Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

342 глас(а)
    14,0%
  1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Леле луѓе знам смешно прашање, и јас се смеем додека го пишувам но ете... може некако соо анестезија да тее издепилираат :angel: :wasntme:

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Прашај го анестезиологот :D да знае која количина на опивка да ти даде

3. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Уфф депилација, ми се темни пред очи кога ќе се спомне, а да не зборувам како ми е кога треба да одам на депилација. Одам на козметичар, со топол восок, ама многу боли. За нозе и раце немам гајле, отрпнав веќе, ама за долу... |( ептен ме боли. Сепак, си одам во салон пошто е чиста работа, легнуваш, те мачка, те трга, се таа...А дома дали убаво ставив, па како да ја тргнам, па си прокрварил, си се гребнал, си тргнал лошо... Затоа во салон нема такви работи. Поболно е можеби, ама поефикасно!

4. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Хаха леле низ што се требаа да минуват понежниот пол :rofl:

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    И јас би била среќна да можеа да ми мавнат шамар , да се онесвестам и кога ќе се освестам да сум мазна целата :D :D Кога ќе пораснам и кога ќе бидам богата , ви ветувам дека ќе го овозможам ова :$ :D

На n.a.t.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  6. g-ca.Akic

g-ca.Akic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    1
    mislam deka doma so depilator e najdobro :/
    [mod-kirilica:2fipyfl3][/mod-kirilica:2fipyfl3]

7. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Се имам депилирано на козметичар со тој топлиот восок во период две години некаде и е убаво не се замараш со ништо по дома да правиш. Единствените нервираат поткожните влакна што се појавуваат. Инаку девојки боли само првите неколку пати потоа се навикнуваш и воопшто не боли, гарантирано. Што се однесува до болката, пробајте напијте се аналгин пред депилацијата, не дека нешто помага многу, туку самата сугестија од тоа може да допринесе да биде понеболно. За ова дома што се прави пастаав можеби некој може да го изведе тоа, но јас сум тотално невешта во рацете и ме мрзи и не ми се замара, па затоа претпочитам во салон. Инаку кога не сум при пари, се депилирам дома со вит кремата, и тоа е исто така многу ефикасно и ефективно во исто време.

8. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Е поради тие поткожни влакна со восок нема повеќе да се депилирам, си идам на шеќерна депилација и раат сум од поткожни влакна :)

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ќе се накљокам со морфиум и ќе идам на депилација :D
    не, шала на страна еднаш дечко ми ме депилираше, еднаш другарка ми!
    во пределот на вагината и препонот бев цела со модрици :devil:
    мислиш некој со анаконда ми дошол :rofl: :rofl:
    ужас бев, и тоа оние љиљакови, цела недела ми стоеја, и уплав добив!
    а не да ме болеше,леле мори мајко!
    а сега кај и да е, ќе идам на козметичар :D па шта буде нека буде :)

10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Мене ми е мноооооогу страв за депилација таму.
    А со машинка помалку боли или исто е ? :(
    Сакам да се депилирам бидејќи не можам да си го видам дундето од мешето и не можам секоја недела бричот, огледалото и во купатило на макотрпна работа :devil: .

И многу боли ? :sweat:

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Со машинка боли моооогу повеќе. Барем кај мене. Така машинката ги кубе влакната едно по едно и многу повеќе со осеќа болка, а вака наеднаш и за 3 секунди поминува :)
    Јас веќе 4 години се депилирам со восок и не осаќам болка веќе ич. Знам на почеток коа експериментирав што најмногу ми одговара, машинката ми беше смрт. И ден денес ме боли ужасно со машинка.
    Сега ќе ја пробам шеќернава па ќе видиме....

Инаку ова е мое искуство, ама секоја различно поднесува болка нели, и различна кожа. Најудобро ќе биде да си пробаш така малку на страна, па ќе видиш

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Само што се вратив од депилација, комплетна, луѓе енмојте да жалите чувството е одлично после депилација, се осеќаш почисто и похигиенски. Кој не пробал нека проба, јас со топол восок веќе 3 години се депилирам секаде, цели нозе, цела интима ( се подразбира и цело газе) :lol: под пазуви, надусници, раце.....првиот пат само боли како да те касне пчелка, после се е навика, јас веќе отрпнав и не ем боли ич кога одам на депилација, 1 во месецот и цел месец си раат ;)

На catty му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Леле женски алал да ви е како можете сами да се депилирате на интимата. :worried:
    Јас пробав сама и се исполепив, па не можев да тргнам, болеше ептен. Крв пушти. :D
    На нозе сама се правам со силк рол он, нити се прави насекаде ниту ништо.
    Ама долу, само на козметичар, 10 минути и оди ми со здравје.

14. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Девојки конечно и јас се наканив да одам на депилација-интимна,раце депилирам на козметичар а нозе или на козметичар или со машинка зависи...е сега кога ќе се наместев козметичарката ме прашуваше -а долу не :$ и велев не не јас сама се депилирам :$ ептен ми е срам и имам страв од болка...интимната зона ја депилирам или со вит-што не е ич ефикасно или со брич и неможам веќе :@ да се мачам....инаку на депилација одев во сандра па и таму мислам да закажам неделава и за интимна :doh:
    е сега ајде кажете ми како да се потспремам таму доле,у последно време се бричев и нели со брич не се вади секаде,така да влакната некаде ми се премногу цврсти....значи колку дена пред да одам да се потсредам кај "пријателката" и газето :lol: за да не испадне таму види ја оваа каква е и да ми се смеат :worried: и како оди све тоа,козметичарката ли ќе ти каже како да се наместиш :$ значи си соблакаш гаќички и.... :wasntme: леле извинете на можеби глупавите прашања ама ве молам некоја да ми објасни за детали :$

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Маца , ништо не може да ти каже , пари и даваш крај краева , нели ? Нема што да каже , тоа она го работи . Мене многу ми е смрт кога доаѓа тој период и секогаш за на крај ја оставам интимата , собирам храброст демек ( одложувам де :P ) . Инаку се соблакаш и шириш нозе , не знам како да ти објаснам :lol: Нема што да ти е страв или срам . Кажи ни како си преживеала :lol:

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Маца немој воопшто да се замараш како да се наместиш или колкави ти се влакната. Девојката ќе ти рече соблечи се и толку. Ти можеш да си легнеш и да не ни гледаш што она ќе прави.
    Така да ослободи се и среди си ја пријателката :rofl:

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    јас вчера од немајкаде се избричив набрзинка се заклав цела ко со пушка сачмарка да ме пукале таму долу :$ па и гратис ко ме погали либето во насока обратна толку мн ме заболе шо ми идеше да му ја откорнам косата :tmi: затоа сега ќе си почекам и после депилација нема шанси повеќе брич да фатам во раце . до кај што се поминав со бричот се заклав :(

18. irenaptk

irenaptk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    [mod-reklama:q4uqwehf][/mod-reklama:q4uqwehf]

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srn4e

srn4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    111
    Се депилирам во домашни услови со восок,болка има ама веќе отрпнав.Не преферирам на козметичар зашто така накачив инфекција и ми требаше време за да помине.Машинка користам само за нозе,а таму долу не зашто стварно е болно едно по едно влакната излегуваат и како некој по глава да ме мава :D

20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    не сум имала интимна депилација до сега а монгу сакам да одам но пусти страв од болка :( некој да не знае некој начин да се издепилират безболно? со спреј анастезија или нешто...? :)