И јас не сум задоволна од прашаков. Ако веќе крајната цел е да ги извади влакната како депил крема тогаш ќе си купам крема, нема ни да мешам, ни да мерам, ни ништо. Сите креми го имаат ефектот како брич, за два дена пак треба да се средуваш.
Јас го споделив прашакот од мое искуство дека како со брич не ми се појавуваат мали мозолчина еве вејќе 2 месеци го користам и грамажата сам си ја одредуваш не мора како што е напишано во упатството јас користам 40гр со 10мл вода и доволно ми е а во упатството пишува 60гр со 20мл вода.. А влакната растат после од прилика 3-4 дена зависи секогаш различно и кај секоја кожа различно делува Влакната паѓаат со самото миење односно нежно треба да ги отстрануваш со водата... Кај мене делува и на подебели и послаби влакна односно кога ќе се направам не остануваат никакви влакна
Здраво Дали ќе може да ми препорачате место каде што внимаваат на хигиена менуваат восок за секој посебно, не сум депилирала до сега интима со восок освен со крема затоа и прашувам ако може помош
Види вака , јас се депилирам 3 години и топлиот восок не може да го менуваат толку често, не се исплатува. Депилацијата кошта 200 денари, а козметичарките тој восок го набавуваат за 700-800 денари една кутија. Не е страшно толку,ми излегуваат некогаш мозолчиња после депилација и тоа е тоа. Ако сакаш побарај има козметичарки со поинаков восок(ладна депилација мислам дека се вика), те мачкаат и после со лента го вадат, е тоа не се претоплува и веднаш се фрла, но јас не сум задоволна од таа депилација бидејќи многу побрзо растат влакната. Топлиот восок ми е најубав иако се смета за нехигиенски.
Јас каде се депилирам , девојчето веднаш во канта пред мене во ѓубре го фрла восокот , ми има кажано не одам ништо во ќар ако заштедам две три ленти од тебе а недај Боже можам да ти навлечам некоја инфекција Инаку женски имам прашање , дали боли шеќерна депилација на интима ?
Boli mnogu mnoguuu pomalce od vosok i koga ke se napravi sporedba megu vosok i sekerna depilacija recisi sekerna i da e bezbolno. I mnogu i podobra e od vosok
Некоја евтина варијанта за дома за осетлива кожа? Последно со вит лентите модрици се направив и не ни извадив ништо, а и скапи ми се, се изнафрлав пари по чуда безвезе
Дали има некој искуство со студио Строук кај Три Бисери трговскиот ии новоотвореното студио Натурал Коозметик?
Помошш!!! Бидејки треба да одам на одмор со братучетките, али проблемот е што имам влакна насекаде, и ми е срам да се соблечам... Дали да земам од оние целосните бикини или како и да ги викаат... Па така само нозете ке ги средам, ве молам помошш
Не сакам да ја менувам козметичарката, но ќе морам да најдам друга бидејќи мојата е бремена веке 6ти месец и не се знае до кога ќе може да работи.. ептен срам ќе ми биде да се соблечам пред друга...
Zdravo nova sum na forumov moze li da mi preporacate nekoe mesto za depilacija vo Aerodrom kade ubavo rabotata?
Имам пишувано во темава за Строук,ептен сум задоволна и баш сакав да закажам повторно за неделава ама на годишен одмор е жената