Јас ја правам без одредена мерка зошто веќе отприлика знам како треба да изгледа кога е готова, ама еве како почетник можеш вака : http://www.femina.mk/убавина-и-мода/тело/шеќерна-депилација-во-домашни-услови Ми одговара, понежна е за кожата и може да се користи за секој дел од телото.
На фб мислам дека е INFLUENCE-studio za ubavina .Контакт немам. И од мене 5+. И хигиена и депилација како процес , и фина е женичката, посветена целосно и преангажирана.
Со топол восок се депилирав вчера на интимата и станувам сабајлево црвена цела и со брунки а после загнојуваат секогаш Секогаш вака ми се случува кажете ми некоја крема што ќе помогне да се повлечат исто така и црвенилото
Многу топол да не беше восокот? Биди понежна кога го тргаш восокот. Крема не знам, јас бебешка пудра ставам веднаш после депилација.
Немам пробано со ладен ама мислам дека е понежно со ладен. Пробај можеби ќе е подобро. Или смени ја козметичарката да увидиш дали ќе има разлика.
А се намачка одма со павловичева ? Ставај после депилација 2-3 дена павловичева и кантарионово масло.
Павловичева е мрсна крема за бебиња. Твојата кожа е осетлива може да ти ги затне порите и повеќе акни да се појават. Внимавај затоа.
Пробај нареден пат со шеќерна паста. Јес да е 50-100 ден поскапа но нема да имаш ни црвенило после депилација а камоли брунки. Кожата ке ти биде ко на бебе после депилацијата . Исто искуство имав со восоци, милион козметичарки сменив, за да сфатам дек восок не ми прија.
Се има некоја сама дома со шеќерна паста депилирано? За нозете немам проблем ама за ова страв ми е да пробам
Да, јас се имам депилирано со шеќерна паста... Немај гајле како го правиш тоа на нозете, така прави го и на интимнот дел.. Мене одкако ќе се издепилирам ме пецка малку но ставам бебешка пудра и се е ок.. Нема за што да те е страв..
Прв пат пред некој ден бев на депилација со шеќерна паста. Претходно година и пол скоро со топол восок. Со шеќерна не ме болеше, се чувствува болка малку, повеќе како штипење. За разлика од топлиот восок кој доста повеќе болка предизвикува. Издржувам болка, ама отсега натаму само шеќерна паста. И немам толку црвенило како од восок.
Каде одиш на шеќерна депилација? Ми треба препорака за добро чисто и не прескапо место негде близу центар
Зависи колку си осетлива затоа ти се нафрлаш. Инаку за ладна депилација, може да пробаш зошто јас сега само со таков восок се депилирам. Претходно се исипував цела од депилација со топол восок, иако нели температурата беше сосем океј. А сега со ладниот мака немам Инаку ладниот восок велат дека помалку болен за депилација, иако јас велам се зависи дали се депилираш пред циклус или после