Секогаш се депилирам со крема, со Вит, зашто многу ми е страв со восок. Еднаш имам пробано, и премногу ме болеше и веќе не сакам да се депилирам со восок или ленти на интимните делови. А за нозете и рацете немам гајле со восок
A како можам сама дома да си направам ефикасна смеса за депилација или пак кој восок да го купам за домасна депилација :???
Do neodamna odev na depilacija tuka vo skopje so vosok i krpcinja , mnogu mi se svigase toa sto vosokot ne go pretopuva nego samo na tebe ti go stava i posle go frla krpceto, no salonot se zatvori, a prethodno imam loso iskustvo so takov vosok sto go pretopuvaat po 10 pati, zakaciv mnogu teska infekcija edna godina nemozev da ja izlecam... kako i da e , prasanjeto mi e dali poznavate nekoj dobar salon tuka vo sk kaj sto depiliraat so vosok i krpcinja koi se koristat samo ednas ? [mod-kirilica:2g93in1e][/mod-kirilica:2g93in1e]
Незнам во кој дел од Скопје бараш, но има еден козметички салон во близина на Веро во Аеродром поточно во зградата на 'Рударски институт' (одма до Веро, влезот е од кај паркингот) кај што восокот за интимна депилација не го претопуваат! Aко не грешам се вика My Secret... а цената е 200 денари!
Јас го депилирам интимниот дел на козметичар може малку боли ама дома си одам мазна како бебе. Предноста на депилирањето со восок е тоа што одреден период сте мирни и поспоро ви растат влакна.
Сикрет се викаше студиото, и јас одев таму ама се затвори. Сега одам кај една исто во Аеродром што е, и она восокот го користи само за тебе а после го фрла.
не гледам нешто непријатно да се депилира некој во салон на препоните .. тоа е нормална работа за која има компетентни луѓе која знаат како да ја завршат .
нема ништо непријатно ама има срам! Еве ме мене Колку пати сум рекла дека више го оставам бричот и одам да се депилирам ама сум порекла Знам дека е поубаво така и подолготрајно, ама ете не можам да се намолам да отидам
А од што ти е срам? Да се соблечеш пред жената? Нема ништо срамно во тоа, таа секој ден по 100 пати гледа такви работи и на тебе ќе си ја врши само работата нема да те гледа каква си озбилно нема зашто да се срамиш, ако ти е страв од болката те разбирам ама навистина нема потреба да се срамиш пред жената која што го работи тоа
и јас мислам да отидам на козметичар за депилирање на интимната зона, ама сум во финансиски колапс па здравје кога ке биде подобро и знам дека боли, ама ме чешкаат влакненцата
Сама се депилирам со ленти silk.. сама затоа што ми е срам да се расчепам за да ме депилираат и затоа што боли со восок.
Со ленти боли повеќе отколку со топол восок и не треба да се срамиш да идеш на депилација на козметичар, не си ни првата ни последната што ке отиде, а ќе бидеш сигурна дека ќе бидеш скрос мазничка..
Хера. Имаат и ладен восок, ама препони перферираат со топол. Болката е помала со топол и поубаво се фаќаат местата, со ладен не е изводливо, неможе да се фати убаво се. Јас таму одев порано и сум задоволна. Сега не сум веќе во Штип и затоа Инаку и јас на козметичар веќе со години. Еднаш во месецот и мирна глава. После толку време не ни осеќам болка веќе...а и не се сеќавам нешто посебно да ме болело (за првиот пат само мора да признаам ужас беше). И не само што не се замарам туку и со текот на време скоро и да немам веќе, ептен се оретчени
Mene od mala majka mi me nosela na kozmeticar i sega nemam gajle.. tolku mi omeknalo vlaknoto sto duri sama so prst ponekogas mozam da og izvadam haha duri mozam dodeka me depiliraat jas da pijam kafe ic ne me boli.. sega zavisi od covekot.. inace mnogu se zgrozuvam koga slusam deka nekoj koristi veet ili bric.. od pricina sto i jas prviot pat sum se izdepilirala so bric i mi go upropasti vlaknoto a veet kremite ne se nesto podobri od bricot.. isto ti e... sto e najtragicno mnogu mi e grozno koga kaj nekoja devojka gledam tocki od vlaknata.. toa ne mozam da go podnesam.. sepak zensko sum pa vikaat trpi za ubavina.. ima i od tie sto ednas ke otidat na depilacija ednas ke se izdepiliraat hahahaha i na kraj nisto ne napravile [mod-kirilica:7jl6c0y3][/mod-kirilica:7jl6c0y3]
Па со вет кремата не смеете ни да помислите да се депилирате, ама некој така си се депилираат. Тоа се хемикалии што воопшто не одговараат за интимна депилација, тој дел е осетлив со рН вредност што лесно може да се наруши. Ако се земе во предвид дека влакната таму воопшто не смее да се отстрануваат, ама нема смисла такви обраснати да бидеме, па уште и со крема