Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,2%
  3. На козметичар

1.474 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

349 глас(а)
    14,1%
  1. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Jas bi da otkazes zatoa sto i onaka prvata depilacija e prebolna posle dolgo vreme bricene, a pa pred ciklus ili za vreme na ciklus e haos. Premesti ja porano ili pokasno

На ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Ама не можам така да одам на одмор :( а да се бричам нема шанси многу ми е болно и чеша кога ќе подникнат едвај издржувам

3. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    631
    Ќе си ставиш тампон и готово.... ОД личлно искуство кога ми е циклус најмалку ме боли- една козметичарка ми кажа дека во тие денови хормоните се сталожени па болката е помала.

На КикиМаус и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  4. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    @nadelinka не можам да ставам тампон ако ме разбираш :D инаку ќе издепилирам само препони најголем проблем ми се.

5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    17.619
    Тоа "ако ме разбираш" ќе претпоставам дека е кажано во конотација се уште не си сексуално активна, ама не е проблем да користиш тампони. Хименот може да се скине и додека си физички активна т.е. при некоја активност како возење точак. Невиноста не се губи со тампон.

На hermosa, TutiFuti, КикиМаус и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    19.552
    Јас за интимна депилација море и за нозе и раце ке кажам едно ОГРОМНО ДА! Се поминував со брич 4 години, било срамота да се оди на козметичар, уши варени било срамота. Со тоа бричот на два дена поминувајсе и пак никаков си. Нозе и раце дома со восок си депилирам, а за интима одам на козметичар, и ако имам керка, здравје боже сама за рака ке ја однесам. Значи одете на козметичар за 15 мин. си раат цел месец.

На Кена Рис, boo3, Aschenputtel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Сум се депилирала со топол восок , со шекерна паста , и со шербет ..дефинитивно најобро е со шербет ,има голема разлика од шекерната паста -со неа многу повеќе ме боли .. Со шербет болката е помала барем кај мене , влакната растат побавно и се помеки .. Проблем е што јас неможам сама има некој што си го прават дома и се средуваат сами и баш се раат .. :)

Депилација со шербет

Потребни се: шеќер, вода и лимонтус.
    за течна смеса:
    Шест лажици шеќер се ставаат во метално чинивче на жешка рингла и чекаш да се стопат, додаваш шест лажици вода и пола пакетче лимонтус. Мешаш нонстоп додека се згусне и добие бледо портокалова боја. (Ако стане јако како за правење лижавче-петле, фрлај се и почни отпочеток!) Го тргаш од рингла и го ставаш во поголема чинија со ладна вода. Земаш дрвено стапче, земаш од смесата, мачкаш на нога, врз "шербетот" ставаш било какво парче платно, да речеме исечена стара маица, и нагло повлекуваш.
    за погуста смеса:
    Дванаесет лажици шеќер се топат со пола пакетче лимонтус. Кога ќе добијат златно-жолта боја се трга смесата од оган и се лади над ладна вода. Полека се зема дел по дел во рака и се меси. Кога целата смеса ни е во рака, се распостила на нога и се залепува добро. После се откорнува. И така залепи одлепи насекаде.

И уште нешто да дополнам МНОГУ да се внимава затоа што можете лесно да се изгорете

Последна измена од модератор: 9 јули 2018
    На Milobebence, Feminka22, TutiFuti и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.782
    Допаѓања:
    14.607
    Дали постои нешто како лосион кој го успорува растењето на влакната? Ако да, дали сте пробале некој кој е ефикасен?

На ванилала и Kjara15 им се допаѓа ова.
  9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Ја има ли некој користено кремава за интимна депилација, да сподели искуства?

И како се справувате со подкожните влакна на интимните делови?

