Ni najmalce ne e isto od depilacija premnogu se izretcuvaat vlaknata i se mnogu potenki pomeki i poslabi.Nema sporedba megu bikce i depilacija. I od bikce se crni ostri ednostavno odvratni. Moe mislenje
Feminki pak jas so moite postojani problemiii. Dolgo vreme odev na sekerna depilacija i nemav nikakov problem so fleki bruncinja i crvenila, no sepak pak posle 4-5 dena pocnuvaa da mi rastat vlaknata. Sega pak go imam problemot so preraniot rast na vlaknata no imam fleki bruncinja i crvenilo koe strasno me nervira. Stavam sinoderm krem depilatorkata mi go preporaca i bebeska pudra no ne gledam nekoj golem efekt. Nekoj sovet i za dvata problemi? Fala odnapred inaku stanuva zbor za istata zena kaj koja sto odam postojano.Dali nekoj imal vakov problem i sega planiram da pocnam da odam vo aleksandrija vo skopje . Ne e mozno za 5 dena od sekerna depilacija da rastat i devojki so prejaki vlakna barem 2 ned nemaat problem. Oh pusti maki
Se mijam so bekutan sampon nemam nikakvo problemi kako peckane i takvi stvari. Sekerot e mnogu podobar za crvenila izretcuvane i posporo rastat vlaknata bas radi toa i odam na sekerna . Neznam dali e do mene
@Kjara15 влакната немаат некој правилен тек на раст. Го имав истиот проблем, да после било каква депилација, макар и на нозе, за ден, два повторно почнуваат да растат некои нови влакна. Сменив козметичарки, мислејќи дека ги поткинуваат, но и дома истото ми се случува со депилатор. Затоа сега дома се депилирам, но на етапи
Zdravo. Jas se depiliram na intima no so topliot vosok. Sakam da ja probam sekernata depilacija. Koja e razlikata i dali pomalku boli? Nekoj koj ima iskustvo ako moze da mi kaze Vi blagodaram
Јас пробав и потоа кожата ми беше црвена 1 недела.. Со бикче не би ти препорачала повеќе бидејќи само стануваат поостри и поцврсти влакната така. Јас додека бев бремена ми беше страв од депилација па со машинката за бричење на мм се ''депилирав'' Резултатот е ист, мене лично повеќе ме болеше со шеќерната.
Ме интересира со што се депилирате во домашни услови? И дали има некој поедноставен начин кој не вклучува топење на восок и слично? Пример со ленти, или? Јас се депилирам на козметичар најчесто, но бидејќи влакненцата не ми растат сите истовремено, некогаш и не ми се оди, за по една недела пак да треба да одам кога и другите ке израснат. Затоа ве молам препорачајте ми нешто лесно за во домашни услови.
Мене veet лентите ми се незаменливи. Поедноставен начин - нема. И јас од истата причина некогаш се средувам дома, особено рацете. Пример, ми требаат 3-4 ленти за раце, ем е поевтино, ем нема потреба да закажувам. Плус нема да направиш хаос, по депилација се бришеш со марамиците внатре или со некое друго масло (јас со кокосово) и толку.
Да да, ги има секаде (аптеки, кам, веро, тинекс). Во Космо има и други видови, нешто поевтини се, ама не сум ги пробала. Јас користам розови veet, некако најдобро ги вадат влакната, оние сини и зелени не ми се нешто нај-нај.
Ќе си одиш на две-три недели. Мора сите да излезат убаво за да ги фати восокот. Со брич на секој 2 дена мака мачиш и пак погусти излегуваат и поцврсти. Важно е да знаат да ве депилираат правилно.