Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    со машинка не е добро,бидејќи излегуваат подкожни влакна :?:

2. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Имам Rowenta Lovely , ама помалку ме боли со восок, поголема површина наеднаш депилирам. Обично прво се депилирам со восок па што остане фаќам со машинката.

Прикачени фајлови:

• c_big596456.jpg
      c_big596456.jpg
      Големина на фајлот:
      13 KB
      Прегледи:
      166
  3. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    ^ Јас ја имам истата и супер е јас се депилирам секогаш со таа ;)

4. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    80
    За депилирање користам само крема weet.. Не можам да поднесам болка да се депилирам со восок или ленти :| А, еве еден совет од мене, внимавајте во кои салони се депилирате, зашто со еден ист восок сите ги депилираат, само влакната од него ги отсрануваат, па според мене на тој начин можат да се пренесат инфекции..Замислете, некоја доле цела и ја депилирале, па после со истиот восок и на вас :^) Ладна депилација е најбезбедна од тој аспект, ама доста е скапа..Јас само крема користам :)

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас еднаш така се зезнав да депилирам препони на козметичар и реков 'невр мор' :!:

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Сум се средувала и со крема , и со ленти сама и тогаш ми се случи најужасното искуство пред одмор, така "убаво" наместена да повлечам и се укочив во половината, ако ви се верува! Ми се приплака, ама не можев да одам како човек 3 дена, таква вкочанета! :^) Сама и ленти, НИКОГАШ!
    Обично користам брич, ама за целосна депилација на препони и интимен дел и заден дел си одам на козметичар, немам ни трошка срам, болката ја поднесувам, затоа што знам дека 15-20 денови ќе сум раат. Би препорачала топла депилација на козметичар :)

7. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас сама си се депилирам со топол восок и до толку сум испраксирана,абе професионалец не ми е рамен :D
    Првиот пат не да ме болеше,катастрофа беше,па цела исполепена,каде фатено каде не,а за претпената болка не сакам да си спомнувам.Секој нормален би се откажал после едно вакво трауматично искуство,но јас не спаѓам во таа категорија :lol: па по некое време пак пробав,и пак и по две три депилирања конечно ја совладав техниката и сега си сум раат.

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    исклучиво на козметичар...еднаш пробав дома да депилирам раце, си улепив и прслук, и пижами и коса со восок! :)

9. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Јас вечер имам закажано за депилација :sweat: :sweat: :sweat:
    Го мразам овој ден кога ке дојде :devil:

10. fairytale

fairytale Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    24
    Јас дома се депилирам со депилатор. Боли премногу, но издржувам бидејќи најубаво ми е. И сум се мачела по козметичари, разни креми, восоци и сепак се одлучив за најболното. Сепак се е навика :) Најудобно се чувствувам. Но некои другарки ми велат дека не чинело :worried: што велите вие?? :worried: :worried: :worried:

11. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    еве јас сум сега издеплеиран пресно...имам мазна пу*ка... :D

12. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Исто и јас... :rock: :rock: :rock:

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Девојки, после депилација таму долу се нафрлувам и црвенилото ми трае 2-3 дена |(
    Се убивам од бекутан пудра ставање али не помага.Исто пробав и со павловичева, џабе. Ми поминува после 2-3 дена али ме нервира ужасно. Чаре? Иначе се депилирам на козметичар со топол восок, можеби не би се нафрлила ако пробам со ладен?

14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.195
    Допаѓања:
    36.640
    Похигиенски е ако се депилираш со ладен восок, ама така е поболно. Најверојатно со истиот восок козметичарката депилирала пред тебе и затоа си се нафрлила.

15. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Не само што се нафрлив туку и ме болеше малце местото после депилацијата. Имам преосетлива кожа. |(
    Ќе мора да сменам козметичарка. Иначе нешто друго што би помогнало освен бебешка пудра?

16. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    јас на мојата “интимна зона“пред легнување си ставам Nivea Q10 за брчки на мајка ми.....многу ми е мазна.... :$

17. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Штом имаш преосетлива кожа, не се депилирај со топол затоа што од него е полесно да фатиш некоја инфекција. Ладниот е похигиенски, пробај со него да се депилираш. И не дозволувај на козметичарката да ти става од парфимираните уља, туку веднаш по депилација намачкај се со кантарион уље, ќе видиш дека нема да ти излегува црвенило. А после кантарионот, можеш да ставиш и пудра бебешка, јас ставам Косили пудра.

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    :D :D Е забегана си мајке ми :) :)

19. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Од бебешки колекции ништо не е подобро за интимната зона.

20. mariposa-87

mariposa-87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дефинитивно најдобро е со восок...со брич растат за 2 дена...па коа ќе почнат да боцкаат, па чеша...катастрофа...восок - 2 недели, па и повеќе раат! ;) е сеа со ладен е похигиенски, ДА....ама боли бе многу :( ја еднаш...и господ го видов...сакав да избегам...а со топол боли...ама не толку...а и за 10 мин се поминува :D