Предлог за интимен гел што заштитува од непријатни мириси? И да може да се најде по аптеки или маркети. До пред некое време користев од Авон, па Jessa, ама сега немам можност ниту да порачам од Авон ниту да одам во ДМ..
Jas 7-8 godini mozebi i poveke koristam intimen gel od avon ....neprijaten miris ili infekcija sum nemala
У план сум да го земам интимниот тел Лактогин поради пофалби за најдобар интимен гел од една аптекарка, па се мислам дали да го земам него или некоја бебешка купка гелче?
3in1 • moisturises and refreshes • restores physiological pH • soothes and calms irritations Contains lactic acid Developed in cooperation with the gynaecologist Innovative technology Pro Intima Care™ contains gentle natural washing substances and active ingredients which ensure proper balance of intimate parts micro flora Intimate hygiene gel LactaMED™provides gentle care for places requiring special protection. Thanks to innovative active ingredients soothes irritations, restores natural pH balance and rebuilds micro flora. Gentle formula Pro Intima Care™ containing aloe extract, allantoin, ecodermine, D-panthenol and beneficial lactic acid lowers the risk of infection and inflammation. ProDermi Intima®contains gentle natural washing substances and active ingredients which ensure proper balance of intimate areas micro flora. Ecodermine™ rebuilds natural ecosystem of intimate areas epidermis and mucosa. Prevents development of pathogenic bacteria, reducing the risk of infections and inflammations. Restores immunological balance, promotes growth of physiological, favourable bacterial flora. Lactic acid bacillus Lactobacillus effectively prevent penetration and the development of microorganisms which can cause infection. Restore natural pH of the skin. Neutralise unpleasant odour. Aloe extractsoothes and tones the skin. Soothes irritations and quickens epidermis regeneration. Allantoinhas moisturising and regenerating properties. Protects mucosal membrane against dryness and as a result irritations. Reinforces microbiological protective epidermis barrier and prevents infections. D-panthenol soothes irritations. Due to its properties it allows to maintain water in cells, gives long-lasting moisturisation @Biodevojka те молам ако сакаш не можам да најдам состав на гелов, па доколку не ти е проблем да ми кажеш збор,два, за овој гел.
Во поснабдени аптеки го има сигурно, иначе јас по препорака на матичната го користам. 450 денари јас го зедов..
Јас го користам гелот за интимна нега на SebaMed . Порано сум се миела со секакви гелови и сапуни и од кога гинекологот ми рече дека премногу е штетно се префрлив на SebaMed. Зашто почнав да го користам тој гел ? Читав по статии дека ако се миеш со гел Ph вредноста треба да биде помеѓу 3.5 и 4.5 . После тоа отидов во дм во космо и скоро на сите производи ph вредноста не беше напишана или беше помала од потребната. Освен на производите на себа мед. Има 2 гелови за инстимна нега на себа мед Едните се од 15- до 50 година односно периодот кога имаме добиено, а другиот гел е за над 50 години за жени во менопауза и затоа ph вредноста е поголема (над 4.) Цената е малце поскапа од нормалните гелови Негде околу 500 ден е 200мл Го има во космо, јас од таму го купувам и стварно вреди производот за парите сепак чим правиме муабет за интимна хигиена
Здраво девојки сакам да знам дали може да се користат 2 интимни гелови во исто време или не е пожелно? На пример интимен гел од авон против непријатна миризба и гелот на jessa од камилица. Ако некоја од вас можеби знае ви благодарам
Ќе се пресушиш не претерувај со хемија. Миј се само со тој од камилица и јас го имам по препорака од членките тука,супер врши работа не ти треба ништо друго
И јас читав дека многу го фалат од камилица па и отидов да го купам до вчера го користев од авон но денес ке почнам само со jessa ти благодарам на одговорот
Јас користам од Jessa од камилица и сум презадоволна.Немам никакви несакани реакции.Искрено ми нема некој посебен мирис но дава свежина и ок е
Од ДМ го земав Eveline SOS црвено е. Ми се допаѓа што нема некој мирис. Ми ја смирува кожата после депилација.
Интимен гел кој не би штетел во бременост постои ли? Имав еден Евелине пишуваше дека не е проблем да се користи во бременост. На другиве немам прочитано. такво нешто.
Eveline црвениот, од ДМ .. околу 200 ден. Добар е, не мириса на ништо. Ми ја смирува кожата и не ми се иритира како порано. Е сепак сега морам друг да земам, во мојов град нема ДМ.
Здраво Дали некој има искуство со овој интимен гел од Фармаси? Се мислам да го порачам во потрага сум по добар интимен гел потребен ми е, до сега само со вода, и бебешки сапун се миев. Поздрав