Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. cakii

cakii Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    18
    Според вас која депилација е подобра, понеболна и што не остава било какви иритации на кожата депилација со восок или со шеќерна паста?

2. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Мене со шеќерна паста ми е побезболна, а ако се олдучиш за восок, обавезно со топол, немој со ладен, уште поболно е.

3. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    476
    Девојки, не се залажувајте дека бричењето или депилирањето со крем може да биде подобро од депилацијата со восок во козметички салон. И јас прв пат бев скептична во однос на тоа како ќе се одвива целиот тој "процес" :$ ама отидово со другарка и додека да ми текне кај сум и што правам , козметичарката си ја заврши работата. Од тогаш има поминато едно 5 години, и секој месец си го решавамтаканаречениот проблем и потоа си уживам наредниот месец (а да не спомнувам дека со делиплацијата влакната се изретчуваат и после неколку депилации, и свикнуваш на болката). Искрено НИКОГАШ не би пробала дома, кога знам дека за 100 денари и за 20 минути се, се завршува. Не сакам да правам промоции на салони, ама ако ви треба професионалност, одете во НЕРА, тоа е во Палома Бјанка...и верувајте за 100 денари и 20 минути ќе си уживате цел месец :rofl:

4. A.srcuska

A.srcuska Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    21
    Јас лично си сакам да одам на козметичар по правило еднаш за интимна депилација или пак двапати во месецот тоа најчесто во летниот период кога се носат кратки панталонки и бикини.И да,препорачувам депилација со топол восок најдобро се депилира,темелно и што е најважно нема последици потоа како акни или поткожни влакна

5. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Да, за депилација со топол восок потполно се сложувам ;)

6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.542
    Ne znam mene mnogumi e sram da odam na depilacija i zatoa vekje 1 godina doma se depiliram sama so weet lenti nekako najprakticno mi e. Sum probala i so topol vosok i so se ama nekako ladniot mi e bolje :D

7. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Како успеваш сама?

8. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Јас ги имам пробано и двете и мое мислење е дека ладна е подобра, затоа што е похигиенска и восокот е со еднократна употреба, значи никој пред тебе не е депилиран со тој восок. Додека топлиот се преработува и пред тебе со истиот восок кој знае колку девојки се депилирале, па не дај боже можат да се пренесат некои инфекции :worried:

9. C.Bradshaw

C.Bradshaw Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    И јас прв пат вчера,со топол восок.Сите ѕвезди ги изброив мислам!
    Не требаше бразилска,требаше само препони,али козметичарката веке стави восок,и бидна!
    Али сеа сум мазна ко бебешко газе! 8) :*

10. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Девојки мои мили...Гледам тука има убава дебата која депилација е најубава..
    А мене ќе ми кажете ли,оти ме мрзе да ги вртам мислењава... :lol:
    Знам,жива пропаст сум..
    Ако има некоја љубезна да ми каже која е најдобра,за болна ќе ја издржиме ;)
    :*

11. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ама стварно не ме боле,сама си седнав си се искубав, музика си пуштив климата ми дува,и секое влакненце си го фатив,мазна мазна вака не сум била порано се со брич,ама сега редовно на депилација :lol:
    и воопшто не ме болеше,ептен негде може а се погоде ама многу многу мала болкичка... :D
    а и by the way...многу му се допаѓа вака на дечко ми :lol:

12. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    мм после сум на депилација со топол восок во салон, среќна сум :D

13. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Добро прашувате з арецепти, дали би имале храброст сами да се издепилирате на препоните... јас NIKOGAш !!!

14. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    јас СЕКОГАШ!!!!!!!
    ЦЕЛ ЖИВОТ СЕ ДЕПЕЛИРАМ НА ПРЕПОНИТЕ

15. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Тогаш ти симнувам капа на храброста :clap:

16. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    епа како нели се депелираш цела доле што е разликата на препоните +и сама јас скорото цела се издепелирав сама на интимната зона и бев мазна како бебе не почутвував никаква болка а по природа сум мекуш...самата се изненадив :o

17. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Абе нозете ги депилирам цели, и тоа со машинка, и рацете понекогаш, сето тоа сама, ама препони нема шанси, страв ми е едно влакно со чупалица да извадам, не па да се депилирам сама...

18. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    476
    Јас кажав, шербет само за нозе, а препони СЕКОГАШ со восок во салон, пробај еднаш, и ќе го правиш секогаш :rofl:

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Јас веќе неколку години со брич, за жал! Воопшто не ми се допаѓа, веќе до крајот на денот почнуваат да растат влакната! :@ И не само на препоните туку и на нозете. Пробав на нозете со крема за депилирање ама не ни ги извади убаво влакната! Потоа пробав со овој рецептот со шеќер, ништо не направив, се згусти многу :(
    Не сакам да одам на козметичар, пошто досега не сум се депилирала со восок и многу ќе ме боли а и ми срам помалце :$ :$ Сакам да пробам дома со восок ама не знам како иде? :^) :^)

20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    dali nekoj se depiliral so masinka i kako e dali poveke boli so masinka ili so vosok...i koja marka na masinki se najdobri da si kupam:)