Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.079
    Допаѓања:
    2.617
    Девојки а како ја депилирате аналната регија? Совети? Можеби прашањево не е за тука но не најдов друга тема.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    На козметичар, додека депилираш интима може да ги фати и тие влакненца таму. :)
    Јас сама со восок не успевам, козметичар ти е најдобра опција.

На marijabella и tamche995 им се допаѓа ова.
  3. vodolijaa88

vodolijaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    дали некој пробал CERAZYME депилација која е наводно безболна и плус е со лифтинг за подмладуваање на кожата

На marijabella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. inoyamanakaa

inoyamanakaa Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    13
    Луѓе незнаев точно каде да го сместам мислењево, па ај се решив тука.
    Проблемот ми е шо ми раснат влакна меѓу градите и пробав еднаш да се депилирам ама потоа мали но црвени бубуљици ми излегоа и не се тргаа долго време, некое решение за проблемов?

А јас иначе, час со бикче час одам да се депилирам таму долу, оној пат ме испокара жената ми вели никогаш со бикче веќе види си се зашумила :lol::worried:

На marijabella, ludamaja10 и Tamatam им се допаѓа ова.
  5. Versace Btch 24

Versace Btch 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Немој никако меѓу градите да се бричеш, нежна е кожата и само повеќе бубуљици ќе имаш. Кога ќе одиш на депилација ако не ти е срам побарај и на таа што те депилира да ти стави ленти таму или ако сакаш на своја рака да пробуваш (не би ти препорачала сама ама твое си е) пробај со оној восокот за лице што е во ДМ, мислам околу 150 160 денари беше во метално канче е, си го затоплуваш, има мала шпатула. Ако пробуваш сама, никако големи ленти, само мали и полека вади ги.

Редактирав да ти доодговорам за бубуљиците мене решение ми е ставам од Здраве кремата, скроз ми ги суши и се повлекуваат. На цело тело ја користам каде и да ми искочи некоја бубуличка или загноено влакно.

На inoyamanakaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. inoyamanakaa

inoyamanakaa Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    13
    Па мислам штом таму долу се депилирам, лента две може да пушти меѓу градите ама за тие бубуљици ако излезат пак ќе се нервирам, а се познаваат пошо бела сум ептен.

7. Versace Btch 24

Versace Btch 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    1.233
    Моја препорака купи си ја Здраве кремата, 60 денари е и намачкај на секоја бубулица поголем слој и остај го така саат два, ќе ти ги исуши и ќе ти се повлечат. Тогаш кога ќе ги снема оди на депилација 2 3 минути работа неколку ленти ќе ти пушти и тоа е тоа. Знам по себе сум ја напраила истата глупост ко помала, не можам да трпам влакна нигде освен на веѓи и коса и сегде со бричот и се зезнував ептен. Со восок е најубаво решение

На marijabella и inoyamanakaa им се допаѓа ова.
  8. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Извини ме сега се вклучив. 200 денари зема за интима, и 200 ден за пола нозе-т.е до колена. Не знаѓ колку е за целосно. Се наоѓа на таа улица позади рамстор што е, од клуб Станица накај кисела вода кога се движиш...ќе го видиш салонот од десна страна.

На marijabella и AURUA им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Твоја среќа што не си имала проблем, но, едно огромно НО, никогаш не можеш да знаеш дека 100% сигурно нема да закачиш
    Јас сум имала кандида, но освен чешање и погуст секрет, сум немала ниту еден друг симптом. Како може твојата "девојка од доверба" да знае дали јас имам или немам кандида?

Нормално е, комплет цело тело со раце, нозе, интима, стомак, грб, не знам што е толку чудно. Јас кај што одам ми даваат фискална па во тие пари се вклучени и восокот, струјата, козметичарката, киријата, данокот и кога ќе сумирам цената е сосема океј.

Јас сум слушнала за прилично сериозни проблеми и не сакам да штедам на здравјето. Ако немам пари ќе се снајдам некако дома со ленти, ама да ме депилираат со претопен восок - не доаѓа во предвид.

