Вака значи зачленета сум поодамна и ве следам но немам многу време за да давам коментари.Сега ке ве замолам ако може да ми кажете бидејќи никогаш не сум се депилирала на козметичар, значи дома се средувам колку толку дали влакната на задниот дел (т.е во задникот) ги депилираат заедно со другите срамни влакна.
Се комплет и да ти доловам...ќе те намести како магарица пред парење и ќе си заврши работа козметичарката. Смешно,ама вистинито.
Па што мора да е депилацијата со восок или со ленти. Може да биде и со крема, или ете јас со апаратче се дипилирам. Имам среќа немам многу влакна, и доста ми се ослабени, па можам со апаратче. Остатокот што не можам со апартче користам депилациона крема.
Го иам во аптеки и во веро имам видено. Кошта околу 130 денари. Има упатство внатре за тоа како се користи.
Девојки да ве прашам за совет, пред неколку дена бев на депилација на истото место каде што одам веќе 1 година се беше исто како и досега, но после депилацијата ми излегоа многу брунки, мозолчиња или што и да се на пределот каде што почнува задникот, па мислам дека најверојатно ми се како последица на депилацијата друго незнам што би можело да биде. Иначе со топол восок ме депилира козметичарката. Многу ме чешаат брункиве, чаре некое?
Девојки ај ве молам нека ми каже некоја каде депилираат убаво али ефтино во скопје, зашто банкротирав секој месец да давам пари,а и не сум мн задоволна од ова место
Некоја маст, на пример со невен, или павловиќева, витаминска крема да ти го смири местото, изиритирано ти е од депилацијата, може и од восокот. Топлиот восок не е добар за тие делови, ладниот повеќе се препорачува.
Уф, тешко прашање... Со што и да се обидеш најмногу боли кога го правиш тоа сама. Јас имам пробано и восок стандард и ленти купечки ама некако не се трпи сам да го правиш тоа... не знам, најлесно е да си отидеш на депилација
Девојки кажете ако има некој од прилеп кој е најдобар салон за депилациа на интимните делови оти до сега не сум била па сакам да појдам .... кажете ако знајте позз
Јас се депилирам сама со машинка, првите 2-3 пати ме болеше и мислам дека со часови се депилирав Но потоа се навикнав и сега немам гајле. Знам дека е не хигиендки, но колку што можам водам грижа за депилаторот да биде деобро исчистен. Секогаш ми се појавуваат црвените точки, не само на интимниот дел, туку секаде но последниве 2 пати ставам павловичева и ги снемува за 1-2 часа, а порано си ги носев и по 3-4 дена
najubavo za intimnite delovi e so laden vosok (ako odite na kozmeticar) zatoa sto topliot e star go mesaat, so istiot vosok cel grad go depiliraat i nasekade po teloto i zatoa moze mnogu infekcii da se dobijat, najubavo e na kozmeticar ce te sredat i se, ama samo so laden vosok [mod-kirilica:1yzc2m6k][/mod-kirilica:1yzc2m6k]
Девојки а сто им правите на поткожните влакна што ви се појавуваат? Мене ми се прават како бубулички и многу ме нервираат.Совет некој?
Мене искрено ми се гади од самата помисла на козметичар и депилација со топол восок. Откако моја познаничка се зарази со сепса од депилацијата, плукам по се живо што го користи истиот восок на безброј особи. Особено на интимниот дел, што е осетлив и може да се здобие и со други инфекции. Јас се депилирам дома, со електричен депилатор, до каде што можам да истрпам болка, Спојлер на задникот ми е помалку болно и тоа го правам со депилаторот а таму кај што ми е најболно, користам вит крем.
И јас имам голем проблем со поткожните влакна и навистина ми прават голем проблем, дај кажете некој лек против нив не ми помага ни пудра