Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимен гел

Дискусија во 'Тело' започната од angel, 23 ноември 2009.

?

Какво средство користите за интимна нега?

1. Интимен гел

594 глас(а)
    45,2%
  2. Бебешки производи

237 глас(а)
    18,0%
  3. Обичен сапун

178 глас(а)
    13,5%
  4. Никакво, само вода

300 глас(а)
    22,8%
  5. Друго

5 глас(а)
    0,4%
  1. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Порано користев бебешки сапун,но кога бев бремена по препорака на гинекологот се не користев ништо само вода.Сега почнав да го користам бекутан шампон од камилица и навистина сум многу задоволна од него.Порано постојано имав бело прање а откако го користам него немам.

2. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    И јас истиот го користам ,претходно некои од камилица но овј доста ми се допаѓа ,исто и кремот за лице од Кливен е добар зошто е универзален и делува на секој вид на кожа ,зошто мојата почесто се мрси а сите останати кремови што сум ги користела не ми делувале ..уфф оф топик заминав јас хахах...Добра им е козметиката сепак 8)

3. LEKSIS

LEKSIS Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

ЕЕЕЕ Девојки, срце не ми дава да не ви се вмешам во темава, бидејки многу пати сум чул коментари од девојки дека тој и тој им замирисувал, истото го слушам и од многу другари за девојки, а сум го осетил и јас лично за девојки, кога си врз нив , на почеток се е ОК, но после 2-3 минути таква тешка миризба доага, да не му дојде на памет на човек да ја побара уште еднаш. Сигурен сум дека за секоја девојка има одреден гел што нема да прави проблеми на нејзината вагина , а од друга страна ќе ја држи под контрола миризбата. Ако не сум во право ,извенете ме , но мислам дека сум .

Поздрав до сите вас убавици ( внатрешната убавина - карактерот ,се брои )

4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Не се сложувам дека треба да се миеме само со вода. Јас користам Dove сапун. Малку е поскап од другите сапуни и брзо се троши бидејки има крем во него, ама вреди секој денар.
    Инаку девојки, ако имате бело прање подолго време или интензивна миризба и после миење, не се бришете со влажни марамици или да прскате интимни дезодоранси туку појдете на гинеколог и направете си микробиолошки брис.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.550
    Допаѓања:
    201.670

Гелот не ја држи под контрола миризбата, гелот само ја прикрива, ако таа веќе постои. Колку и да се испира некоја девојка со било каков гел, сапун, шампон, сеедно, ако и е таква бактериската вагинална флора, таа пак ќе мириса, тоа си е природа, нема одење против тоа. А бе и парфем нека шприца во вагината, џабе и е. А и храната делува на мирисот, исто како и кај вас машките, храната, цигарите, алкохолот - сето тоа влијае на квалитетот, мирисот, изгледот и вкусот на спермата.

Инаку јас лично го препорачувам Lactacyd femina daily protective wash - и мислам дека го имам спомнато во претходните постови.

На Theodora, Phyramide и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  6. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Јас го користам на НИВЕА и сум задоволна ама не го користам баш на секое миење а гледам и многу девојки користат бебешки шампони какво е искуството и кои се најдобри?

7. Alek13

Alek13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    CLIVEN .... и добро функционира супер ми е и не осекам никакви проблеми ... а и досега не сум имала некој такви проблеми бидејки цесто посетувам и гинеколог .

8. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    јас си го користам интимниот гел на Genera од камилица веќе извесно време и баш ми е супер .

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Maca99 , Intimo Cliven има во тинекс побарај. Барем во овој кај мене видов.

10. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Јас порано користев Нивеа интим,добар беше,со млечна киселина и камилица.Потоа преминав на Неутро Робертс за интимна нега,и тој ми беше ок,досега не сум имала проблем со инфекции,чешање и сл. Можеби е убаво некој период да се користат и тие бебешки средства за хигиена од Бекутан на пример.

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Annath, а колку кошта од прилика тој интимен гел што го препорачуваш?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.550
    Допаѓања:
    201.670
    Не го купувам од тука, ми го донеле досега два пати на подарок од Словенија, не знам ни дали го има овде. Ама на официјалната страница е околу 5 фунти за 200мл, но мислам дека може и поефтино да се најде, ако го има во Грција. И на e-bay ја има истата цена. Ама искрено, вреди за секоја пара, и трае доста долго. Барем мене ми вреди, многу повеќе отколку овие обичниве по маркетите што се продаваат.

13. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Јас користам обичен сапун.Ме интересира дали може да има некои негативни последици од тоа и дали е подобро да земам Dove сапун со крема во него?

14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Никако со обичен сапун, ја нарушува Ph вредноста на вагината која после е склона кон инфекции.
    Не дека со интимниот гел не е таков случај, али каде-каде е подобро со гел или бебешки производи.

На пример јас не ставам секогаш интимен гел, не сакам да биде пречесто. Прескокнувам на два дена. Еден ден со вода, еден со гел.

15. ehrgeizig123

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Епа работата е што јас нејќам интимни гелови да користам,затоа прашав.А да земам бебешки сапун? :wasntme:

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    А зошто да не сакаш да користиш интимен гел, не сфаќам? :^)

Зарем мислиш дека сапуните се подобро решение? |(

17. ehrgeizig123

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Знам дека и сапунот не е некое решение ама подобро со сапун него со гел.
    Ќе пробам деновиве само со млака вода па ќе видам како ќе биде.

18. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Па баш со сапун е полошо. А нели те пецка откако ке си измиеш со сапун

19. ehrgeizig123

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Сега видов дека си пишала.
    Не ме пецка воопшто ниту пак осеќам некоја реакција.

20. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.758
    Користев на Cliven, обично неутрално интимно гел - масло, и ми се допадна, ама знам дека ако се навикне кожата на таков тип нега, после тоа се создава контраефект.
    Сега користам купка од бадем на Фелче, не сум забележала некоја разлика, важно ми е да не ми е само суво премногу чувството таму долу.