Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.454 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,1%
  1. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Девојки, ај споделете искуства за вашата прва интимна депилација на козметичар :) Охрабрете ме малку :) Досега само со брич, но сега веќе закажав и нема враќање :) Повеќе ми е срам отколку страв :)

2. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    91
    Zdravo pa prviot pat e malce bolen ne sakam da te plasam, ama sekoj drug pat ke bide pomalku bolen I na kraj ke se naviknes ne e tolku strasno I ke bide super nema poubavo od depilacija raat ke si 10 dena pa I poveke :hai::D

3. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Не боли ама може да ти е непријатно кога ке те гледа за каде имаш за да вади со лентата,прв пат после ке се навикниш нема страм да имаш

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Сум била неколку пати не се срамев, по природа и не сум таков тип не се замарам, а сега со депилаторот сама, имам висок праг на болка, издржувам а и се е навика :D

На Petar80 и zekzeki им се допаѓа ова.
  5. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    И мене ми беше така првиот пат кога отидов на депилација на интима, ми беше срам и страв дека многу ќе ме боли.
    Ме болеше да, но многу малку и многу брзо за 5минути бев готова. Ми дадоа да облечам едни гаќички за една употреба зошто ми беше срам и девојката ми ги тргаше на една па на друга страна додека ме депилираше. Јас во Промедика одам, супер и чисто работат, со восок за една употреба.
    Џабе се потресував. :D

На Petar80 и s&s им се допаѓа ова.
  6. dnikoloska

dnikoloska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Интима не депилирам. Пред се имам јак корен и дебела кожа бидејки често ми се јавуваат поткожни влакна. Посебно на препуни каде се депилирам на неколку места постојано ми се јавуваат поткожни кои се воспалуваат и загнојуваат. Затоа и на интима ми е страв да се депилирам, да не ми искочат на пострашни места. Дали има некој вакво искуство?

7. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    Преживеав :)

8. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    :P

9. maze

maze Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    од колку години почнувате со депилација на интимата во салон?и треба гола да се соблечеш?

10. Dreamcatcherr

Dreamcatcherr Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Јас првпат се депилирав на козметичар пред еден месец порано се со брич,но вредеше сега треба пак да одам, и да треба гола да се соблечеш и нема од што да ти е срам и она е женско позз:)

11. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    10.091
    Јас пред една година отидов за прв пат. Жената беше многу фина и пробуваше на многу начини да ме опушти. Восокот беше доста жежок а и многу брзо ја повлекуваше лентата, имав чувство дека кожата ми ја дере. Додека ме депилираше сврте 100 теми, да ме опушти нели :rofl:
    На крај ми стави само бебешка пудра и тоа беше тоа. Кога дојдов дома, видов дека не поминала секаде, па се поминував дополнително со брич |(
    А и читам, дека од интимна се појавувале поткожни и такви ствари :?:

12. maze

maze Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    фала а каде идете на козметичар знаете во близината на влае, ѓорче?

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Едно сум сигурна - шансите да ти се појават поткожни влакна се најмали со депилација. Поткожните влакна се јавуваат кога остри, дебели влакна ќе се свиткаат и ќе зараснат, а со редовна интимна депилација влакната се проретчуваат и стануваат помеки. Ако топлата депилација ви е премногу жешка, пробајте ладна или шеќерна. Шеќерната дополнително помага за поткожни влакна затоа што истовремено делува како пилинг.
    Како поинаку? :lol:

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Како да се справам со влакната на задникот? Напред се бричам ама на задникот околу аналниот отвор имам влакна и тоа долги. Ќе одам на прва депилација наскоро, па што да правам со нив? Да ги скратам за полесно да се извлечат оти нели кога се подолги се потешки за вадење :?: :$

15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Таму ќе ти ги средат, не фаќај ништо.
    И гледај не користи брич, така ги згуснуваш.
    Ако можеш оти на депилација еднаш месечно, ќе почат да се изретчуваат со тек на време и нема да ти бидат остри како со брич.

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. s&s

s&s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.066
    И јас пред една недела бев за прв пат на шеќерна :) малку боли, но се издржува. Козметичарката сама ме праша дали сакам и тие на задникот да ми ги извади :) и немој со брич... јас се зезнав што се зезнав, но никогаш повеќе :)

На LifeLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Goody

Goody Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    73
    Депилираат ли со шеќерна и колку пари е?

18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не. Само со ладен восок.

19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    И од мене палче нагоре за Алекандрија. (y)

Чисто, фини девојки, услужливи... Брзо работат, за 15 минути си готов. Наболува, не викам не, ама кога ја викам дека не е ништо страшно, а толерантност кон болка ми е мислам нула, тогаш значи стварно не боли. За добриот ефект е пишувано поназад, не менувам веќе со ништо друго. :D

Препорачувам и потпишувам за нивното работење со две раце. (fingers)

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Јас лично имам оперирано поткожни влакна 2 пати, со шиење, анестезија и останати салтанати, што искрено беше најдобар и најнеболен дел од целото искуство. Едино конците беа замарање пошто ги носев по 10 дена. Инаку поткожни најмногу излагаат од депилирање пошто влакната ослабуваат и се виткаат внатре во кожата и прават процес-се воспалуваат. Додека се депилирав мене ми советуваа после депилација еднаш бричење па пак депилација и така во круг и пак имам проблем со поткожните (како @dnikoloska). За сите што имаат проблем со поткожни влакна, ама големи кои ствараат гној моја препорака е кој може трајна депилација. Или депилација па брич па депилација.

На Summerlover и kjukli им се допаѓа ова.