Пробај со восокот, но со помали лентички, и види како ќе ти оди. Ако успее, супер, ако не, депилаторот.
Не го оставај премногу долго. Најефикасно за мене е да ставам парче платно над восокот, израмнам 3-4 пати и одма потегнувам. Исто, ако ставиш претенок слој, обавезно ќе ти се крши, ако е прежежок и течен, исто ќе ти се крши. Испробувај, мене ми требаа 3, 4 пати дури се усовршив. За периодот, обично 2 недели треба за да почнат да растат, зависно колку брзо ти растат влакната. За да не се мислиш или да треба таму да се средуваш, најдобро е депилација што поблиску до датумот кога треба да одиш на одмор. Едит: смени и восок ако не е успешно, може и тој да не е добар. Не го имам пробано, но претходно еден што користев, воопшто не ми се допаѓаше и не вршеше работа.
За пазувите, не знам дали ќе имам храброст уште еднаш да пробам Но, на препоните веќе имам трпено болка така да ќе пробам и доколку имам време ќе ви се пофалам
Дали е добро да си купам ленти сама па да се издепилирам или друго е кога ке одам во козметички салон? Ми е страв да не утнам нешто сама, а сакам да депилирам гради, грб, и стомак и малце ми е срам.. Али некои влакненца не се ваделе на градите, па од тоа се плашам да не направам грешка
Срам нема од што да ти биде но тие делови можеш и сама. Инаку како оди процедурата со шеќерната депилација? Дали ако сама ја направам би било премногу болно?
Jas gi otstranuvam vlaknata so bric radi toa so depilacii ne mi prija. I imam malku kompleks so ne sum mazna ednostavno nemozes so bric sekoj den. Dali mislite deka e glupo toa, i dali sekogas ste sredeni i mazni bez nitu vlakno?
Ајде пак јас Ми треба совет, пред некој ден напоменав дека сама ќе се депилирам за на одмор, па одлучив и задникот за да немам мозолчиња од брич, бидејќи многу ми се иритира. Дали може некоја од вас да ми каже како најдобро да се издепилирам(во која насока) за најдобро да излезат влакната?
Восокот го ставаш во правец на растење на влакната , а кога ќе го вадиш во спротивно од растот на влакната
Posle dolgo vreme bricenje so depilacija kolku vreme bi bila raat? Dali e podobra topla ili ladna depilacija?
Топлата депилација подобра, отпрвин нема да можат сите влакна да се извадат дека бричот го прави своето НО по 2 депилирања ќе приметиш огромна разликс во радт на влакнста
Taka, defenitivno probuvam. Mi se smaci od bric. Otsekogas mislam deka bricot e podobro resenie zatoa sto nema infekcii i slicno, no premnogu iritacija i boli koga rastat vlaknata. 1mesecno ili 2pati e dovolno za depilacija?
Imam gusti crni vlakna i neznam veke so sto da se sreduvam. Vikaat deka ako redovno koristis depilacii se izretcuva i se istencuva vlaknoto. Nekoi vikaat deka nema veze so godini se depiliraat pa imaat gusti vlakna. Dosega se sreduvav so bric i noze i sve. Me interesira dali se depilirate 1u mesec ili 2pati u mesec noze i intima? Kako za pocetok nz kako da pocnam, dali 1u mesec ili 2pati? so ogled na toa deka imam redovno odnosi pa nz kako bi se kriela 3nedeli dodeka porasnat vlaknata za povtorna depilacija.
Ниту се изретчува ниту се истенчува кај мене. Секогаш вадам црни, густи, долги влакна. Толку се нервирам од нив, и на нозе и на раце е исто, брзо растат, кој што чине јас со восокот или депилаторот во рака. Ама, тоа е. Се помирив. Интима средувам 2 пати месечно, за 1 недела веќе ми се подникнати, можам дури и на 10 дена, толку брзо што излегуваат, ама не можам да се замарам. Зависи, сепак. Една колешка се депилира со депилатор еднаш во 3 месеци, да пукне човек од мака
Цела зима од досада и од што мачно ми беше, со брич се поминував. Секако, побрзо е , нема иритации , но и со чист топол восок го достигнуваш тоа БЕЗ иритации. Еднаш месечно е доволно за депилација, па после првата депилација ќе мораш да чекаш и месец ипол додека сите бричени внатрешни убаво изникнат , после тоа се добро е. Имаш густи и црни влакна баш поради и бричот+ генетика ? депилацијата многу ќе ти помогне. А 2 недели интима да де средуваш ќе ти биде супер , а се друго на 1 месец , јас на раце дури и на 2 месеца си тргам.
Од ДМ или Депилеве порачувам, ролони за нозе и раце со траки и восок гранули за интима. Некогаш ми се иде да земам бричот, ама тоа во нервоза, после си викам, ајде толку време вака, пак ќе е на почеток со брич, на 2 дена тоа ќе правам. Вака на 10-15
Da, genetikata mi e takva i plus bricot sto go koristam, zamisli. Denes ke se izbricam utredenta veke bockam. Ke pocnam so depilacija, no nz kako ke se ubedam od bolkata. I strav mi e podkozni i akni da ne se praat, zasto na noze od depilacija se praat. Inaku race otsekogas depiliram i super mi e. Noze skoro pocnav so laden vosok.