Една жена депилира дома и некако многу ми е скапо, нема салон таа уште сите одат кај неа ама сеа качила цени некако.
Па општо за се е океј цена. Јас депилирам нозе целосно со интима и на стомак 1200 ме кошта так да океј е ценава
Девојки, имам проблем и би сакала ваш совет. Откакп почнав да се депилирам на козметичар на препоните почна да ми се појавува црвенило, акни и поткожни, не можам да го средам до ден денеска никако овој проблем, што би можеле да ми препорачате некоја крема или гел за иритација, оти веќе претерано ми е срам...
Земи си депилатор и на депилација ќе одиш само за интима. Башка ќе си средуваш кога сакаш, посебно сега летно време. @Addi3 ихтигал маст ама таа ептен ако имаш поголема поткожна и не се мачка насекаде, туку само на поткожна. Прашај козметичарка или фармацевтка за мачкање на цела кожа што би ти препорачала.
Јас се депилирам кај една жена дома, целосна депилација и е 800 денари, арно ама нозе и раце депилира со ролон восок на две, на три, интимата секако со топол восок. 10 години има работено во многу познат салон кај нас во Скопје, и после решила дома да си отвори. Не сум нешто воодушевена, ама колку пари - толку музика. Често знае да ми остави ситни влакненца, или за неколку дена да ми подраснат, и на интима обавезно поткожни ми се прават, ама ги средувам со пилинг пред/по депилација. Ми одговара дека ми е ептен во комшии, плус заради цената, иначе шеќерна депилација според мене е 100 пати подобра. Порано знам дека беше 1500 денари целосна, ама сега со инфлацијава сигурно е сто пати скокната цената.
Само да се надоврзам, ситните влакна ако “ти ги остава” тоа е зошо не може сите 100% да се фатат. Цел живот се депилирам, особено нозе и нема шанси да се фатат тие малите, коа ќе потпораснат тогаш, освен ако не земеш со брич
Јас искрено мислам дека не е темелна и не се замара дотолку , плус проблемот е што депилира со ролон восок и со него не се депилира толку убаво. Често приметувам и на раце и на нозе и на интима неизвадени влакна, што не се толку кратки, туку пример со средна должина, и јас после некогаш сама си ги вадам со ленти. Или се случува за неколку дена да почнат да ми растат влакна и да ми се прават поткожни што значи дека најверојатно не ги извадила од корен, туку ги скинала и дека можно е да депилира во погрешна насока. Пред многу години, ги имав депилирано рацете со шеќерна депилација и влакна почнаа да ми подникнуваат тек после 4 недели. Како и да е, пак ќе речам, немам друга најдено, а оваа ми е добра пошто ми е во комшии + е ефтина, па нека никнуваат и нека искачаат поткожни, па јас ќе се средувам со пилинзи и ќе се корнам дома измеѓу депилации, тоа е.
Па со ролон е подобро и похигиенски. Восокот го претопуваат И мене знаат да ми се прават поткожни особено горе под стомакот. Не сум пробала шекерна не знам
Работи уште јас сеа сакав кај незе да закажам ама дека ми треба за недела и е очигледно малце проблем. Знаете ли некој што работи дома приватно а да може да ме прими и во недела? Здраво дали доби број од таа марина?
Со топол те депилира? Ќе се умешам у темава зашто прво како паталец јас самата, па после и како козметичар освен шеќерна на интима не признавам ништо друго! Зашто? Нема иритации, побезболна е од другите СО ГАРАНЦИЈА, поспоро растат влакната, не прави поткожни и башка е најчиста од сите, без хемии и чуда! Е сега, ако сакате ефтино најубаво е дома да се средувате, ако сакате на козметичар поефтино ќе има и други маки, не велам дека треба да е изгор , цените сите сме ги прилагодиле според пазарот. Никоја не може да работи без пари или без добивка, ако купува квалитетно мора и да го наплати тоа. Тоа што е поевтино нормално дека не може ни да е квалитетно.
Каква иритација имаш? Црвенило ли? Летно време кожата е најподложно на иритации, поготово ако дома одма удриш туш знаат и алергии да се направат... Најубаво е бебешко нешто да ставаш, а ако ти се даваат пари во Депилеве имаш лосиони и серуми баш за интимен дел... Но јас не би фрлала пари за такви работи искрено, најубаво ти е нешто што не содржи парфеми и е поприродно...
Па ќе ми излезат ситни црвени како бубулици,не знам и од тесни гаќи да не е А кој е добар,имам јас на балеа гелот што е со алое