Девојки, ај споделете искуства за вашата прва интимна депилација на козметичар Охрабрете ме малку Досега само со брич, но сега веќе закажав и нема враќање Повеќе ми е срам отколку страв
Zdravo pa prviot pat e malce bolen ne sakam da te plasam, ama sekoj drug pat ke bide pomalku bolen I na kraj ke se naviknes ne e tolku strasno I ke bide super nema poubavo od depilacija raat ke si 10 dena pa I poveke
Не боли ама може да ти е непријатно кога ке те гледа за каде имаш за да вади со лентата,прв пат после ке се навикниш нема страм да имаш
Сум била неколку пати не се срамев, по природа и не сум таков тип не се замарам, а сега со депилаторот сама, имам висок праг на болка, издржувам а и се е навика
И мене ми беше така првиот пат кога отидов на депилација на интима, ми беше срам и страв дека многу ќе ме боли. Ме болеше да, но многу малку и многу брзо за 5минути бев готова. Ми дадоа да облечам едни гаќички за една употреба зошто ми беше срам и девојката ми ги тргаше на една па на друга страна додека ме депилираше. Јас во Промедика одам, супер и чисто работат, со восок за една употреба. Џабе се потресував.
Интима не депилирам. Пред се имам јак корен и дебела кожа бидејки често ми се јавуваат поткожни влакна. Посебно на препуни каде се депилирам на неколку места постојано ми се јавуваат поткожни кои се воспалуваат и загнојуваат. Затоа и на интима ми е страв да се депилирам, да не ми искочат на пострашни места. Дали има некој вакво искуство?
Јас првпат се депилирав на козметичар пред еден месец порано се со брич,но вредеше сега треба пак да одам, и да треба гола да се соблечеш и нема од што да ти е срам и она е женско позз
Јас пред една година отидов за прв пат. Жената беше многу фина и пробуваше на многу начини да ме опушти. Восокот беше доста жежок а и многу брзо ја повлекуваше лентата, имав чувство дека кожата ми ја дере. Додека ме депилираше сврте 100 теми, да ме опушти нели На крај ми стави само бебешка пудра и тоа беше тоа. Кога дојдов дома, видов дека не поминала секаде, па се поминував дополнително со брич А и читам, дека од интимна се појавувале поткожни и такви ствари
Едно сум сигурна - шансите да ти се појават поткожни влакна се најмали со депилација. Поткожните влакна се јавуваат кога остри, дебели влакна ќе се свиткаат и ќе зараснат, а со редовна интимна депилација влакната се проретчуваат и стануваат помеки. Ако топлата депилација ви е премногу жешка, пробајте ладна или шеќерна. Шеќерната дополнително помага за поткожни влакна затоа што истовремено делува како пилинг. Како поинаку?
Како да се справам со влакната на задникот? Напред се бричам ама на задникот околу аналниот отвор имам влакна и тоа долги. Ќе одам на прва депилација наскоро, па што да правам со нив? Да ги скратам за полесно да се извлечат оти нели кога се подолги се потешки за вадење
Таму ќе ти ги средат, не фаќај ништо. И гледај не користи брич, така ги згуснуваш. Ако можеш оти на депилација еднаш месечно, ќе почат да се изретчуваат со тек на време и нема да ти бидат остри како со брич.
И јас пред една недела бев за прв пат на шеќерна малку боли, но се издржува. Козметичарката сама ме праша дали сакам и тие на задникот да ми ги извади и немој со брич... јас се зезнав што се зезнав, но никогаш повеќе
И од мене палче нагоре за Алекандрија. Чисто, фини девојки, услужливи... Брзо работат, за 15 минути си готов. Наболува, не викам не, ама кога ја викам дека не е ништо страшно, а толерантност кон болка ми е мислам нула, тогаш значи стварно не боли. За добриот ефект е пишувано поназад, не менувам веќе со ништо друго. Препорачувам и потпишувам за нивното работење со две раце.
Јас лично имам оперирано поткожни влакна 2 пати, со шиење, анестезија и останати салтанати, што искрено беше најдобар и најнеболен дел од целото искуство. Едино конците беа замарање пошто ги носев по 10 дена. Инаку поткожни најмногу излагаат од депилирање пошто влакната ослабуваат и се виткаат внатре во кожата и прават процес-се воспалуваат. Додека се депилирав мене ми советуваа после депилација еднаш бричење па пак депилација и така во круг и пак имам проблем со поткожните (како @dnikoloska). За сите што имаат проблем со поткожни влакна, ама големи кои ствараат гној моја препорака е кој може трајна депилација. Или депилација па брич па депилација.