Интимна депилација

Discussion in 'Тело' started by jasmin, Nov 11, 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

300 vote(s)
    11.9%
  2. Дома, со ленти

352 vote(s)
    14.0%
  3. На козметичар

1,497 vote(s)
    59.6%
  4. Дома со жилет

363 vote(s)
    14.5%
  1. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Каде точно кај Католичка? Еднаш се утепав од вртење кругови таму и не можев да најдам:rofl:

2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Дами што мислите која е поефективна интимна депилација со шеќерна паста или со восок. У смисла подолго да не растат влакна

3. јolene

јolene Популарен член

Јас сум за шеќерна паста. Барем кај мене нема некоја разлика дали со восок или со шеќерна паста, пак за исто време подникнуваат. Кај шеќерната ми се допаѓа тоа што темелно се мие само со вода, додека восокот потешко се чисти.

4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

На Христо Смирненски. Би требало на сликава да се снајдеш.
    Screenshot_20180823-190612.jpg
    Жолтoто е Католичка, црвеното е зелената зграда во која што е Александрија. Во првиот влез е, одма право втората врата :) . И гратис депилација да ми дадат, само за нив реклама правам :rofl:
    Шеќерна. :)

ana-sweet likes this.
  5. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

ул. Христо Смирненски број мислам 52 беше...зградата е зелена до портокалово, до неа веднаш има една сина... ако знаеш кај беше порано Дринкерс на таа улица ќе продолжиш да одиш накај булеварот Теодосиј Гологанов и ќе ја видиш зградата, од карси неа има една продавничка..

ana-sweet likes this.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Тие што пробале сами да се депилираат сакам да прашам кој топол восок во продажба е најдобар?
    Купив еден во портокалово паковање, како пластична тегличка но не се сушеше. Баш како желе остануваше и не можев ништо да издепилирам со него.

7. marama

marama Форумски идол

Презадоволна сум од односот на девојката кај која се депилирам, знам дека не ми ги кине влакната ама ми растат за 10 дена. Ни одмор од 15 дена не издржав без да се поминам со бикче. Во последниве два, три месеци ми се појавија и многу поткожни влакна. Не можам да ги извадам со стискање, само копање со игла. Како да се спасам од нив, до што може да е проблемот што толку брзо растат и се појавуваат поткожни?

ludamaja10 likes this.
  8. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Спасот е во шеќерната депилација !

fificaaa and marama like this.
  9. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Јас се депилирам со шеќерна паста ама за 5 дена ми растат . И имам по некое подкожно

marama likes this.
  10. ludamaja10

Епа незнсм .. мене ме депилира женава од Арабија е и од таму и потекнува и рецептот и се , и немам никаков проблем експерт е ..

11. Miss666

Miss666 Популарен член

Заинтересирана сум за ласерска депилација и ми треба совет. Има некоја правено од вас, што е, како е, цени, искуства?

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Дали е можно цела интимна зона да се издепилира на козметичар?Ама баш сè и колку би коштало.Може дс ми препорачате некоја козметичарка во Центар/Космо?

ludamaja10 likes this.
  13. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Да тоа ти се вика бразилска депилација, секаде депилираат цела зона

ludamaja10 and Feminka22 like this.
  14. ludamaja10

Јас одам во бутел .. 200 денари целосно а центар до 400 мислам повеќе неможе

15. dayla

dayla Популарен член

Да не си сменила начин на исхрана, да конзумираш повеќе витамини посебно А и Б? Во принцип колку поздраво се храниш, толку побрзо ќе ти растат и влакна и нокти. Гени и исхрана се во прашање.

А инаку нормално е, и различно од човек до човек. Порано и јас многу се нервирав, другарки шетаа мазни по 2-3 недели, без да се гледа подраснато влакно, мене оп, после една недела максимум тука се. И не е заради лоша депилација, да речеш не биле фатени убаво што викаш, зашто кај мене цел живот е исто. :|

А исто и со поткожни мака мачам цел живот, зошто имам темно, многу цврсто влакно (крв ми тече веѓи кога чупам), и поткожни еден куп. Мене што ми помогнало е цинкова паста, ја омекнува кожата и полесно избива влакното и полесно се чупа, ја има во аптеки и ефтина е. Пилинг не ми помага.
    И да увидиш каква депилација најмногу ти одговара, мене лично од шеќерна скоро ич не ми излегуваат а сама се правам, од топла па еден куп, не знам зошто. Некоја друга ако има чаре нека каже.

marama likes this.
  16. Matotheja

Matotheja Популарен член

Дај препорачајте ми некои козметичарки не многу скапи, во населба ниту една нема слбодно, а итно ми е.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се има депилирано некоја од вас во Афродита-С?Сакам да си закажам депилација на длабок препон, па сакам мислење да чујам.Прв пат ќе одам на ваква депилација.Колку треба да ми се пораснати влакната?Гледам приземни се со цените мислев боли глава ќе кошта.

18. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Дали некоја го има пробано прашокот лидера? Дали е добар мислам дали откога ќе се поминеш со прашокот интимната зона е баш мазна како после депилација или има влакненца како со брич. По колку време почнуваат влакната да растат? И дали се остри како од бричење и црни

19. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Една другарка рече дека не е задоволна исто било како veet крем

Dadusicka and Kjara15 like this.
  20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мазно е, не е како да си прошла со брич, ама си растат исто како да биле поминати со брич, за неколку дена.
    Мене искрено ми беше исто како да сум се средила со крема, само што одзема можеби минути повеќе за да ја приготвиш смесата.

Ако сакаш да пробаш, земи го прашокот. Ама верувај, добра пена за бричење и бикче ќе ти завршат речиси иста работа.

Kjara15 likes this.