Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    ^ и јас баш сакав да го пробам тој ролон ама го немам побарано.А инаку одат ленти со паковањето за да се депилираш со нив одкога ке го нанесеш восокот со ролонот нели?и колку пари е?

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Da odat i 10 lenti koi isto taka si gi peres dokolku ne ti stignat,samo pazi da bidat ubavo isuseni pred pak da gi upotrebis.A cenata mu e okolu 165 denari.
    [mod-kirilica:1xgswzig][/mod-kirilica:1xgswzig]

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А имаше пробано на козметичар со ладен восок? Пошто нели исто со рол он депилираат.

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Da imam probano ama toa e sepak vosok nekakov ne se razbiram mnogu,samo od ovaa prirodna smesa ne se isfrlam.Porazlicna e smesava ne se stvrdnuva kako drugite vosoci i se mie samo so voda,dodeka eve na primer veet lentite i toa e ladna depilacija megutoa koga ke se zalepi na kozata ne se vadi bez nesto mrsno,ova od silk definitivno mi pomogna mnogu,zosto bev ocajna morav non stop da se bricam nikako nemozev da se izdepiliram.
    [mod-kirilica:1zdm5fcy][/mod-kirilica:1zdm5fcy]

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А боли ли исто како со обичен восок? :lol:

6. Macusko

Macusko Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    So sto boli poveke,lenti ili vosok,i sto e podobro?
    [mod-kirilica:20bptfei][/mod-kirilica:20bptfei]

7. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Јас се депилирам со рол он, на козметичар. Најхигиенски е, и повеке не ме боли толку се навикнав.
    Сегогаш гледам да си го фатам редот откако ке ми заврши да се средувам, бидејки тогаш најмалку боли.
    БИ ви препорачала на сите, нема грижи за инфекции, и рајат сте неколку недели.

8. jasic

jasic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    а дали некој знае да ми казе по депилација на препони како да ги избегнам појавата на поткожните влакна инаку се депилирам со ладен восок цо салон сама никогас не би издрзала пошто многу ме боли
    Однапред благодарам

9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    И јас се депилирам на козметичар со ладен, т.е. со рол он. Со топол многу црвенило ми се правеше, како ранички, ужас.
    И за болење, моментална е болката и не е толку голема како што ми ја опишуваа порано пред да почнам. Небаре те колат беше работата. |(
    Бај д веј за еден сат сум на депилација и после мх мх убајни :inlove: :lol:

10. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Препуните и нозете ги депилирам со топол восок на козметичар боли ама издржувам а и со текот на годините отрпнав.Рацете ми ги депилира другарка со silk со ваљак и се отстранува со ленти.Јас имам поткожни секогаш после депилација и се мачкам со коњска маст има ефект.Подкожни ми се јавуваат многу кај препуните.Влакнеста сум многу и ми се црни и се нервирам.За 20дена од депилација одма почнам да обраснувам.

11. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    561
    Ист случај, многу ме нервираат поткожните влакна кај препоните а па недај боже да почне да расте внатрешно...станува како топце и бооооли, не знам шо да им правам на тие...ретко се јавуваат ама... :worried:

12. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    и јас го имам истиот проблем може да ми објасниш каква е таа коњска маст од каде ја купуваш и колку пари е?

13. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Поткожните влакна ги имаат речиси сите.Тие се појавуваат најчесто од бричење бидејки сите ние пред да се деплираме 1 пат имаме користено бикче и тоа долго време.А исто така поткожните влакна излегуваат и од топла депилација која не е хигианеска воопшто, И затоа најдобро е депилација со ладен восок.А сега излезе кај нас и една Шеќерна депилација не сума ја пробала ама баш ке ја пробам да видам како ефект има.Ако има некој сто се депилра со шекерна деплицаија нека пише............. :)

14. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Јас да ви кажам право си поштувам козметичар,некако за интимна депилација не ми се влева во филмот "Направи сам". :D

Знае да боли,ама нели трпи баба за убавина :rofl: и посигурно е кога се препуштам во стручни раце ;)

15. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Пихаааа, 20 дена, јас после 7 дена веќе сум подрасната :worried: Стварно каква е таа коњска маст? јас имам голем проблем со поткожните влакна, особено на нозе :( help!

16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Тој т.н. коњски балзам го има во Зегин и не е скап (мислам дека е 150-200ден)

На viki85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    И јас има слушнато за оваа маст/балзам, а и навистина се задоволни тие што ја имаат користено.
    Интимна депилација преферирам со топол восок , но од оној кој е растеглив/по еластичен , специјален за интимни делови, за да биде и болката минимална.

18. Alejce

Alejce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Исклучиво на козметичар,со топол восок,веќе 5 години,секој месец,мене па не ме боли,ама многу ме скокотка :D сите ми се чудат :rofl:

19. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас се депилирам со топол восок и не ми е толку болно и барем раат сум 1 месец,туку ме интересира дали знаете некое место каде што депилираат интима со сопствен восок или па да си доплатам со нов да ме депилира не со користен?

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.351
    Ако си од Скопје можам да ти пишам каде депилираат со некористен восок интима,ама само интимата другиот си го претопуваат.