мене ме интересира особено за интимнава дипилација.. на пример сеа прв пат ми е и сакам да ги отстранам влакната ако пред тоа биле отстранувани со брич... сто би било доколку се отстранат со електричен дипилатор... дали е дозволена употреба?.. или има стетни влијанија... ајде хелп..тенкју однапред
Мислам дека за мишки и интимни делови не е дозволен ел. депилатор. И мислам дека нема таков што може да издржи таква болка на интимниот дел
има јас најпрвиот пат се издепелирав со депилатор после долги години употреба на брич кога ми беа најмалечки имама пичуванао какво беше чуството вратете се неколку страни на назад...
Да прашам дали на некој друг му се случувало ова.Мене после депилација некој период ме чешаат нозете и другите делови што ми се издепилирани а понекогаш ми се појавуваат брунчиња и секако црвенило.Пробав да се депилирам скоро со се!Брич, делипатор, ленти, депилација на козметичар со топол восок но секогаш се случува истото!Ако имате некој совет кажувајте
Зашто да се замарате со депилирање дома, па треба да викенте некој др да ве депилира ако ви е страв сами да повлечете.. на козметирач е многу поедноставно. Олеснете си Ем побрзо ќе завршите, ем исто пари ќе дадете, и ќе си бидете раатподолго време Повеќе сум за топол восок Зашто имам слушнато дека ладниот восок не е толку добар од чиста причина што имаме многу жлезди доле и може да дојде до компликации. Првиот пат боли! да бидам искрена!Чаршавот го гужвав со раце! али тоа болка која трае некои 5-6 минути и после сте раат цел месец!!!
Прво,не мора да значи дека побрзо ќе завршиме,сметајќи го и времето да појдеш до салонот и да се вратиш. Второ,дефинитивно е поефтино дома. Трето,ако знаеш квалитетно да се издепилираш не гледам зошто подолго време ќе си раат ако истото го правиш на козметичар. А четврто,восокот е лично твој само врз тебе го користиш и можноста за инфекции е сведена не минимум. Така да,твојата препорака би требало да биде за тие што не можат,не знаат или не сакаат да се депилираат сами дома,можат истото да го сторат на козметичар.
Прво. Салонот ми е до врата. Второ. Сум се депилирала и дома, и сум користела квалитетен восок и ме фати исто колку што давам во салон Трето. Ако можеш сама да си повлечеш коа се депилираш океј е Јас неможам, да знам дека од мене зависи: колку посилно влечам поише ме боли, не фала Четврто.Интимна депилација. Иложуваш свое мислење. Ова беше моето. Кој како сака може да си се депилира. Некој може да го фати поскапо, поефтино, исто.. Не наметнувам мислење, само го кажувам своето
Женски да ве прашам, досега сум се депилирала на интимниот дел само со топол восок, али сакам да пробам со ладен. Со топол кошта 100 денари, дали знае некој колку е со ладен?
jas mislam deka najubavo e da si prodolzish na kozmetichar..najprgledno i najubavo e...a voedno i ti ne se zamarash...a ako veke ti e strav od infekcii pobaraj i na kozmeticarkata so chist vosok da te depilira...
Овде ќе прашам нешто , не знам дали добро постапив .. Имам добиено т.е. денес ич немав се дур сега не се избањав онака малку . 4 ден ми е , и пошто мислев дека веќе ич немам , си закажав за депилација утре сабајлечки . Знам дека не е добро да се депилирам пред да добијам зашто поосетлива сум ова она . Ама направив беља што закажав за утре ?
Женски дали може да ми препорачате некој козметички салон во Скопје што работат со ладен восок, сакам да пробам депилација на интимната зона со ладен овој пат, бидејќи со топол ми се вцрвенува местото како ранички ми се прави и со денови ми седи така. Салонот да е центар или блиску некаде, и ако може да ми кажете адреса убаво објаснато пошто не сум од Скопје, да можам да се снајдам. Благодарам многу . Аха, и телефонски број исто.
Па не е некоја голема беља. Можеби си осетлива и само заради тоа да имаш проблем, ама стисни заби и терај ...
Јас пробав дома со ладен восок и никаков резултат немаше само црвени мозолчиња и ништо повеќе! зошто??
хмм јас си се депилирам со депилатор некако ми е најубаво и најпрактично. А на интимната зона со ладни вит ленти и после што ке остане си се поминувам со депилатор. Малце боли ама се навикнувам
Еднаш месечно на козметичар, со топол восок. Иако првиот пат пребледев од страв и рацете ми се препотиа, 2. пат многу лесно поминав и сега веќе ни внимание не обраќам дали ме депилира, јас си пијам кафе или списание некое, козметичарката си брка работа