Маслата и путерите (и какао путерот е супер) ги земам од Биокосмос, имаат супер избор и што и да земеш нема да згрешиш, ѕирни им ја страната. Алоето би требало да го има низ аптеки, знам има и едно од Балеа ама има ниска концентрација на алое. Јас купувам од Aloe Pura ама не знам дали се наоѓа низ мк, нека пише @nadelinka од каде го земала, ако е 99% би требало да е фин состав.
Ова Алое од Еси го има во Зегин, не е повеќе од 300 мкд (малото пакување). Од истиот бренд има и Алое со масло од чајно дрво, и тоа е исто добро.... Јас како ги начекувам ги купувам овие две....
До сега немам слушнато за пилинг за интимна зона, ајде да видиме другите што ќе кажат. Или можеби со сода 2:1 вода, хомогена смеса?
da so sodata imam praveno, mislev ness na prirodna baza.. med, soda, limon kokosovo... sekako e za nadvoreshna upotreba
И на усните? Јас кога се правам со ленти, само одоколу можам. Топол восок ми е најдобра варијанта за усните.
Што е агда? Иначе, ролонот и лентите мене ми се исти донекаде, и не би можела да користам долу сегде. Понежна е кожата на усните и може да дојде до рана... Нека каже некој друг дали се депилира така.
Нема да можеш со ролл он да се издепилираш убаво на интима, поубаво порачај си ладен восок, го топлиш минимално и со шпатула нанесуваш прецизно каде треба и со лента вадиш. Ролл он е за пошироки области како раце нозе и слично.