Според вас која депилација е подобра, понеболна и што не остава било какви иритации на кожата депилација со восок или со шеќерна паста?
Мене со шеќерна паста ми е побезболна, а ако се олдучиш за восок, обавезно со топол, немој со ладен, уште поболно е.
Девојки, не се залажувајте дека бричењето или депилирањето со крем може да биде подобро од депилацијата со восок во козметички салон. И јас прв пат бев скептична во однос на тоа како ќе се одвива целиот тој "процес" ама отидово со другарка и додека да ми текне кај сум и што правам , козметичарката си ја заврши работата. Од тогаш има поминато едно 5 години, и секој месец си го решавамтаканаречениот проблем и потоа си уживам наредниот месец (а да не спомнувам дека со делиплацијата влакната се изретчуваат и после неколку депилации, и свикнуваш на болката). Искрено НИКОГАШ не би пробала дома, кога знам дека за 100 денари и за 20 минути се, се завршува. Не сакам да правам промоции на салони, ама ако ви треба професионалност, одете во НЕРА, тоа е во Палома Бјанка...и верувајте за 100 денари и 20 минути ќе си уживате цел месец
Јас лично си сакам да одам на козметичар по правило еднаш за интимна депилација или пак двапати во месецот тоа најчесто во летниот период кога се носат кратки панталонки и бикини.И да,препорачувам депилација со топол восок најдобро се депилира,темелно и што е најважно нема последици потоа како акни или поткожни влакна
Ne znam mene mnogumi e sram da odam na depilacija i zatoa vekje 1 godina doma se depiliram sama so weet lenti nekako najprakticno mi e. Sum probala i so topol vosok i so se ama nekako ladniot mi e bolje
Јас ги имам пробано и двете и мое мислење е дека ладна е подобра, затоа што е похигиенска и восокот е со еднократна употреба, значи никој пред тебе не е депилиран со тој восок. Додека топлиот се преработува и пред тебе со истиот восок кој знае колку девојки се депилирале, па не дај боже можат да се пренесат некои инфекции
И јас прв пат вчера,со топол восок.Сите ѕвезди ги изброив мислам! Не требаше бразилска,требаше само препони,али козметичарката веке стави восок,и бидна! Али сеа сум мазна ко бебешко газе!
Девојки мои мили...Гледам тука има убава дебата која депилација е најубава.. А мене ќе ми кажете ли,оти ме мрзе да ги вртам мислењава... Знам,жива пропаст сум.. Ако има некоја љубезна да ми каже која е најдобра,за болна ќе ја издржиме
ама стварно не ме боле,сама си седнав си се искубав, музика си пуштив климата ми дува,и секое влакненце си го фатив,мазна мазна вака не сум била порано се со брич,ама сега редовно на депилација и воопшто не ме болеше,ептен негде може а се погоде ама многу многу мала болкичка... а и by the way...многу му се допаѓа вака на дечко ми
Добро прашувате з арецепти, дали би имале храброст сами да се издепилирате на препоните... јас NIKOGAш !!!
епа како нели се депелираш цела доле што е разликата на препоните +и сама јас скорото цела се издепелирав сама на интимната зона и бев мазна како бебе не почутвував никаква болка а по природа сум мекуш...самата се изненадив
Абе нозете ги депилирам цели, и тоа со машинка, и рацете понекогаш, сето тоа сама, ама препони нема шанси, страв ми е едно влакно со чупалица да извадам, не па да се депилирам сама...
Јас кажав, шербет само за нозе, а препони СЕКОГАШ со восок во салон, пробај еднаш, и ќе го правиш секогаш
Јас веќе неколку години со брич, за жал! Воопшто не ми се допаѓа, веќе до крајот на денот почнуваат да растат влакната! И не само на препоните туку и на нозете. Пробав на нозете со крема за депилирање ама не ни ги извади убаво влакната! Потоа пробав со овој рецептот со шеќер, ништо не направив, се згусти многу Не сакам да одам на козметичар, пошто досега не сум се депилирала со восок и многу ќе ме боли а и ми срам помалце Сакам да пробам дома со восок ама не знам како иде?
dali nekoj se depiliral so masinka i kako e dali poveke boli so masinka ili so vosok...i koja marka na masinki se najdobri da si kupam