Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    11,9%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.457 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. babygirl15

babygirl15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    186
    Ајдееее пак јас за крај овој период :lol:
    Да ви се пофалам, бев на депилација. И тоа бразилска :lol: За прв пат, не знам и јас како се убедив, џабе си купував восоци, пробував на празно. Болката од 1-10 можам да ја оценам 8, ме среди за 15 мин, но не сум баш задоволна бидејќи сеуште имам влакна, а и едвај одам :sweat: :rofl: Баш се чувствувам горда на самата себеси, како да имам направено којзнае што(не ми замерувајте) :*

На Kerim, raww, Luminary и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    596

Обиди се со шеќерна депилација. Има многу голема разлика во однос на ладна и топла депилација, плус не се прават поткожни, а и се прави на покуси влакненца (со долги боли) па ќе можеш почесто. Освен ова друг совет кој би ти го дала е трајна, но ако ти е светла кожата можеби да пробаш и со Филипс Лумеа. Јас сум ептен задоволна.....

3. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Ќе ти предложам и јас шеќерна депилација :)
    откако ќе почнеш со депилација, на тело, првите 2-3 ленти се болни а потоа е се океј. Мене ладен восок ист ама ист ефект ко брич ми дава , и на многу девојчиња исто, топлата нема.

4. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Koja e razlikata megju toplata i ladna? Koja e podobra

Ne mi e do bolkata, na noze ic ne me boli. Kako ist efektot e so bric. Daleku e efektot so bric i ladnava depilacija. Jas pa od poveketo slusam deka ladnava depilacija e mnogu podobra. Poveke soveti za ladna i topla depilacija ako znae nekogo.
    Inaku so stavate koga se pojavi takvo gnojno brunce od depilacijava?

Vo Strumica, Radovis dobar salon za sekerna depilacija znaete? Po moznost Strumica

Последна измена од модератор: 31 јули 2020
  5. youaregold.mp3

youaregold.mp3 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Hey girls, znae li nekoj da mi kazhe dali ima salon za depilacija vo Drachevo?

6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Inaku kolku e bezbedna crnata mast Ihitol za vrasnati vlakna? Dali se upotrebuva postojano i kolku cini?

На Gi.ir.ll192 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Женски да ве прашам сакам да пробам со крема вит купив и сакам да се фатам секаде напред-назад, дали сте пробале и по колку време ја држете кремата на вас? Страв ми е да не претерам па да се изгорам... Уште ова да го пробам ако не успее одам на восочна срам несрам ќе стиснам заби

8. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Каде се депилирате со шеќерна паста? Јас идев во инфлуенс ама жената е на одмор др недела каде на др место да одам предложете??

9. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Сум пробала со истиот крем. Го држев околу 10-12 минути (иако многу помалку препорачано). Не се изгорев, не ме печеше ништо. Проблемот е што немаше ефект.

10. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Пробав држев 2мин и кога осплакнав со вода имаше што паднаа но и останаа... Ќе пробам уште неколку пати подолго да држам па ќе видам

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Kolku vreme treba da pocekam za da odam na depilacija za prv pat? Deka dosega so bric se pravev.

12. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Една недела отприлика за убаво да ти се извадат од корен влакната. Само со подолги и повеќе ќе те боли да знаеш, дека прв пат ти е.

На ludamaja10 и Bellaa1234 им се допаѓа ова.
  13. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Баш тоа ми се случуваше и по 10 минути држење.

На Мецаа91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Пошо јас работам депилации, една недела е малце и нема да излезат влакната толку кратки, ќе те повторуваат и ќе ти се излупи кожата,или пак ќе ти кажат "што излезе,излезе и ќе дојдеш пак" . Најубаво 2 недели. Не се предолги, а таман се за да излезат сите .
    Само спремај се, чим бричиш ќе ти биде болно на интима ептен. :/

Дали е топла, дали ладна, дали е шеќерна, ако имате ефект на брич, тоа значи таа што ве депилира ви ги кине.
    Инаку ладна е поболна, ама далеку повеќе ретчи од топла и ги вади и најкратките влакна. Топла кратки нема шанса да извади, а е побезболна.

Шеќерната е најдобра, најмногу ретчи, нема несакани дејства и не може да изгори никого ако се знае да се работи правилно.

Последна измена од модератор: 8 август 2020
    На љубопитна, cresa-jagoda, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Epa ke gi cekam 2nedeli.
    Inaku so ladna se depiliram na noze i vistina izretcuva mnogu. Mnogu sum zadovolna. A na intima strav mi e so ladna da pocnam. Mozebi ponatamu.
    Znam deka ke boli no faktot deka so bricot se kasapam, i utredenta znam deka pak bockam, pa i cesanjeto i bolkata so se pojavuva posle toa, ne me plasi depilacijata. Bar znam deka ke sum raat, i vlaknata so ke rastat ke bidat meki kolku tolku. Vaka ko kaktus nekoj.
    Inaku dosega ne se depilirav radi toa sto slusav deka infekcii se dobivale mnogu. Ama nemozam da izdrzam veke so bric koga uste poloso pravam ja iritiram epten ja krvaram kozata. Kozmeticarkata ja prasav rece deka ne go preceduva vosokot i odman frli. Se nadevam deka e taka

На ludamaja10 и LadyC им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.426
    Ти ќе знаеш , ако пред тебе фрла во корпа и е со лента нема како да го прецедува.
    Јас брич не знам што е минимум 15 години.
    Ми ставија на пород сега дека цезареа, немам поим зашто и од нелагодност од влакната и боцкање си фатив и кандида. . Бљак.јас секаде депилирам, дури и пазуви. Ама веќе скоро без влакна сум. :)
    Само јас интима со шеќерна се депилирам исто преку 15 год. И моите клиентки се со шеќерна на интима обавезно. Најбезболно е и најчисто. :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    984
    Da da pred mene vo korpa frlase, ama koga me fati kaj bikini zona so topol vosok ne rabotese so lenti. Tuku so toj vosok so race so se vadi.
    Sekerna nikoj ne praj vo mojot grad, a vo soseden grad da odam ke mi ispadne preskapo.
    Ke pocnam so topla pa ke vidam ponataka. Fala ti na sovetot.

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Двете козметичарки каде што одам на депилација се на одмор па ако може да ми предложите некој салон во Аеродром или Центар што сте задоволни.

19. Loli24

Loli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2019
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    12
    Здраво девоки:* во план ми е да отворам салон во кој ке има и депилација и шекерна и обична ме инетересира дали се наога кадар за тоа дали некоја девојка што знае да депилира би се вработила во салон и дали се наога лесно кадар:inlove:

20. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Искуства за депилација во студио ла сенса ?