супер ми одговара (y) 44394131-9B37-4350-9CE5-FB4D9ECD22B4.jpeg

17. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Интимен гел кој не би штетел во бременост постои ли? Имав еден Евелине пишуваше дека не е проблем да се користи во бременост. На другиве немам прочитано. такво нешто.

18. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Кој е тој и како си задоволна?

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Eveline црвениот, од ДМ .. околу 200 ден. Добар е, не мириса на ништо. Ми ја смирува кожата и не ми се иритира како порано. Е сепак сега морам друг да земам, во мојов град нема ДМ.

20. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    IMG_20200202_160829.jpg
    Здраво:) Дали некој има искуство со овој интимен гел од Фармаси? Се мислам да го порачам во потрага сум по добар интимен гел потребен ми е, до сега само со вода, и бебешки сапун се миев.
    Поздрав