Јас го користам овој восок во домашни услови за депилација на интима и пазуви и сум презадоволна можам да кажам дека восокот е одличен освен што кожата ја прави премазнс и премека дава чувство како и пилинг да сте направиле . Јас го загрејувсм на плоча и послем тоа чекам да се олади и си земам со шпатула и си правам ленти по потреба. Го користам веќе пола година и сум презадоволна .
На која температура го топиш восокот? Ако сакаш да ја објасниш целата процедура, и во која правец ги влечеш влакната?
Стопи го восокот на максимум, после стави на медиум или помалку, зависи како ќе ти треба да си регулираш топлина. Пробај на мал дел да не е жежок, ако е во ред, со шпатулата нанесувај по малку во правец на растење на влакната, почекај да се стврдне и влечи брзо во обратен правец. Така почни по малку ( јас така правам оти на козметичар знаат поголем дел да намачкаат, па влечат и боли повеќе). Почни од горе и терај кон усните, ама таму боли, стварно. Се депилирам со топол, па шеќерна долго време, сега сама дома, усните секогаш ме болат.
Јас долу се бричам со брич, и после тоа ми се прават како црвени мозолчинња и ми стојат подолго време, да не речам дури и цело време и неубаво ми изгледа, изгледа ми се иритира кожата со бричењето и ми е нежна и ми се појавуваат брунчиња црвени и неубаво ми изгледаат. Ако може совет што да користам после бричење на интимниот дел за да не ми се прават повеќе мозолчиња и како да ми исчезнат веќе постоечките. Ако може совет. Благодарам
Dali se depilirate sami doma so lenti na intimata probav ednas si lenti megutoa mozebi ne sum povlekla silno I ne izlegoa vlaknata neznam , ve molam iskustvo
Здраво. Имам прашање до вас. Кожата на дел од интимата ми е со потемна боја за разлика од останатиот дел од телото. Козметичарка ми рече дека било од брич. Дали имате некој совет или препорака? Фала однапред.
Пробај да правиш нежен природен пилинг мислам дека би помогнало. Ако некој знае нешто што повеќе помага нека каже. И исто така избегавај брич повеќе практикувај депилација.
Имаш хиперпигментација најверојатно. Најдобро отиди на дерматолог. Ќе ти дадат средство за измивање, средство за побелување и едно на Биодерма мислам.
Можеби природно таква е бојата на тоа место, што е сосем во ред. Ако е од бричињето, со тек на време би требало да се подобрува доколку се префрли на депилација.
Ексфолијација таму никако. Нормално е кожата на интимниот регион да има потемна боја. Престани со употреба на брич. Почни да се депилираш со шеќерна паста. А за да исчезнат тие што ги имаш сега носи памучни гаќички и полабава облека.
Мислам дека има салони шѕо работат со таков вид на депилација. Нека каже некоја од девојките за сигурно.
Девојки, дали имате проблем со поткожни влакна на интима? Се депилирам со чист восок во салон за една употреба и буквално крв и гној имам кога ги стискам и ме болат. Решение?