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.264
    Бев вчера на имтимна депилација со топол восок све ми беше океј и сабајлево се гледам како бели ситни точки изгледа гној е
    дали е нормално?инаку прв пат ми е

11. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Da normalno e stavaj bebe pudra i mij se so ladna voda

На ludamaja10 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  12. ghinna001

ghinna001 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    134
    devojki ako mozi nekoj predlog, so sto i da se napram na intimata se nafrlam so sitni mozolcinja i mi se pravi iritacija, so bricot najmnogu mi se pravat zatoa koristam krema za depilacija od koja isto taka se nafrlam a da ne zborame za brazilska mi teci krv i loso e isto taka a plus e bolno , neznam sto da pravam help :(

На Jenyl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. femina2014

femina2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    66
    Јас имам проблем што после депилација или брич ми се појавуваат ситни бели мали мозолчиња и случајно го открив овај прашак и кога се правам со него немам ништо и влакната растат после 3-4 дена
    е сега зависи кај секоја кожа е различно.. еден мал совет од мене до сите кои имаат ваков проблем пробајте со ова
    sddefault.jpg

На shining_star и violetblue им се допаѓа ова.
  14. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Слично на Виит кремот е? Гледав на видеото само со вода и со раката го измива и претпоставувам ги гори влакната и треба да паднат сами? Го бива и за подебели/појаки влакна или само за слаби?

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    81.851
    Исто е како кремите и скроз исто функционира.
    Кај подебелите влакна има остатоци, не ги гори скроз. Тенките ги снемува за минута.

Не е лошо, ама не би го користела на интима прашоков, состојките се доста агресивни за нежен дел како интимата.
    И многу ми е нечиста и непрактична процедурата на спремање и нанесување.
    Не смее да дојде во допир со вода, па дремев како будала под туш.

Не сум ни за бричење, но сто пати попрактично ми е од ова.
    Пробај го, можеби ќе ти одговара. Мене дефинитивно не.
    На попуст е мислам во Зегин (~250 денари), инаку е и доста скапо за нешто што би го искористила 2-3 пати, редовната цена е 350.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Го пробав еднаш, се' извади кај мене и тенки и дебели влакна. Зошто процедурата нехигиенска? Го мешаш со вода, нанесуваш ко крема на нозе и миеш после неколку минути. Јас мислам и стругав со сунѓер за подобар ефект. Оти со вода да не дојде во контакт? И не верувам дека е агресивен затоа што после тоа немав ни црвенило ни печење, ништо, а имам осетлива кожа.

На Sexybaby86 и pravnicka_2604 им се допаѓа ова.
  17. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Претпоставувам да не дојде во контакт со вода додека да помине предвиденото време за дејство на кремот за да не се измие предвреме.

Едит: А ви растеа влакната веднаш следниот ден како кај бричењето или барем малку поспоро?

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    81.851
    Кажав непрактична - ти требаат ракавици за да не ја изгори кожата, па мешање, па шлакање со рака.
    Не е за мене. Непрактично ми е.
    Извади скоро се и кај мене, ама кај некои влакна скроз се гледаа остатоците иако употребив сунѓер, па за некоја што има цврсти влакна не знам колку би бил најсреќен избор.

И му требаат неколку минути да почне да делува, не може да го ставиш и одма да го пројдеш со вода, ништо нема да извади така.
    До тогаш не е пожелно да се мие со вода или да доаѓа во допир со вода. Ќе ти се одмие и џабе си шлакал.
    Not my cup of tea, најлошо потрошени 350 денари во животов.

19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    ^
    Па нормално, треба да чекаш да се засуши неколку минути, нема зошто да се миеш со вода претходно. Кремата се мешаше со стапче ми се чини а се нанесува со ракавици. Јас без ракавици нанесував, ако ми ги изгори рацете ќе ми ги изгори и нозете, нели, логично. Не ме изгори.

@violetblue Растат колку што растат после бричење и мислам дека затоа не го купив пак, полесно ми е со брич кога веќе растат повторно за неколку дена.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.278
    Допаѓања:
    81.851
    Па никаде не кажав да се миеш со вода претходно, најверојатно не си ме разбрала. :)
    Под "не смее да дојде во допир со вода" мислев баш на тоа, треба да го чекаш некое време и да не миеш ништо до тогаш.

Нанесов и со и без ракавица, без ракавица прстите ми станаа пуздер, кожата не. Кожата на прстите е многу понежна сепак. Ништо не се случи со кожата од телото, ама прстите ми изгореа, т.е. имав чувство на тапа кожа неколку дена.
    Still no, не се исплати гњаважата.