Feminki sakam da se depiliram so vosok na intima da odam vo nekoj kozmeticki salon, do sega se nemam depilirano so vosok, samo so bric. mozete li da mi objasnite Kako e, dali boli, tamu gola se soblekuvas, aj ve molam objasnete mi se detalno..
Прво, нормално дека треба да соблечеш гаќи ако сакаш све да ти исчисти (зборам цела површина, и внатре кај усните и препоните и горе). Ако само околу препоните се правиш (Т.е. бикини зоната) и не сакаш да се соблечеш скроз, тогаш ќе ги потегнеш само страните на гаќите за да ти стави восок. Ако го правиш ова второто, ти препорачувам да облечеш некој пар за кои нема да ти биде многу жал ако се направат со восок. За болка, првиот пат секако боли (а и нели кажуваат дека после долго време бричење влакното ти е пооштро и јако, и може уште повеќе да боли ради тоа, ама не знам колку е вистина), ама јас на почеток си имав метод да ми каже пред да ја повлече лентата за да земам воздух, да го задржам (малце се стегнував тогаш) и откако го повлекува се издишував. Звучи ептен смешно, ама ми помагаше мене со болката, а сега веќе се навикнав. И најбитно од се, избери некое место каде хигиената е запазена. Јас веќе 10 години одам кај истата жена која секогаш, за секој нов што легнува на креветот постелува нова хартиена покривка врз чаршафот (а не сите голи да лежат на ист чаршаф, а верувај има многу места кај што вака прават). И така, со среќа
Здравоо ) пред некој ден бев на депилација и сега имам излезено мали брункички... како гнојници па од што може да биде тоа ?
Devojki kozmeticarkata na intimna depilacija koristi 1 vosok ili... Imam citkano deka koristat dva vosoci poseben za dolu.. Tocno li e toa?
Зависи каде. Јас досега на три места имам одено. На првото козметичарката користеше еден и го претопуваше, па си заминав. На второто место користеа еден ама не го претопуваа. Од таму заминав бидејќи кога ме депилираа идеа 2 козметичарки и какара-кикири цело време и ќе ме издепилираа овде-онде остаено влакна. Е сега, овде каде што одам е друга приказна. Козметичарката користи 2 восока кои се за една употреба: ладен за стомак и пубичен брег и топол за долу. И ме прави џам.
Tamu bev za vegji i depilacija na lice samo,intima ne sum probala.Ke bidat sedmi po red kaj sto odam.
прв пат ќе одам на интимна депилација и не знам шо како треба ?? Како да седнам/легнам ? Да не се изглупирам срам ми е
Првa депилaцијa ли ти е?Акo редoвнo се депилирaш a прв пaт си сo бринкички мoжнo е oд нечист вoсoк или непрaвилнo oдстрaнувaње нa лентите.Се нaдевaм дo сегa декa ти пoминaле.
@LeaBay прочитај погоре на истава страна што имам пишано на членка која исто прашуваше за прв пат одење, разгледај низ темата прво малку
Бев во салонот Александрија за депилирање и првиот пат добро беше ама вториот пат кога појдов ми излезе некоја иритација,мозолчиња уште што ми немаат поминато и многу ме чешаат и незнам дали следен пат ќе појдам пак тамо