Интимна депилација

Discussion in 'Тело' started by jasmin, Nov 11, 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 vote(s)
    11.9%
  2. Дома, со ленти

352 vote(s)
    14.1%
  3. На козметичар

1,486 vote(s)
    59.7%
  4. Дома со жилет

353 vote(s)
    14.2%
  1. s&s

s&s Истакнат член

Девојки, ај споделете искуства за вашата прва интимна депилација на козметичар :) Охрабрете ме малку :) Досега само со брич, но сега веќе закажав и нема враќање :) Повеќе ми е срам отколку страв :)

2. Bruneta

Bruneta Истакнат член

Zdravo pa prviot pat e malce bolen ne sakam da te plasam, ama sekoj drug pat ke bide pomalku bolen I na kraj ke se naviknes ne e tolku strasno I ke bide super nema poubavo od depilacija raat ke si 10 dena pa I poveke :hai::D

3. rose60

rose60 Истакнат член

Не боли ама може да ти е непријатно кога ке те гледа за каде имаш за да вади со лентата,прв пат после ке се навикниш нема страм да имаш

Petar80 likes this.
  4. India

India Популарен член

Сум била неколку пати не се срамев, по природа и не сум таков тип не се замарам, а сега со депилаторот сама, имам висок праг на болка, издржувам а и се е навика :D

Petar80 and zekzeki like this.
  5. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

И мене ми беше така првиот пат кога отидов на депилација на интима, ми беше срам и страв дека многу ќе ме боли.
    Ме болеше да, но многу малку и многу брзо за 5минути бев готова. Ми дадоа да облечам едни гаќички за една употреба зошто ми беше срам и девојката ми ги тргаше на една па на друга страна додека ме депилираше. Јас во Промедика одам, супер и чисто работат, со восок за една употреба.
    Џабе се потресував. :D

Petar80 and s&s like this.
  6. dnikoloska

dnikoloska Истакнат член

Интима не депилирам. Пред се имам јак корен и дебела кожа бидејки често ми се јавуваат поткожни влакна. Посебно на препуни каде се депилирам на неколку места постојано ми се јавуваат поткожни кои се воспалуваат и загнојуваат. Затоа и на интима ми е страв да се депилирам, да не ми искочат на пострашни места. Дали има некој вакво искуство?

7. s&s

s&s Истакнат член

Преживеав :)

8. rose60

rose60 Истакнат член

:P

9. maze

maze Нов член

од колку години почнувате со депилација на интимата во салон?и треба гола да се соблечеш?

10. Dreamcatcherr

Dreamcatcherr Активен член

Јас првпат се депилирав на козметичар пред еден месец порано се со брич,но вредеше сега треба пак да одам, и да треба гола да се соблечеш и нема од што да ти е срам и она е женско позз:)

11. VivienLeigh

VivienLeigh Популарен член

Јас пред една година отидов за прв пат. Жената беше многу фина и пробуваше на многу начини да ме опушти. Восокот беше доста жежок а и многу брзо ја повлекуваше лентата, имав чувство дека кожата ми ја дере. Додека ме депилираше сврте 100 теми, да ме опушти нели :rofl:
    На крај ми стави само бебешка пудра и тоа беше тоа. Кога дојдов дома, видов дека не поминала секаде, па се поминував дополнително со брич |(
    А и читам, дека од интимна се појавувале поткожни и такви ствари :?:

12. maze

maze Нов член

фала а каде идете на козметичар знаете во близината на влае, ѓорче?

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Едно сум сигурна - шансите да ти се појават поткожни влакна се најмали со депилација. Поткожните влакна се јавуваат кога остри, дебели влакна ќе се свиткаат и ќе зараснат, а со редовна интимна депилација влакната се проретчуваат и стануваат помеки. Ако топлата депилација ви е премногу жешка, пробајте ладна или шеќерна. Шеќерната дополнително помага за поткожни влакна затоа што истовремено делува како пилинг.
    Како поинаку? :lol:

Bozica1980 likes this.
  14. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Како да се справам со влакната на задникот? Напред се бричам ама на задникот околу аналниот отвор имам влакна и тоа долги. Ќе одам на прва депилација наскоро, па што да правам со нив? Да ги скратам за полесно да се извлечат оти нели кога се подолги се потешки за вадење :?: :$

15. deskarada

deskarada Форумски идол

Таму ќе ти ги средат, не фаќај ништо.
    И гледај не користи брич, така ги згуснуваш.
    Ако можеш оти на депилација еднаш месечно, ќе почат да се изретчуваат со тек на време и нема да ти бидат остри како со брич.

LifeLove likes this.
  16. s&s

s&s Истакнат член

И јас пред една недела бев за прв пат на шеќерна :) малку боли, но се издржува. Козметичарката сама ме праша дали сакам и тие на задникот да ми ги извади :) и немој со брич... јас се зезнав што се зезнав, но никогаш повеќе :)

LifeLove likes this.
  17. Goody

Goody Истакнат член

Депилираат ли со шеќерна и колку пари е?

18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не. Само со ладен восок.

19. Doozy

Doozy Форумски идол

И од мене палче нагоре за Алекандрија. (y)

Чисто, фини девојки, услужливи... Брзо работат, за 15 минути си готов. Наболува, не викам не, ама кога ја викам дека не е ништо страшно, а толерантност кон болка ми е мислам нула, тогаш значи стварно не боли. За добриот ефект е пишувано поназад, не менувам веќе со ништо друго. :D

Препорачувам и потпишувам за нивното работење со две раце. (fingers)

Oxymoron likes this.
  20. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Јас лично имам оперирано поткожни влакна 2 пати, со шиење, анестезија и останати салтанати, што искрено беше најдобар и најнеболен дел од целото искуство. Едино конците беа замарање пошто ги носев по 10 дена. Инаку поткожни најмногу излагаат од депилирање пошто влакната ослабуваат и се виткаат внатре во кожата и прават процес-се воспалуваат. Додека се депилирав мене ми советуваа после депилација еднаш бричење па пак депилација и така во круг и пак имам проблем со поткожните (како @dnikoloska). За сите што имаат проблем со поткожни влакна, ама големи кои ствараат гној моја препорака е кој може трајна депилација. Или депилација па брич па депилација.

Summerlover and kjukli like this.