Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Носи обични гаќи нема врска тоа , и така се соблакаш таму . Ќе речеш сакам цело се таму , не се срами и така даваш пари . Не мора подготовка никаква , ти таму идеш да те подготват :D Уживај и не се срами . Кажи ни како си поминала ;)

2. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    А боли многу?

3. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Подготовка-туширање пред депилација :) Инаку зависи.Не се стегај опушти се.Ако ти е првпат и ако имаш повеќе може да те боли но нее толку страшно.Се издржува ;)

4. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Е сега јас сум си мазна..........ама бев во козметички салон, ми беше страв дома сама :sweat:

5. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    А колку време трае целиот „ритуал“?

6. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Зависи колки имаш за вадење :lol: и од тетката што ќе те прави.Некои прават дебели линии некои потенки но за 30 мин ќе бидеш готова како и да е

7. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Треба со мали лентички , зашто е осетливо местото и полека . Боли најмногу таму повнатре :D Ама со тек на време ќе се навикнеш .. Трае 20 мин или така нешто .. :)

8. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    мене ич не ме боле....си уживам во депилацијата ;)

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Како бе срц си уживаш? :?: Чудно девојче си ти ;)

10. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Мене сестра ми последен пат ме депилираше со силк рол он, го ставаш во сад со врела вода за да се растопи восокот и мачкаш. Болката е иста како на козметичар, не е ништо пострашно. Само не знам колку ќе успееш сама да се фатиш убаво насекаде. Јас преска пак купив рол он, нареден пат пак со него ќе ме депилира. Многу поефтино испаѓа за разлика од козметичар. Порано по 600-700 ден. давав на козметичар, а ова рол онот е помалку од 200 ден. а за цело тело има.

11. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    И јас не осеќам некој голема болка. А и баш си уживам кога ќе отидам на депилација :D

12. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Идев порано на козметичар и не ме болеше,ме средуваше целата тип-топ,сега условите не ми дозволуваат да одам на козметичар и употребувам од се по нешто,веет крема,брич,имам такво женско машинче за бричење,ама никако не е како депилацијата.

13. BettyBoopButterfly

BettyBoopButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Девојки сакам да ве замолам за нешто :) кажете ми некој добар салон за депилирање и каде што не е многу скапо... ми треба за депилација на нозе и интима ... смачено ми е веќе да се депилирам дома :D :D :D ајде чекам одговор :) (салонот да е во Ск ) :P

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    оди спроти димитар влахов во мичурин кај зградите има ознака незнам како се викаше салонот мислам дека е 450 денари интима и нозе.

15. BettyBoopButterfly

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Фала ти многу ;)

16. BettyBoopButterfly

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    и ако ти текне како се вика...пиши...а ако има уште некоја од вас што знае би било пожелно да пишете... tnx срцки :)

17. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Порано се депилирав во козметички салон со топла депилација и постојано имав инфекции, така да....во салон никогаш повеќе.Наводно го фрлаше восокот кој го употребуваше точно на интимниот дел, ама од кај ние знаеме дека откако ке искочиме преку врата не го враќаат назад.
    Незнам само како може да лажат дека на висока температура изумирале бактериите кога најмногу им одговара висока температура за разможување а исто и на кандидата. Потекува крв скоро кај секоја од нас, тоа се меша, ужас.Тоа е мислење и на дерматолозите.
    Мој совет ви е да си најдете нешто за депилирање по дома, со другарки взаемно и слично.
    Поздрав

18. Maja19

Maja19 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки! Епа вака.. Ги прочитав сите коментари во врска со интимната депилација, и сега сум во тотална забуна. На 15 овој месец имам закажано депилација, нозете и интимниот дел. Е сега нозете ги имам веќе депилирано и тоа не ми е непознато, но интимниот дел прв пат ке го депилирам. Досега интимните влакна ги имам отстранувано со брич и крема. Но сега сакам да се издепилирам. Па читајќи ги коментарите се збунив.. Дај кажете ми што е подобро ладна или топла депилација. И тоа отприлика колку боли.. Поради тоа што можам да трпам болка но до одереден степен. Некои велат дека не боли многу, некои дека било умирачка и сега сум тотално изгубена, дури и страв ме фаќа ми иде да ја откажам депилацијата.. ;( . Ако може некоја од вас да ми излезе во пресрет, да ми подобјасни малце што е како е, да се опуштам колку толку.
    Ви Благодарам однапред! :*

19. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    Јас денес бев прев пат во еден салон во Драчево и ми ги издепилираа нозете ,интима и раце за 400 денари. Значи нозе и интима заедно 300 плус рацете 100 ,вкупно 400. Доколку сакаш да ти кажам за овој салон пиши ми во лп ќе ти дадам бројче да се јавиш.

20. unknown

unknown Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    8
    А после депилацијата ќе можам веднаш да се впуштам во сексуални односи и да уживам, т.е. да не ме болит? :)