На Dust, marijabella и Tamatam им се допаѓа ова.
  10. Cooladvgirl

Cooladvgirl Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Nekoj da ne ima iskustvo so kozmeticki salon Ksantika vo ohrid?

11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Сакам да прашам кога се депилирате бразилска депилација, дали на козметичар ве прават скроз или кај делот на нозете ви оставаат влакна?
    Кај една козметичарка ме издепилира се внатре и до работ на гаќите само, а однадвор стрчеа малку влакна и ми вели тие не влегуваат во препони (а, реално во препони се, не ???), тие влегувале во нозе.
    И после дома се правев нахнадно. И безвезе ми беше.
    Значи таа деплирала само влакна кои се под гаќи, а се надвор не било во интимна деплиација. Мислам дека и она што е надвор, а не е многу се деплира ?

И сега не знам дали јас грешам или таа ? Како е исправно ?

12. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Јас каде што одам ми депилира и надвор од делот од гаќите.јас кога и да се депилирам за 2-3 дена ми растат влакна никад не се десило како што читам некои што викаат 2-3 недели раат сум.Некоја нешто да знае да каже? На шеќерна депилација одам :) Не ми се ни исплаќа да одам на депилација

Ве замолувам некоја било што и да знае некој начин нешто или со која депилација би растеле поспоро да каже .По добро ми е со брич 2-3 дена ни пари давам ни ништо.Жифци искорнаф.Неможам да сфатам како може со депилација и да растат за 3 дена :( Офффф

Последна измена од модератор: 21 јули 2017
    На IamSexyAndIKnowIt и ludamaja10 им се допаѓа ова.
  13. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Не те депилира добро изгледа, само ти ги поткинува влакната.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Досега кај 4 имам отидено сите важат за добри а и другаркиве се многу задоволни,само јас имам ваков проблем ,а и кај оваа сега кај што одам важи за најдобра у градот :) нез што е работава

15. Pixy101

Pixy101 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    29
    Бев вчера во салон за депилирање со шеќерна паста и некои поткожни влакна на препоните не ми ги извадија. Не знам како да се справам со тоа што треба на одмор да одам да се појавам во купачи... а плус мали се да ги вадам со чупалица и страв ми е од црвенила. Помош ве молам

16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Од лично искуство со шеќерна паста растат најбавно и се изретчуваат.Иако различно е кај секого,зависи и од цврстината и коренот на влакното.Ако имаш во близина и можеш да си дозволиш пробај барем два пати,па ќе видиш дали има разлика:)
    @tamche995 јас аналната регија на козметичар кога депилирам интима.

За муабетот погоре не верувам дека некоја козметичарка би вратила клиент поради инфекција (не ме тепајте одма),они гледаат пари да си заработат.Ако веќе добиеш инфекција и и се пожалиш ќе ти рече нема шанси да ти е од восокот,никој до сега не се пожалил,бла,бла,бла кој знае што си правела па сега ја сум ти крива и оди па докажи дека од тоа ти е.Интима немам депилирано се претопен восок и нема никогаш,раце и нозе веќе со години со таков и не сум имала никаков проблем.

17. Pixy101

Pixy101 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    29
    Helpp

18. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Некој салон во ѓорче или околина ако знаете пишете ми

19. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Како мислиш да пробам два пати драга?

Што мислите со каква шеќерна депилација е подобро. со шеќерна онаква како восок со мачкање или со онаа топка која се растега ?

Последна измена од модератор: 22 јули 2017
  20. marijabella

marijabella Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Tребало се да ти издепилира, барем јас така работам.

Тоа е најверојатно зашто влакната не се отстранети убаво, не е изваден коренот и си растат одма пак.

Пробај со благ пилинг, па откако ќе излезат повлечи ги со чупалица и стави камилица облоги или невен да ти се смири местото. Би требало да помогне.

Последна измена од модератор: 22 јули 2017
    На Silver.E, AURUA и Pixy101 им се допаѓа ова.