Не, од Охрид сум Таа што работи се вика Дора. Можеби сите знаат како така, инаку незнам како се вика салонот точно.
После милион неуспешни депилирања конечно го открив решението. Бричот одамна го заборавив, кремите за депилирање исто така (единствена крема од која сум задоволна е од Авон за бики зона), цврстиот восок од Силк и рол-онот од Sinelco ми стојат недотрошени чекајќи ме повторно да се наканам да ги искористам. Ми останаа да ги пробам уште лентите за депилација. Лентите од Strep не ги менувам за ништо. Порано бев фан на Veet но им откажав љубов. Ги користам лентите за тело: ги сечам хоризонтално и вертикално што од една лента добивам 4. Брзо, лесно, без да направам хаос. Ниту морам да закажувам депилации, ни да чекам, ни да плаќам по 300-400 денари за депилација. Сега во домашни услови за 170 денари си имам 2-3 депилации. За мерак.
@buttercup5, Јас така веќе две години се депилирам, најдобри ми се покажаа Балеа. Вит еднаш ги користев на нозе и се исфрлав и оттогаш не ни потфатувам да ги земам. Ги користев Стреп розевите и беа супер, ама ги тргнаа од продажба, а црните не ми одговараат. Ама мачно е, на сите страни растат влакнава, мисли од кај да фатиш, што. Депилација ми е сон, бев еднаш во Шпанија, не ни осетив кога ме среди и оттогаш се распрашувам и барам салон без да превртувам со очи на секое. Еве конечно ќе си закажам следна недела за во Инфлуенс. 300че не е малку, две паковања ленти ќе купам, ќе се депилирам 6 месеци, ама мачно ми е.
@kjukli јас пред 3-4 месеци бев на депилација, викам ај нема смисла маживе во теретана се помазни од мене, да се сефтосам за пролет. Малце ми дојде да врискам зашто морав да лежам на ист чаршав што лежеле други 10 девојки пред мене, па и морав да потенцирам дека сакам со нов восок. Епа брате, јас повеќе не стапнувам во козметичко студио! Сама кога ќе си се средиш најубаво е. Ќе се помачиш, ама битно се' си е твое.
Баш ова ќе те прашував, дали е со шеќерна. Ај па кажи искуство. Девојчево кај што одам ќе се сели во туѓина па морам чаре да најдам. А толку погодена ми беше. Една и единствена - љубезна, културна, чиста...
@kukla21 никој не молчи за нешто такво, моите барања за хигиена беа сметани за навреда. @kjukli со среќа, па сподели искуство.
Што е 300? Јас се депилирам со топол восок, 700 нозе и интима, ама легнуваме на иста мушама ( ко демек ја брише со мало памукче и алкохол).. Колку е во Инфлуенце депилација ( овој салон е во Аеродром)?
Jas odam sekoj mesec na kozmeticar se depiliram. Po olesnitelno e i pobrzo. Me depilira so topol vosok i naplaka 200 den intima i 300 den noze shto ne e skapo vooppsto.. Pa mislam podobro da odam da me sredat ubavo otkolku da se blamiram so kremi,lenti ili bric.. Posle depilacija se ima sluceno da mi izlezat mali bruncinja no pominuvaat sami od sebe. Problem mi se potkoznite vlakna koi ne znam shto da im pravam premnogu kako golemi akni se.. Gi imav pritiskano i nikako da gi izvadam .. Izgledaat uzasno no skoro poracav nekoja tecnost od distributerite na DEPILEVE za 280 denari.. Velat ke pomogne pa ke vidam shto kako
Sekako. Mozes da ja prasas bilo koja kozmeticarka koja raboti so depileve vosoci. Od distributer samo moze da se najde okolu 280 denari e. Za edna nedela ke ja dobijam i obavezno ke vi kazam dali e efikasna