Женцки дај кажете во ѓорче, влае или хром кај да се депилирам. Сеедно дали тука или порака битно пишете ми фалаа
Девојки има смисла да отидам на депилација со тампон? :/ П.С. Охриѓанки, препорачајте некој добар салон за интимна депилација во центарот на Охрид. Ако прават шеќерна уште поубаво, ама и обична не ми смета. Најбитно ми е да се фини, чисти и восокот да е за една употреба.
Бев на козметичар, интима ми депилираше со топол восок и после ми стави масло со памукче. Следниот ден ми се појавија акни ситни мали бели кои стоеа така два дена додека не ги пукнав сите и следниот ден смирена беше кожата. Козметичаркава вика нежна ми била кожата а влакната цврсти од тоа било. Не знам од што е стварно. Да сменам со ладен восок нема шанси премногу боли. Едино со шеќерна паста да пробам. Некој совет?
dali na nekoja i se pravat mozolcinja na preponi beli no ne se za steganje? i malku bolat koga cekorish od zulenje
Уште немам добиено, нешто ми се поремети менструацијава во последниве два месеци, ми касни. За недела дена одам на одмор и сакам да сум тазе депилирана па затоа сакав да се средам 2-3 дена пред одмор. И проблемот е што не знам кога точно ќе ми дојде па мислев ако случајно имам добиено кога ќе ми биде депилацијата да отидам со тампон. Дека ништо конкретно не можам да испланирам, во секој момент може да ми дојде...
Прашај ја , ништо страшно, ја прерходната ја прашав искрено ми кажа дека не фрла и од тоа се исфрлав сега сум чиста. Но, можно е и да е од самиот восок, ладниот ќе ти направи многу внатрешни влакна , сепак и друг некој нека посочи
женски ми треба помош, цело време доле се исфрлам после депилација и ми трае црвенилото и бубуличките три недели додека не ми зараснат нови влакна. кажете ми некој крема или нешто ??
Отвори на страницата на depileve има некој лосиони и масла за после депилација, за враснати влакна, побарај може ќе најдеш нешто за твојот случај.
После 2 недели почнуват да никнуват влакненца. Јас на еден месец се депилирам, мада шо и тоа е мал период, слабо растат и се ретки.
Се избричив пред некој ден и ми се појавија такви црвени точки И предходно се имав бричено не ми се појавиле..
Иритирана ти е кожата. Јас неколку пати имам пробано со брич и не можев да заспијам од толкава иритација и чешање, особено кога зараснуваат влакната. Исто, многу повеќе такви точки и акни ми се појавуваа. Со восок па го немам тој проблем. Измивај се со камилица да се смири кожата, тука читав и дека алое помага, ако имаш можеш да пробаш.