Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. bebufce

bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6

Се сложувам..во месецот еднаш и после не се замараш :)

2. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ;( ;( ;(

Сакам и јас....Сакам денес да се издепилирам,баш сум таман за убава депилација...И сакав да ве прашам девојки,што би ми кажале за Veet лентите... Или сепак козметичар си е козметичар...

3. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    вит лентите болат мистериозна ... барем мене премногу ме боли со нив .. козметичар најсигурно е сепак ... :*

4. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ;(
    Не сум била до сега на козметичар,тоа е финтата... Најверојатно срамот ќе ме изеди! :$ :D :D
    Мајка секогаш ме правеше,ама сега ептен сме скарани и во лоши односи и не сакам да ај молам,инаку таа со шербет ме правеше и ...Милина!
    Е последниот пат,морав да се избричам,таква беше ситуцијата...
    И не знам... :wasntme:

5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    оф леле ... па не знам што да ти кажам тогаш најубаво почекај ден два да се смирите со мајка ти и ке те среди .. немој да се бричиш постојано ќе ги сгуснеш само .... а за срам не се секирај на козметичарките тоа им е работа ... и мене ми беше ама првиот пат и после исто како нозе да ми депилира ... :* :* :* до тебе

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Mysterious, лентите на мене лично ми се за нигде кога станува збор за интимна депилација. Вит се па најлоши, едно време користев од Ив Рошер, ама и тие ги баталив, само една работа не им чини, а тоа што скоро цел восок ти останува на кожата и после амин вадење, живци искинав, се исполепив, ма ужас :( Така да би ти препорачала на козметичар - најубаво, ама јас со депилаторче шибам веќе некое време, и супер ми е, сама си регулирам до кога можам, до кај ме боли и слично :) позз

7. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Не,со депилатор не иде у предвид... :doh:
    Сепак,фала,ќе видам! ;) :*

8. chicka

chicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2010
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    98
    Мисти подобро на козметичар!Со ленти боли и тоа многу.А за срам,да ќе ти биде во почетокот но ќе се опуштиш....па тоа ие работата неа...оди на козметичар и немај мака! :*

9. petra

petra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2009
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Devojki znae li nekoj kolku pari e laserska depilacija?.....jas se depiliram na kozmeticar so laden vosok,prekrasno mi e,no eve veke nekolku meseci se bricam bidejki sum trudna i uzasno mi ojacaa vlaknata pa planiram da odam ponataka na laserska depilacija.......

10. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34
    сум слушала некаде во аеродром го прават тоа,
    ама колку пари е не знам, знам дека е трајна!
    позз.

11. UbavkaBube

UbavkaBube Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    97
    Петра, а зошто додека си бремена не користиш на пример крем за депилација ?? Или ист ефект има како и бричењето, немам поим... :?:

12. jov1234

jov1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Znaci ve molam prestanete da kazuvate gluposti za toplata depilacija,sestrami e strucnjak po biologija SITE BAKTERII SE UNISTUVAAT NA 40 STEPENI,BAKTERIJA NE ZIVEE NA 40 STEPENI,toplata depilacija e najubava pobrzo mozoes da dobies infekcija od sholja vo wc otkolku od topol vosok..Znaci so topol vosok se otvaraat porite vlaknata poubavo izleguvaat,a so laden vosok pobrzo izleguaat pobolno e i vlaknata ne izleguvaat skroz se kinat...Dobra e taa sekernata ama ne se preporacuva vo mk so 2 dena obuka,podobro iskusna turcika otkolku nekoj 2 pati so probal...A za zabludite okolu topliot vosok ima vo sekoja kniga i na internet deka bakterija se gubi na 40 stepeni
    [mod-kirilica:wkk7v6c3][/mod-kirilica:wkk7v6c3]

13. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Значи бактериите може да преживеат и на 100 степени до неколку минути, некој бактерии, не сите ама некој да! А ладната депилација е по нехигиенска зошто како те поминува со ролерот така твоите бактерии се лепат за него, а после и на таа после тебе бидејќи е многу ниска температурата на тој восок за бактериите да се уништат. Како второ восоците немаат поволна pH вредност за бактериите да можат да живеат во нив, а немаат ни со што да се хранат таму! Од друга страна било каква депилација таму не е препорачлива, ама сепак женски сме. Ни шеќерната депилација не е совршен метод, баш заради тоа што се прави со шеќер па ако таму дојде некоја бактерија, а лесно е да дојде има за јаденје колку и душа сака. Па така да ваш е изборот како и со што ќе се депилирате ризик за инфекција секако постои :worried:

14. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Денес се издепилирав кај мојата козметичарка, немаше некои болки ... не двоумете се девојќи слободно идете на козметичар, бидејќи ако се депилирате сами дома нема да можете д ги фатите сите делови

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.820
    Допаѓања:
    23.609
    Јас еднас се издепилирав со топол восок на козметичар и оттогаш ми е страв пак да одам многу ме болеше неможам да трпам толку и после мн ми се направија мозолчиња и 5 дена ми стоеја и сега имам едно машинче не ги вади од корен ама бар немам ни можолчиња и болка ни ништо :lol:

16. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    1.641
    никогаш не сум го депилира интимниот дел но планирам ова лето со ленти и восок ми е страв но имам слушнато дека постои вит маст за интимниот дел и мислам дека тоа е најдобриот начин вие што мислите за вит маста

17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Најдобро ти е на козметичар, со ленти сама тешко ке ти е.... Плус и не излегуваат скроз. Оди си на козметичар, твој избор е дали со ладен дали со топол восок. :)
    Мислиш на вит кремот? Исто е како со брич, плус и ептен смрди кремата. |(

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    ајде оди на http://www.notformen.mk има совети како да си ја олесните болката при депилација, собери храборст, стисни заби и за 10 минути си готова, плус болката е моментална, поминува веднаш :) ајде те чекам да пишеш какво искуство си стекнала :D

19. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    1.641
    благодарам кога ке се случи тоа обавезно ќе напишам за искуството со цел да и помогнам и на другите девојки кои имаат страв

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Znaci bi sakala da spodelam edno iskustvo vo vrska so depiliranjeto na bilo koj del od teloto,ako imate problem so mozolcinja po depilacijata.Jas imav pregolem problem pogotovo so gorniot del od nozete i intimata ke mi se pojavea gnojni akni i mi trebaa meseci da mi se izgubat katastrofa.So bilo kakov vosok i da se depilirav se isfrlav mnogu.Sega veke nekoe vreme se depiliram so roll on od Silk toa ne e bas vosok tuku e nekoja priirodna smesa koja sto ne e cvrsta kako vosokot i voopsto ne se isfrlam super e.A i pozitivno e toa sto nema razmackuvanje po cel stan ednostavno so mlaka voda se vadi.Pozz
    [mod-kirilica:2inioxh4][/mod-kirilica:2inioxh4]