Колкави ги оставате влакната да пораснат пред да појдете на депилација? И дали болката донекаде зависи и од големината на влакненцата?
Треба да ти се подраснати убаво, за поубаво да те издепилира. Јас одам веќе 5-6 години само на депилација и многу ми се поретки и не ме боли многу.
Феминки дали може да користам VEET крема за интима? Дали може обична или има некоја посебна за интима, зашто барав во Зегин аптекарката ни рече немало посебни само за интима, а негде како да имам читано дека се продаваат и посебни? Бремена сум 9ти и морам да се средам, а никако неможам сама со ленти нити со бикче бидејќи ништо не гледам долу
Не знам дали во оваа тема читав кога барав козметичар и наидов на студио Stroke во Три Бисери. 10 од 10 Читав нешто дека со депилацијава се ретчеле влакната и не се појавувале поткожни... не ми беше верно а и не ни очекував. Сакав само депилација со восок за едократна употреба и да не ми се испокинат влакната. Чекав да отидам и втор пат пред да ви пишам овде, да не испадне еднаш па ми се погодило само Жената е профи. Чисто , средено, восок за една употреба, употреба на маска, мачкање со 10 препарати за ретчење на влакна, за поткожни, за црнки... не знам ни јас веќе што. Време за третман 2 часа за нозе со интима, а не штанцање на пола саат па да брза да те откачи само. Депилација на интима- тасма без ни едно влакненце После првата депилација од стотиците поткожни на нозете, посебно околу колената изби се на површина. После вторава депилација која беше и доста побрза се гледа убаво дека поткожни нема. Да не испадне реклама- ако е така сакам гратис депилација ама јас сум навистина презадоволна. И да не заборавам, цената е нормална- 700 ден нозе со инима. Секако вреди за парите,
Citam site se zalite deka pri depilacija boli. Toa e normalno taka, bidejki vlknoto treba da se izvadi prisilno. Zatoa upotrebuvajte minijaturni masinki na bateri ili na struja, togas nema da bide bolkata nikakva, a i rizikot za pojava na potkozni vlakna go nema. Osobeno ovie mali masinki se prakticni za sreduvaje na intimnite delovi. Probajte.
Nema na sto da se zablagodaruvas. l jas go koristam za podmiski, za kratenje na vlaknata vo vratot,na gradite isto taka intimnite delovi. se razbira dokolku sakas da bides uredem maz. A i zenami koristi vakva minijaturna masinka, bidejki od bricenje i se pojavi zavrateno vlakno i trebase hirurski da se intervenira.
Јас се депилирам со депилатор Филипс. На почетокот билеше ама сега се навикнав и не ја осеќам болката
Му доаѓа како да си се избричил, и после ден-два почнува маката со чешањето. За разлика од машинките и бричевите, со депилација си раат 2-3 недели и кога ќе почнат да растат не ги ни осеќаш.
Тогаш продолжи да се депилираш и трпи. Кога сметаш дека ќе те чешат. Друг безболен начин мислам дека не постои одсем ласерски да ги отстраниш.
Па не реков дека не трпам Јас само ти реплицирав од аспект на практичност бидејќи и не е баш практично. Јас реално неам проблем со поднесување 5 мин. болка. Поголема гњаважа е после бричење кога почнуваат да растат, и трпиш на јавно место неможеш да се почешаш