Јас 4-5 години се правам со брич секаде, освен раце со восок. ( не ме прашувајте зошто, незнам ниту јас) . Како сега да соберам храброст и да одам на депилација ? Мислам цела кожа ќе ми ја откорне
Теши се со тоа дека никој не умрел,сите сме здрави прави. Првиот пат е најболно, после ќе се навикнеш. Ќе издржиш 20 мин,сигурна сум
Вчера со другарка ми бевме на депилација во Александрија. По ужасна депилација у животов сме немале, а одевме у Инфлуенс ама жената од Инфлуенс е на одмор. Толку неискусни , постојано влечат (не како секој нормален шо депилира) корнат значи кожата ни ја одраа. Мислевме дека се тука негде со инфлуенс па викаме нема врска. Јас лично кожата не можам да си ја допрам ужасно ме боли, имам еден куп црвени точки(што никогаш не било така после инфлуенс , а имам преосетлива кожа) , еден куп влакна ни оставија. Мене ме депилираше една другарка ми друга . Страшно. П.с не е антиреклама за Александрија, ни па реклама за тоа колку е добро во Инфлуенс. Може има некоја што знае дека Инфлуенс се на одмор до 1ви. АЛЕКСАНДРИЈА никогаш повеќе. ХОРОР,профилов го направив само за да го споделам ова најнегативно искуство.
Zdravo devojki. Pocnav redovno da se depiliram na kozmeticar pred skoro 2 god i odtogas se nemam pipnato so zilet. Vlaknata mi e premnogu gusti i crni a i uzasno jaki . Mislejki deka so redovna depilacija barem malku ke se izretcat ko nisto.nemozam d aizdrzam depilacija od uzasni bolki. Sakam sovet dali mozebi od vas nekoja znae kako do pomali bolki i spas za vlaknava
Neznam stv veke sto da pravam. Posle depilacija sum raat nedela ipol i posle krij se 1 mesec za da izrasnat ednakvo da mozes da se sredis. I taka celo leto krij se . Neznam poveke sto da prevzemam kako masko se osekam. Neznam dali e dobar laseron philips lumea ili nekoj dr preparat.
Исто како со брич да си се бричела. Влакната никнуваат за 2-3 дена. Разликата е само што не ти ја иритира кожата како бричот.
Девојки, би сакала да се издепилирам на препоните(сама) и на задникот, но не знам дали со крема, со ленти или пак восок..нешто што најмалку би ја иритирало кожата. Што би ми препорачале? btw: се депилирам со електричен депилатор на Philips, но не сум некако задоволна, ми излегуваат поткожни влакна.
Да ти кажам дека не боли ќе те излажам. Но доколку јас како најголема плачка која имам најмала толеранција за болка издржав, може да издржи секој. После првата депилација наредните ми беа помалку болни. Мојата прва депилација беше кај доста фина жена па уз мубает некако помалку бев потресена. А и најдобра другарка дојде со мене за морална поддршка. Пробај да мислиш на други работи и опушти се, не се стегај премногу. И обавезно кратки панталончиња, кожата треба да ти диши. Јас со цел памет отидов во стегнати фармерки. Со среќа.