Девојки хелп. Досега одев само на депилација ама со ситуацијава ми е страв и ќе морам да почнам сама да депилирам интима. Имам пробано ама не повлекувам силно зашто ме боли и на крај ништо не правам. Ве молам за совети. Фала многу.
Е ќе мораш посилно, инаку ќе остане восокот. Нанеси на мал дел, не мора многу да опфаќаш како на козметичар. Нека постои додека се тврдне, околу десетина секунди и повлечи. Истрпи малку, како и да е, болка е сепак. Пробај по завршување на циклус, најмалку боли. Пред добивање избегнувај, и за овулација. Мене во овулација ме многу боли, ама некогаш се погодува и таков период кога се пораснати и морам да ги отстранам. Јас од пролет наваму не сум била на козметичар, дома се средувам.
Мораш да пробуваш. И мене ми беше комплицирано од почеток, не успевав, ми се кршеше восокот и сл. Најдобро за мене е со парчиња платно да го отстранувам восокот, нанесување на мала површина и да не се чека премногу да се стврдне восокот. Ако чекам многу, ми пука или многу тешко се вади. Нанесувам, ставам парче платно, поминувам со раката 4,5 пати да израмнам и отстранувам.
Зошто со парче платно? Јас како го нанесувам восокот, така се повлекува парчето постврднато, нормално. И јас на почеток не бев научена, ама пробував, а со платно не сум никогаш. Каков восок користиш, да не е со него нешто? Не би требало да се крши.
Полесно ми е така. Постабилно ми е да тргнам со парчето него директно на восокот. Ми се кршеше бидејќи ставав малку или па го оставав премногу да се исуши, и не можев да повлечам целосно. Пробував и без, ама вака многу поедноставно ми е.
Devojki edno prasanje. Periodov pocnav da se depiliram so krema za depilacija radi situacijava,a prethodno idev na kozmeticar. Se e okej, lesno e ama mi se pravat kako crveni krugcinja kako reakcija od bikceto. Pomosh sto da stavam za da ne mi se iritira kozhata?
Не користи бикче за интима, побарај Лидера прашак за депилација, околу 300ден е во аптеки, има доволно за повеќе депилации и безбеден е за интима. Кожата е многу мазна, без иритации и поткожни за разлика од бикче. Мене ми е holy grail. Ама пред да се намачкаш цела намачкај 10 мин. малку на рака за тест. И никако талк на интима!
Девојки имам едно прашање за вас После колку пати депилирање на интимата забележавте дека ви се изретчија влакненцата? Јас се депилирав по четврт пат, и можам да забележам голема разлика но сепак со тек на времето повторно стануваат густи, но се поретки.
Јас се депилирам скоро две години, па пак не можам да кажам дека ми се изретчени. Немам како порано, ама пак си имам, не може скроз да ги снема. И зависи на колку време се депилираш, каква си по природа има луѓе што се влакнести, повеќе некој помалку.
Индивидуално е, за дебелината на влакната исти се. Поретки се на некои места, особено горниот дел има простор каде воопшто немам влакна.