Женски од каде купувате восок за депилација? Си го нарачав pro wax апаратот, со него иде и восок ама секако ќе ми треба за понатака
Има во ДМ, а јас си порачав од Депилеве за топење, со роза и шеа путер, 2 вида имаше мислам, види на нивната веб страна. Имаат и ролони, и такви порачав 2, имаат и други производи-траки за депилација, масла за нега после депилација, разгледај.
Во ДМ има само восок, сам да го стопиш? Не сум видела, знам дека има од оној за ладна депилација што е ама баш ќе проверам
Здраво Што е поевтино и поефикасно ролоните или апаратчето Prowax? Не за интима , за другите делови раце нозе стомак.
Ролоните брзо се трошат,ама па се за една употреба, со нив можеш еднаш нозе да издепилираш. Восокот можеш у prowax да го вратиш пак да ти се претопи ако само ти се депилираш немаш причина зошто да не го праиш тоа 1/2 пати максимално. Во суштина, повеќе сакам топол восок од ладен, помалку ми раснст влакната
Не се сеќавам добро, ама мислам дека не е нивна марка, не знам дали на нет би го имало. Оти земав ролон, исто не беше нивен, некоја италијанска марка мислам. Знам дека имаа топол гранули, ролони и траки на Депилеве.
Шеќерна паста користам за интимна депилација. Ја подготвувам дома и со рака ја нанесувам и вадам. Во однос на болка, отрпната од претходно бидејќи поминував интима со депилатор, па сега како пилинг ми доаѓа хаха. Предност ми е премека кожа, нема поткожни (што не е случај со депилатор, малце да се згреши аголот поткожни еден куп; од восок иритации ми се прават), и да се залепи или растопи со намокрен пешкир пребришувам и продолжувам или под туш се вади одма. Па ништо полесно, освен што многу повеќе време ми одзема за разлика од козметичар.
@IM.TMKQ импровизирав малце се шегувам. Спојлер: Поготовка Мерев со супени лажици 9 шеќер, 8 вода и еден лимонтус. Ставив на рингла (на 4ка ја пуштив од можни 6) и повремено мешав. Кога почна да врие, проверував често бојата дали е како мед и трикот со капнување во ладна вода (мала чаша наполнета со ладна вода и капнуваш од смесата дали ќе се формира како топче на дното, тогаш значи дека е готова). Мене ми беше важна бојата зашто ја нанесувам со рака и попрактична ми е како паста, отколку со ленти. Внимавај да не ја препечеш само. Бојата е отприлика ваква. Префрлам во друг сад и откако ќе се излади убаво, мало парче зимам, го размесувам убаво со прсти да омекне и биде лесно за нанесување. П. С. Откако ќе се излади мене ми е многу тврда, така што со шпатула или лажица одвојувам малку, иначе ноктите ми страдаат. На почеток мислев дека е препечена и нема шанси да ми успеала, ама откако ќе се размеси омекнува скроз. Има во другата тема за Депилација со шеќерна паста цел елаборат, можеш да прочиташ и искуства од другите девојки.
Девојки здраво..ве молам за совет..сакам да си го купам Pro Wax но ако може повеќе да ми кажете... од каде купувате восок,по колку ставате во апаратчето (за интима повеќе ме интересира)и на колку степени?
Јас го порачав од Contigo заедно со топилка за ролон восок. Со апаратот си имаше едно пакетче восок, го пробав пред некој ден, сама депилирав интима и малку остана. Кога ги ставаш зрната, го местиш на највисока температура, кога ќе се стопи, враќаш на медиум. Ако олади и се стврдне малку, пак поместуваш накај висока температура, ама не до крај, сама ќе си регулираш. Пази само, јас два пати се намачкав доста топол. Има и видеа на youtube, може да видеш како е. За количина можеш пола пакетче, ако ти остане во садот, ќе си го стоплиш и искористиш нареден пат. Инаку, таков восок гранули има во ДМ или од Депилеве си порачав јас, еве слика.
Фала срцка цената на восокот што е за апаратчево да ми ја кажеш и тежината ако не ти е проблем (на сликава)?